Reusita si esecul – gradele de judecata a valorii in dezvoltarea personala

Publicat: 5 decembrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

reusita-si-esecul-gradele-de-judecata-a-valorii-in-dezvoltarea-personala

reusita si esecul gradele de judecata a valorii in dezvoltarea personala

Pe parcursul dezvoltarii personale a fiecaruia, multi dintre noi am considerat ca atat reusita in viata, cat si esecul sunt indicatori ai valorii noastre, cat si a celor de langa noi.

Poate ca nu de putine ori am privit mai de jos o persoana in momentul in care am aflat ca are o diploma la o facultate renumita din strainatate.

La fel de bine cum este posibil sa fi judecat cu usurinta o alta care a ales sa-si intemeieze o familie in loc sa-si continue studiile de baza.

Despre astfel de oameni am afirmat siguri pe sine: “A reusit in viata” sau “A esuat in viata”.

Avand in minte o serie de exemple personale, ma intreb ce ne permite sa judecam alegerile celorlalti.

Ce ne permite sa impartim cu asprime oamenii din jurul nostru in cei care au cunoscut reusita in viata si in cei care au fost sortiti esecului? Ce ne permite cu adevarat sa-i consideram pe cei din jurul nostru “ratati” sau “valorosi”?

Eu ma intreb din ce in ce mai des acest lucru in ultima vreme deoarece am interactionat cu persoane care din cauza ca nu au reusit sa termine o facultate se considera ultimii oameni de pe planeta, dar si cu altii care afirma ca nu isi vor gasi linistea pana nu vor realiza ceva maret.

Si tot acum ma intreb daca aceste convingeri fac parte din procesul de dezvoltare personala a celor amintiti sau daca nu cumva le-au fost insuflate de societatea in care isi duc existenta zilnic.

La urma urmei, multi dintre noi ne sustragem valoarea din ceea ce primim din punct de vedere social.

Inainte de a face cunostina cu valoarea personala, trecem printr-o serie de probe initiatice si de piedici sociale in fata carora reactionam in mod diferit. Si chiar daca este posibil sa primim ajutoare precum Fat-Frumos in drumul sau catre reusita, noi vom fi singurii care vor avea dreptul sa decida daca am iesit invingatori sau invinsi.

Noi vom fi cei care vom face cel din urma bilant, hotarand reusita sau esecul personal. Noi sau poate viata. In niciun caz altcineva.

Iar ceilalti?

Ei bine, ceilalti vor fi precum pionii care fie ne vor ajuta sa ne strecuram prin viata cu scopul de a ne atinge telurile, fie ne vor impiedica sa mai facem un pas in fata.

Si chiar daca acestia isi vor pune amprenta asupra existentei noastre intr-o proportie destul de mare, poate ca ar trebui sa fim mereu constienti ca noi suntem singurii care stim daca somnul nostru a fost unul linistit sau agitat in fiecare seara.

Cat despre reusita si esec…stim cu totii ca aspectele vietii s-au rasturnat atunci cand ne-am asteptat mai putin.

Si mai stim ca este posibil ca esecul sa se lepede de omul care i-a fost credincios atata vreme pentru a-i permite in sfarsit sa reuseasca in viata. Chiar si dupa zeci de ani de existenta.

Si atunci, ce rost isi mai are judecata? Ce rost isi mai au dihotomiile repezite ale oamenilor valorosi si a celor “de jos”? Ce rost mai au toate gandurile rautacioase cand ele nu pot fi decat inlocuite cu invidie sau admiratie?

Poate ca face parte din dezvoltarea personala a fiecaruia sa afirme ceva cu tarie pentru ca mai apoi sa se reintoarca sfios la cele spuse.

Sau poate ca acesta este doar un mic exercitiu de smerenie care sa ne reaminteasca constant ca desi detinem dreptul si puterea de a-i judeca pe ceilalti, nu cunoastem niciodata planul care a fost pregatit pentru ei.

La urma urmei, nu stim nici macar ce se pregateste pentru noi.

Voi cum percepeti esecul si reusita?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *