Dezvoltare personala

As renunta la bagaje…

as-renunta-la-bagaje

as renunta la bagaje

Te-ai privit vreodata in oglinda, spunandu-ti: ,,As renunta la bagaje, dar nu stiu cum sa fac asta…”?

Cea mai buna modalitate de a-ti da seama daca duci cu tine bagaje vechi este starea ta de spirit din timpul zilei.

Cum te simti cand te duci la culcare dupa o zi obisnuita: fericit sau deprimat, obosit, morocanos, plin de resentimente, manios si golit de energie?

Daca iti simti inima usoara, inseamna ca in ziua respectiva ai calatorit fara prea multe bagaje.

Dimpotriva, o inima grea arata ca ar trebui sa iti reconsideri atasamentele si sa renunti la o parte din ele.

Partea frumoasa este ca tu esti singurul care decide cum doresti sa calatoresti prin viata. Cea mai rapida modalitate de a te despovara este practica detasarii. Spune-ti pur si simplu cu voce tare : “Renunt la…” si apoi renunta.

Iata cateva exemple de bagaje in exces la care merita sa renunti:

  • Dorinta ca viata sa fie previzibila si lamentarea, atunci cand aceasta se dovedeste imprevizibila.
  • Interpretarea evenimentelor de genul motivelor neasteptatee de suparare, schimbarilor subite de planuri, dezamagirilor, traficului aglomerat si starilor de spirit ale altor oameni ca fiind atacuri la adresa ta.
  • Insistenta ca ceilalti oameni sa faca ce vrei tu si fortarea lucrurilor pana cand obtii ceea ce doresti de la ei.
  • Actiunea atunci cand te simti stresat, obosit sau flamand, speriindu-i pe ceilalti prin reactiile tale.
  • Lamentarile, plangerile, criticile, barfele, lingusirile, sarcasmele, tratamentul tacerii si retragerea intr-o izolare imbufnata
  • Neexprimarea dorintelor tale, lasandu-i pe ceilalti sa-si dea singuri seama care sunt acestea, eventual pe cale telepatica.
  • Suferinta amara cauzata de un eveniment din trecut si asteptarea ca prezentul sa-ti aduca aceeasi suferinta.
  • Perierea pe fata a celor din jur, dublata de resentimente secrete fata de acestia
  • Refuzul de a te adapta la societate
  • Modul de a actiona ca si cum numai tu contezi
  • Modul de a actiona ca si cum tu nu ai conta deloc
  • Atitudinea defensiva

De buna seama, cu totii manifestam din cand in cand aceste comportamente. Cu totii avem momentele noastre proaste, uneori chiar zile intregi cand ne simtim nesiguri pe noi si cand apelam la vechile noastre bagaje, mai mult din obisnuinta. Aceste bagaje in exces nu devin cu adevarat toxice decat atunci cand le ducem cu noi zi de zi.

Daca te simti secatuit de energie, ingrijorat de ceva si gata sa te lamentezi, inseamna ca duci cu tine un bagaj psihic inutil, la care trebuie sa renunti. Daca vei recunoaste acest lucru, vei castiga batalia pe jumatate.

Tot ce trebuie sa faci pentru a elimina bagajul psihic este sa il arunci mental, la fel cum ai arunca un bagaj fizic plin cu lucruri inutile care cantaresc foarte mult. Asta-i tot.

Ca sa iti fie mai usor sa faci acest lucru, ia cu tine o pietricica si pune-o in buzunar. Ori de cate ori doresti sa iti usurez povara, scoate pietricica din buzunar si arunc-o.

Acest gest simbolic iti va reaminti sa renunti la problemele, lamentarile, grijile, poverile, stresul, nevoia de control, mania, indignarea si celelalte bagaje psihice pe care le duci cu tine si care te trag in jos.

Tu esti singurul care poate alege ce anume doresti sa duci in calatoria ta prin viata. Nimeni nu te poate obliga sa duci o povara pe care nu doresti sa o duci. Te asigur ca nu exista nimic spiritual sau superior din punct de vedere moral in a duce cu tine o povara foarte grea. Aceasta nu face altceva decat sa va doboare pe tine si pe cei din jurul tau.

Extras din “Calatoria cu viteza iubirii”, Sonia Choquette, Editura Adevar Divin

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *