Nu suntem ceea ce credem ca suntem: despre emotiile noastre

Publicat: 1 noiembrie 2013
Comentarii: 2 Răspunsuri

nu-suntem-ceea-ce-credem-ca-suntem

nu suntem ceea ce credem ca suntem…ci reprezentam produsul multor influente din jurul nostru.

Zicala “Un caine batran nu poate invata trucuri noi” exista cu un motiv: pe masura ce te obisnuiesti cu persoana care crezi ca esti, pe atat iti va fi mai greu sa te schimbi.

Cu toate acestea, noi putem schimba radical persoana care suntem acum. Schimbarea nu este atat de dificila pe cat pare, ci faptul ca am dezvoltat anumite tipare comportamentale ne determina sa ne fie mai usor sa ne intoarcem la vechile obiceiuri.

Este posibil ca in momentul in care incercam ceva nou sa nu ne simtim prea confortabil din simplul motiv ca pasim pe un drum nebatatorit inca.

Acest lucru nu neaga faptul ca ne-am nascut cu anumite inzestrari, dar multe dintre lucrurile pe care le consideram o parte a identitatii noastre reprezinta produsul influentei mediului inconjurator. Avem tendinta de a crede ca schimbarea este dificila, insa problema consta in schimbarea influentei.

Poate ca multi dintre voi ati auzit de Sindromul Stockholm – termen folosit pentru a descrie tendinta victimelor de a dezvolta emotii pozitive fata de cei care i-au capturat. Pur si simplu victima se adapteaza situatiei in care se afla. Astfel, daca ne putem adapta la ceva atat de ingrozitor cum este rapirea, atunci cu siguranta ne putem schimba perceptia in cazul unor situatii mai mici.

Foloseste-ti emotiile!

Poate ca multi dintre noi am observat ca am luat decizii pe care le-am regretat in momentele in care eram stapaniti de emotiile noastre. Putem invata sa compensam comportamentele noastre irationale prin a dezvolta emotii care sa ne schimbe starea de spirit.

In acest caz, punctul de pornire poate fi simpla constientizare a emotiilor noastre si incercarea de a face o schimbare exact in momentul in care le resimtim. In continuare, vom explica modalitatea in care putem folosi starea noastra emotionala in avantajul nostru, cat si cum ne putem folosi de emotiile noastre pentru a schimba perceptia asupra unei situatii.

Iata cateva dintre sfaturile noastre prin care iti poti provoca emotiile:

1. Fa un curs de actorie. Invata sa-ti exprimi emotiile.

Nu ne putem controla emotiile daca nu ajungem sa le intelegem, iar o modalitate portivita de a face acest lucru este participarea la un curs de actorie. Daca pentru unii acest lucru poate parea amuzant, altii il pot vedea drept stanjenitor. Orele de actorie ne pot ajuta sa exploram emotiile pe care le resimtim in anumite situatii.

2. Intra in situatii deloc confortabile pentu tine.

Emotiile tale nu vor fi scoase la iveala daca nu le pui fata in fata cu anumite situatii. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa cauti tot felul de situatii oribile in care sa te expui, ci pur si simplu sa incerci sa interactionezi cu lucrurile carora le opui rezistenta. Cunoasterea oamenilor noi poate fi un astfel de exercitiu.

Daca stapanesti acest domeniu, atunci cauta alte activitati care iti provoaca un soi de teama, de exemplu vorbitul in public sau orice alt lucru care iti provoaca transpiratii doar pentru ca te gandesti la el. Petrece timp cu oameni langa care nu ai sta in mod normal sau du-te la un film pe care stii ca-l urasti. Poate ca aceste emotii nu vor fi deloc placute sau poate ca, din contra, vei descoperi ca frica de a actiona cumva este o simpla iluzie.

3. Analizeaza-ti emotiile.

Un lucru care te-ar putea ajuta este sa pui pe hartie momentele in care ai o reactie emotionala cu care nu erai obsinuit. Nu este nevoie sa detaliezi, ci este important sa surprinzi esenta starilor tale.

Poate ca lucrul pe care cu totii ar trebui sa-l intelegem este ca o data ce depasim zona de confort, creierul nostru poate deveni mai maleabil. Si chiar daca nu-l vom transforma precum o bucata de plastilina care poate crea un soare din cel mai intunecat nor, cu siguranta ne vom putea ajuta.

Caci, la urma urmei, de ce nu am folosi tocmai ajutorul care ne este cel mai la indemana: noi insine?

  • banner certificare
    banner certificare
  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *