Interviul saptamanii: Intre medicina traditionala si terapia spirituala

Publicat: 11 ianuarie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

interviul-saptamanii-intre-medicina-traditionala-si-terapia-spirituala

interviul saptamanii intre medicina traditionala si terapia spiritualaIn procesul de dezvoltare personala pe care fiecare dintre noi il parcurge, exista o serie de evenimente care ne pregatesc pentru o experienta careia stim ca ne vom dedica. Acesta este cazul si lui Florian Mincu, creatorul site-ului www.terapiespirituala.ro. Despre felul in care interactioneaza o slujba mereu imprevizibila precum lucrul in cadrul ambulantei si cea de terapeut care descopera constant tainele medicinii alternative, ne vorbeste chiar el in interviul de mai jos.

 

1. Inca inainte de a deveni terapeut, ai lucrat si in cadrul ambulantei. Cum te-a pregatit aceasta  slujba pentru ceea ce faci acum?

In primul rand, lucrul pe ambulanta m-a pus in contact cu oamenii. Dupa parerea mea, nu poti sa intelegi cu adevarat o persoana pana nu vezi macar un pic din mediul in care traieste. Am vazut multi oameni care au dus vieti mai mult decat decente si care au ajuns mai apoi sa traiasca in mizerie ramanand de multe ori singuri in ultimele clipe ale vietilor lor. Initial, i-am blamat pe ei insisi ca nu si-au creat niste circumstante mai favorabile, apoi le-am blamat rudele pentru modul in care i-au abandonat, dar mai apoi mi-am dat seama ca nu intotdeauna rezultatul depinde de eforturile tale.

Nevoia de ajutor pe care am vazut-o pe chipurile acestor oameni si in cazul tuturor bolnavilor pe care i-am intalnit m-a facut sa incerc pe cat posibil sa-mi dedic o parte din viata ajutorului lor. Astfel, am ajuns sa caut metode alternative de vindecare a suferintelor lor trupesti si sufletesti si sa fiu cel care sunt astazi.

2. Cum te simteai cand constientizai ca uneori esti neputincios in fata durerii celorlalti?

Dupa parerea mea, nu poti face cu adevarat terapie fara sa te implici macar un pic sufleteste in fiecare caz, empatia fiind una dintre cele mai importante calitati ale unui terapeut. Fiecare pacient pentru care mi-am ales misiunea de a-l ajuta, a lasat o amprenta in constiinta mea, constituind o lectie de viata pentru mine. Intr-adevar, au fost si momente in care oricat de mult as fi dorit, nu am putut sa ajut, dar ma consoleaza gandul ca am facut intotdeauna tot ce am putut. Oricate eforturi ar depune un terapeut, se poate intampla ca vindecarea sa nu fie o parte din planul divin al acelei persoane.

3. Care este scopul site-ului pe care l-ai creat?

Am creat acest site pentru a aduce si mai mult in fata publicului larg terapiile complementare si modul in care pot ajuta ele acolo unde medicina moderna poate nu are raspunsuri. Ce diferentiaza acest site de celelalte este insa misiunea lui de a se implica activ in promovarea terapeutilor. In acest sens am deschis si un cabinet destinat terapeutilor ce doresc un spatiu in care sa isi desfasoare activitatea, unde acestia vor gasi toate resursele logistice de care au nevoie.

Lucrul pe care vreau insa sa il subliniez este ca toate parteneriatele noastre se fac numai pe baza de donatie. Astfel pentru sustinerea cursurilor/initierilor sau a terapiilor in cadrul cabientului nostru, terapeutii ce doresc sa colaboreze cu noi pot dona orice suma in bani, obiecte sau pot opta pur si simplu sa plateasca in lumina si iubire ajutorul pe care noi il dam prin oferirea spatiului cabinetului sau site-ului nostru terapiespirituala.ro.

Incercam astfel sa eliminam problema financiara, ce este probabil una dintre cele mai mari limitari cu care se confrunta terapeutii incepatori si nu numai si sa ii incurajam pe acestia sa isi transmita cunoasterea obtinuta prin studiu dar mai ales prin experienta lor personala mai departe catre ceilalti semeni. Vindecarea, echilibrul si pacea pe care o vor obtine astfel oamenii prin intermediul partenerilor nostri este de fapt cel mai dar pe care il putem primi pentru eforturile noastre.

4.  Care a fost cel mai mare compromis pe care l-ai facut?

O data cu responsabilitatea pe care mi-am asumat-o pornind pe acest drum, timpul meu liber a devenit din ce in ce mai limitat. Am ajuns astfel sa pretuiesc fiecare moment pe care il petrec cu familia si prietenii sau in care pot sta pur si simplu in compania gandurilor mele.

5. Care a fost cea mai mare schimbare interioara pe care ai simtit-o?

Cel mai mult am simtit nevoia de organizare si de autoperfectionare. Pentru a putea ajuta alte persoane, dupa parerea mea, trebuie ca tu insuti sa fii cat mai apropiat de modelul de armonie si vindecare pe care vrei sa il prezinti celorlalti oameni.

6. Avand in vedere experienta ta de cadru medical, de ce crezi ca este nevoie de terapii complementare medicinii moderne?

In primul rand, este destul de clar ca medicina moderna nu detine inca raspunsul la toate bolile, o parte dintre afectiunile considerate de aceasta incurabile fiind de fapt tratate in multe cazuri de medicina complementara.

Problema principala a medicinii moderne este poate faptul ca se bazeaza pe tratarea simptomelor si nu a cauzelor bolii, abordarea actuala a afectiunilor cronice fiind dupa parerea mea gresita. Ca o boala sa treaca de la stadiul acut la cel cronic trebuie ca elementul patogen – sau altfel spus cauza bolii – sa fie activ o perioada mai lunga de timp. Astfel, in tratamentul bolilor cronice, medicina alopata nu elimina cauza generatoare a bolii ci doar intretine starea de sanatate prin eliminarea simptomelor/durerilor. O data intrerupt tratamentul, simptomele- adica efectele adevaratei cauze- reapar.

O alta abordare gresita, dupa parerea mea, a medicinii moderne este si tratarea in special a bolii si nu a bolnavului. Se minimizeaza aici destul de mult influenta factorului psihic care este de multe ori elementul cheie in aparitia si evolutia unei bolii, consilierea psihologica facandu-se in acest moment doar pacientilor in faze terminale (cancere, leucemii) sau cu probleme grave psihiatrice.

In zilele noastre, dintr-o gama larga de motive, pana si empatia si capacitatea de a oferi un minim sprijin afectiv pacientilor este o caracteristica din ce in ce mai rara in randul personalului medical. Ori tinand cont ca elementul cel mai importanta al terapiilor complementare este calitatea comunicarii terapeut-pacient si sprijinul real pe care acesta din urma il gaseste in incercarea sa de a se vindeca, deja o parte din vindecare este facuta prin simplul fapt ca pacientul gaseste un cadru in care sa isi elimine pulsiunile/tensiunile care erau de fapt la baza problemelor sale.

Bineinteles, medicina complementara nu se bazeaza doar pe tratarea psihologica a pacientului, ea avand de fapt la dispozitie o gama larga de alte metode de vindecare a bolnavului, pe care spatiul limitat al acestui interviu ma impiedica sa le mentionez.

Daca am intelege ca medicina alopata si toate celelalte stiinte moderne sunt in continua evolutie si ca momentan este clar ca aceasta nu detine toate raspunsurile, am intelege poate ca terapiile complementare nu se opun medicinii moderne, ci o „completeaza” , scopul ultim al amandurora fiind eliminarea suferintei si vindecarea pacientului.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *