Ateliere de sanatate relationala – Dr. Daniel Siegel – 27 septembrie 2014, Bucuresti
Evenimente, cursuri, conferinte

Ateliere de sanatate relationala – Dr. Daniel Siegel – 27 septembrie 2014, Bucuresti

 

Ateliere de sanatate relationala – Dr. Daniel Siegel – 27 septembrie 2014, Bucuresti
Ateliere de sanatate relationala – Dr. Daniel Siegel – 27 septembrie 2014, Bucuresti

www.drdansiegel.ro

Sanatatea a reprezentat intotdeauna punctul de intersectie a mai multor domenii conexe.

In data de 27 septembrie 2014 sunteti invitati sa participati la doua ateliere exceptionale sustinute in Bucuresti de Dr. Daniel Sieger, unul dintre cei mai cunoscuti profesori si experti din lume in domeniul sanatatii relationale.

Cele doua ateliere de sanatate relationala aduc in prim plan conexiunea dintre evolutiile psiho-emotionale caracteristice fiecarei varste si educatia copiilor.

Astfel, atelierele vor avea ca punct de plecare diferite concepte regasite in parenting de la neurobiologia personala, validitatea emotionala vazuta drept tactica principala de disciplinare, integrarea creierului ca element de promovare a starii de bine, cat si atasamentul ca element in sanatatea relationala si mindsight (lentila mintii).

Daca va intrebati cui ii este adresat acest eveniment, va anuntam ca persoanele vizate sa participe la aceasta premiera in Romania sunt atat expertii in sanatate mintala, cat si parintii sau persoanele pasionate de domeniul vast al psihologiei si psihoterapiei.

Prin intermediul acestui eveniment unic in Romania, Dr. Daniel Siegel isi propune sa formeze parintii (la nivel psihologic) astfel incat sa fie capabili sa cultive sanatatea si dezvoltarea propriilor copii.

„Ca parinte este important sa dai sens vietii tale, deoarece te va ajuta sa ai relatii flexibile si sa fii in empatie emotionala cu copiii tai. Integrand istoria ta personala, vei putea sa oferi tipul de experiente care ajuta copiii sa dea sens propriilor vieti”, afirma dr. Daniel Siegel

Conferința la care sunteti invitati este organizata de Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie și Otilia Mantelers, expert in parenting.

Care este programul evenimentului?

  • Atelier I: Puterea Prezentei Constiente a Parintelui in Viata Copilului:

Atasament, Joc si Transformare

Parintele prezent – cum constientizarea, intelegerea si integrarea propriei copilarii si adolescente ne ajuta sa fim parinti mai buni;

Puterea povestilor si a scrisului in vindecarea umana;

Triunghiul experientei umane: relatia parinte – copil, mintea umana si creierul ca organ social;

Principiile majore ale „Mindsight-ului”;

Neurobiologia interpersonala.

  • Atelier II: Brainstorm: Cum sa ne crestem copiii tinand cont de dezvoltarea si functionarea creierului in perioada 0-24 de ani

Atasament si integrare: influenta pe care relatiile si experienta de viata

(atasamentul) o au asupra creierului si vice-versa;

Creierul copilului de la 0 la 12 ani: o calatorie in intelegerea etapelor de dezvoltare a copilului;

Creierul adolescentului de la 12 la 24 de ani: puternic, fascinant si provocator.

Informatii generale:

Dr. Dan Siegel se bucura de activitatea sa de profesor de psihiatrie la Scoala de Medicina a UCLA, facand parte din conducerea „Centrului pentru cultura, creier si dezvoltare” . De asemenea, el este si co-director fondator al „Centrului pentru cercetarea starii de constiinta deplina (mindfulness)”.

Profesor premiat, este membru distins al „Asociatiei de Psihiatrie Americana” si este membru de onoare in mai multe organizatii.

Insa descrierea acestui expert nu se inchieie aici. El este si directorul executiv al „Institutului Mindsight”, o organizatie educationala ce sustine cursuri online si prelegeri in persoana, avand drept tema principala cresterea capacitatii de a ne percepe propriile minti si pe acelea ale celorlalti (mindsight), la indivizi, familii si in comunitate, cu ajutorul examinarii conexiunilor dintre oameni si a proceselor biologice.

Avand ca punct de referinta neurobiologia interpersonala, doctorul Siegel include perspectiva sa, denumita, pe scurt, „lentila mintii” (mindsight).

Aceasta reprezinta capacitatea fintei umane de a percepe atat propria minte, cat si mintea celorlalti, prin aplicarea principiilor domeniului emergent al neurobiologiei interpersonale cu scopul promovarii unor valori superioare precum compasiunea, buntatea, rezilienta si starea de bine regaiste atat in vietile noastre personale, cat si in exteriorul acestora, in relatii si in comunitate.

In centrul ambelor, atat al neurobiologiei interpersonale cat si al abordarii mindsight, regasim conceptul de integrare, termen ce presupune legarea mai multor aspecte ale unui sistem, fieca acestea exista in interiorul unei singure persoane sau intr-un colectiv de indivizi.

Astfel, integrarea e definita drept un mecanism vital pentru sanatate, deoarece promoveaza un fel de-a fi flexibil si adaptativ, caracterizat de creativitate si de vitalitate.

Integrarea este conceptul central al neurobiologiei si al abordarii din perspectiva lentilei mintale (mindsight). Definita drept punctul de legatura dintre mai multe componente diferite ale unui sistem, ea reprezinta principalul mecanism care promoveaza starea de bine.

Pentru mintea unei singure fiinte umane, integrarea presupune legatura intre aspecte separate ale proceselor mintale – ganduri si emotii, senzatii corporale si logica. Insa in relatie, acelasi concept presupune ca independenta si personalitatea fiecaruia dintre parteneri sa fie respectate, si, in acelasi timp, legatura dintre cei doi sa aiba la baza ideea de comunicare empatica.

Rezultatul final al integrarii este armonia. Lipsa integrarii are drept rezultat haosul si rigiditatea, insa descoperirea si constientizarea acestui fapt ne permite sa reformulam modalitatea in care ne raportam la tulburarile mintale si sa lucram impreuna, ca experti din domeniile sanatatii, educatiei si altor discipline, cu scopul de a da nastere unei lumi mai sanatoase si mai integrate.

Parteneri principali ai evenimentului: Editura Herald; Radio Itsy Bitsy; Pagina de psihologie; OMA VISION

Parteneri media: Centrul National de Studii pentru Medicina de Familie; Asociatia pentru Comunicare Non-violenta; Urbankid.ro; SuntParinte.ro; SfatulParintilor.ro; Cuibul Berzelor; Academia Heidi Brasov; ParentIS; Centrul Antonia Piatra Neamt; Fotografii de Familie; Comunitatea Parintilor autentici; Blog de Psihoterapie; APCAR; La Psihoterapie; Dianoia; Playful Learning; Clinica de alaptare; Genesis Collegiate; Scoala si Gradinita Explore 100; Avenor College; Gradinita Bambi Stept by Step; Scoala Step by Step; Mariposa; Casa Montessori; Nuki; Scoala primara libera Waldorf; Echilibria Montessori Kindergarten; MonTerra; Melc Codobelc

Parteneri media – blogg-uri de parenting and life style: Mamica Urbana; Perspective – Oana Marinescu; Idei pentru mamici si copii; Ta-su; Printesa Urbana; Tu si Bebe; Gradinita Parintilor; Damaideparte.ro

Informatii suplimentare si inscriere: www.drdansiegel.ro;

Persoane de contact:

• psih. Gyorgy GASPAR; tel: 0740362681;

• Otilia MANTELERS, tel: 0749316294;

• e-mail: inscrieredr.dansiegel@yahoo.com.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *