Notice: Funcția register_sidebar a fost apelată incorect. Niciun id nu a fost setat în tabloul de argumente pentru bara laterală „Bară laterală 1”. Inițalizare la „sidebar-1”. Setează manual id la „sidebar-1” pentru a evita această notificare și a păstra conținutul existent din bara laterală. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 4.2.0.) in /home/damaideparte/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
5 greseli pe care le facem in drumul nostru de dezvoltare personala

5 greseli pe care le facem in drumul nostru de dezvoltare personala

Publicat: 26 noiembrie 2013
Comentarii: 2 Răspunsuri

5-greseli-pe-care-le facem-in-drumul-nostru-de-dezvoltare-personala

5 greseli pe care le facem in drumul nostru de dezvoltare personala

Desi ne straduim sa ne conturam drumul de dezvoltare personala cu cele mai utile invataturi, exista momente in care pur si simplu dam gres.

Poate ca multi dintre noi nu constientizam ca aceste greseli ce apar pe parcursul procesului nostru de dezvoltare personala nu sunt neaparat piedici in calea succesului nostru, ci modalitati de a ne indrepta comportamentul atunci cand simtim ca ne aflam pe nisipuri miscatoare.

In randurile de mai jos, veti gasi 5 greseli pe care le-am intalnit pe parcursul calatoriei numita dezvoltare personala:

1. O importanta mai mare acordata emotiilor si gandurilor celorlalti decat propriilor trairi.

Desigur ca in drumul de dezvoltare personala pe care fiecare il parcurge vom fi insotiti de o serie de sfatuitori, prieteni sau chiar intelepti. Poate ca statutul acestora ne-a determinat sa le acordam o mai mare importanta decat propriilor emotii.

Chiar daca intentia lor nu a fost aceea de a ne influenta in mod constient, rezultatele nu au fost unele prea placute. Poate chiar ne-am simtit jigniti sau tradati deoarece i-am ascultat pe ei in loc sa avem incredere in propriul sistem de convingeri.

Lectia de dezvoltare personala ascunsa in spatele acestei greseli este asumarea propriei fiinte. Abia in momentul in care vedem finalul care nu ne-a fost destinat intr-o anumita situatie, incepem sa ne recapatam puterea personala.

2. Renuntarea rapida la dorintele noastre.

Poate ca dupa multe incercari, cararea vietii numita dezvoltare personala incepe sa se stramteze. Astfel, ajungem sa mergem pe varfuri in loc sa ne luam pur si simplu zborul. Concret vorbind, ajungem sa facem anumite alegeri de teama de a nu ramane pe din afara in loc sa asteptam in continuare ce este mai bun pentru noi.

Exemplele in acest sens sunt nenumarate: intram in relatii distructive, desi ne dorim cu totul altceva de la un partener de viata; continuam sa ramanem la un loc de munca prost platit deoarece ne temem de sa o luam de la capat, etc.

3. Punem accentul pe slabiciunile noastre mai mult decat pe punctele forte.

Desi in orice carte de dezvoltare personala vom gasi informatii care sa ne indemne sa ne acceptam defectele, niciuna nu ne va invita sa ramanem prinsi in aceasta zona. Cu cat vom pune mai mult accent pe lucrurile care sunt “in neregula” la propria persoana, cu atat ne va fi mai greu sa dezgropam aspectele placute ale fiintei noastre.

V-ati gandit vreodata sa va observati reactia atunci cand primiti un compliment? Il primiti cu bratele deschise sau nu stiti cum sa schimbati mai repede subiectul?

Poate ca raspunsul acestei intrebari ne va ajuta sa observam in ce stadiu ne aflam. Acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa ne recunoastem defectele sau punctele slabe, ci sa incercam sa si actionam in directia schimbarii acestora, acolo unde este posibil.

4. Ne temem prea mult de esec.

Din teama de a esua, multi dintre noi nici macar nu mai incercam. Din cauza ca punem mereu “raul” (sub multiplele sale forme) in fata, nici macar nu ne mai lasam purtati de entuziasmul pe care binele ni l-ar fi oferit. Si renuntam incetul cu incetul la circumstantele care ne-ar fi putut schimba viata…

5. Nu gasim timpul necesar pentru a ne ocupa de noi insine.

O alta greseala intalnita atat in drumul meu de dezvoltare personala, cat si in randul celor din jurul meu este aceea ca nu reusim sa ne stabilim prioritatile astfel incat sa gasim timp pentru a face ceea ce ne place sau ne provoaca interes.

Multi dintre noi suntem atat de ocupati cu diferite aspecte ale familiei sau carierei noastre incat tot ce putem face este sa strangem un raft imens de regrete in care se regasesc dorintele sau activitatile care am fi vrut sa prinda viata.

Aceasta este una din greselile care lasa in urma sa un gust amar. Deoarece suntem constienti ca am fi avut resursele pentru a indulci prezentul, insa nu am facut-o.

Tu ce greseli ai facut in procesul tau de dezvoltare personala?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/damaideparte/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420