Parintii, copiii si constelatiile familiale – sa relationam cu intelepciune!

Publicat: 4 decembrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

parintii-copiii-si-constelatiile-familiale-sa-relationam-cu-intelepciune

parintii copiii si constelatiile familiale sa relationam cu intelepciuneDupa cum am mentionat si in alte articole dedicate constelatiilor familiale, relatia dintre parinti si copii depinde de o anumita ordine care, atunci cand nu este respectata, produce un dezechilibru in campul informational al familiei noastre.

Onoreaza-ti mama si tatal, cat si fratii mai mari.

Atunci cand avem in vedere relatia dintre parinti si copii, ne putem confrunta cu o aparenta inegalitate. Insa, privita indeaproape, ordinea este destul de clara: parintii vin primii.

Copiii mai mari apar inaintea celor mici: ei daruiesc mai mult si sunt privilegiati. Daca aceasta ierarhie este respectata, relatiile dintre parinti si copii, cat si relatiile dintre frati sunt sanatoase.

Parintii daruiesc mai mult; copiii au obligatii fata de acestia.

Pentru a pastra un echilibru, parintii daruiesc mai mult, iar copiii primesc mai mult. In schimb, ei vor oferi mai mult copiilor lor.

Parintii in varsta

Atunci cand parintii au grija de copiii lor, ei au anumite obligatii fata de acestia. Parintii au prioritate in fata copiilor, indiferent daca ne referim la afaceri sau la viata personala.

Multi copii se tem ca vor fi obligati sa aiba grija de parintii lor la batranete si refuza sa-si asume responsibilitatea pentru acest fapt.

Copiii sunt mici; parintii sunt mari

Campul energetic al familiilor noastre “cere” ca fiecare membru sa-si asume rolul care ii este dat. Astfel, nu ar trebui sa subtiem limitele granitelor noastre si nici sa ne impartim poverile cu copiii nostri.

Cateodata, parintii isi trateaza copiii ca pe adulti, de parca ar fi prietenii sau confidentii lor. Asadar,ei impartasesc copiilor problemele pe care in mod obisnuit le-ar discuta cu alti adulti.

Rezultatul este ca cei mici sunt “prinsi” in problemele parintilor.

Din loialitate si iubire “oarba”, copiii vor incerca sa preia greutatile parintilor lor si sa le rezolve problemele. Ceea ce este imposibil.

Pentru a pastra echilibrul familiei, copiii nu ar trebui sa se intereseze de detaliile intime din viata parintilor.

Intr-o constelatie familiala, vindecarea se petrece in momentul in care parintii isi “joaca” rolul, asumandu-si respnsabilitatea si poate chiar vinovatia pentru ceea ce traiesc.

Iata o afirmatie pe care o putem spune in cazul in care parintele ne-a impartasit mai multe decat trebuia sa aflam:

“Tu esti mare, iar eu sunt mic. Tu esti adultul, iar eu sunt copilul. Las cu tine problemele de adult.”

Aceasta afirmatie ne ajuta sa ne respectam parintii si sa avem incredere ca isi pot rezolva singuri problemele cu care se confrunta.

Iata alte doua contexte in care echilibrul din relatiile dintre parinti si copii ar trebui mentinut:

Avortul

O data cu o intrerupere de sarcina, apare si “pretul” pe care parintii il au de platit. Daca avem in vedere balanta dintre “a da” si “a primi”, copilul avortat este cel care si-a dat viata.

In momentul in care parintii isi plang fapta in cel mai sincer mod, ei traiesc cu un sentiment de vinovatie, fara a-si cauta scuze sau fara a oferi explicatii.

Atunci cand actioneaza astfel, ei ofera un loc in inima lor acestui copil, ceea ce compenseaza fapta lor la un anumit nivel. Astfel, copilul avortat este onorat, iar relatia celor doi isi poate continua cursul.

In schimb, daca parintii nu reactioneaza astfel sau daca doar unul dintre parteneri deplange aceasta situatie, pretul avortului este chiar relatia celor doi.

Adoptia

Adoptia are loc cu succes in momentul in care parintii adoptivi inteleg ca ei sunt “inlocuitori” ai parintilor naturali ai copilului si in momentul in care parintii biologici sunt respectati in totalitate.

Atunci cand copiii sunt adoptati pentru a fi indeplinite nevoile lor mai degraba decat ale parintilor lor adoptivi, echilibrul dintre “a da” si “a primi” este respectat, iar procesul adoptiei poate functiona.

Pe de alta parte, daca actul adoptiei se afla mai degraba in serviciul parintilor adoptivi, atunci ordinea se inverseaza.

Un exemplu in acest sens apare atunci cand parintii nu pot avea un copil si adopta unul mai degraba pentru ei insisi, decat pentru a oferi un ajutor copilului.

Intr-o astfel de situatie, copilul este cel care ofera parintilor ceea ce natura nu le-a permis. Deoarece copiii sunt cei ofera mai mult, este posibil ca in timp sa devina plini de resentimente.

Toate aceste “legi nescrise” sunt atat de subtile incat, in valtoarea vietii, pot trece neobservate. Insa, pentru a echilibra ordinea relatiilor familiale, ele se vor intoarce, cerandu-si drepturile.

Resurse: “Family Constellations – a practical guide to uncovering the origins of family conflict” – Joy Manne, PhD

Daca doriti sa aflati mai multe despre metoda constelatiilor familiale, va asteptam la workshopurile noastre de constelatii familiale din Bucuresti sau la sedintele individuale de constelatii familiale.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *