Fiinta umana, ratacita intre nevoi si dorinte…

Publicat: 16 ianuarie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

fiinta-umana-ratacita-intre-nevoi-si-dorinte

fiinta umana ratacita intre nevoi si dorinte

Subiectul la care vom reflecta astazi este pendularea continua a omului intre nevoi si dorinte in dezvoltarea personala.

O trecere care naste din start o serie de contradictii existente in sufletul fiecaruia dintre noi.

O trecere ce poate aluneca usor in zona instabilitatii sau a nehotararii…

Poate ca in diferite momente ale vietii noastre am observat cu totii ca acel ceva la care tanjeam cu atata ardoare nu era deloc elementul de care aveam nevoie.

Fiind manati de o serie de dorinte de nestavilit, am mers pana la capat.

Insa am considerat ca aceasta calatorie nu poate fi realizata daca nu avem rucsacul plin de vointa.

Poata ca aceasta dorinta s-a transformat in incercarea de a vindeca o rana, de a demonstra cuiva de ce suntem capabili sau de a cunoaste limitele orgoliului nostru. Si de aici pornesc alte nevoi si dorinte neindeplinite…

In acest context, poate ca rezultatul a fost suferinta provocata atat noua insine, cat si celor din jurul nostru. Toate acestea de la niste simple dorinte aparent inofensive…

Va propun sa ne gandim cu totii la un astfel de exemplu.

Cu siguranta fiecare s-a confruntat cu o situatie asemanatoare pe parcursul procesului sau de dezvoltare personala.

Poate fi vorba de o slujba pe care ne-am dorit-o doar pentru prestigiul pe care l-am fi dobandit, de agatarea de o persoana doar pentru ca noi consideram ca ne este “predestinata”, de o calatorie in care ne-am pus intreaga speranta, dar care a luat o altfel de intorsatura decat cea imaginata.

Ce se intampla atunci cu toate aceste dorinte?

Le dam voie sa se risipeasca pentru a face loc altora noi?

Tanjim in continuarea la indeplinirea lor conform asteptarilor noastre?

Le inghesuim bine intr-un coltisor al sufletului nostru si ne doare gandul ca sunt neindeplinite?

Si mai ales, ce schimbari produc aceste dorinte in randul nevoilor noastre?

Sau cum se modifica “piramida nevoilor noastre” atunci cand adunam tot mai multe dorinte neindeplinite? Si cum influenteaza acest lucru dezvoltarea noastra personala?

Poate ca in momentul in care dorintele noastre se transforma in nevoi sau in clipa in care nevoile noastre se transforma in dorinte, perspectiva noastra asupra experientelor pe care le traim este din ce in ce mai incalcita.

De exemplu, poate ca vi s-a intamplat vreodata ca simpla dorinta de a ajunge la o piesa de teatru sa se transforme brusc intr-una dintre nevoile voastre de baza ale acelui moment.

Iar acest scenariu este perfect normal daca privim situatia data din punct de vedere contextual.

Insa ce se intampla atunci cand avem in vedere nevoi mai profunde ale fiintei nostre?

Nevoi precum iubirea sau aprecierea celorlalti?

Poate ca acestea au ca premisa o lipsa adanc inradacinata in fiinta noastra.

Oare in astfel de cazuri lipsa de iubire sau apreciere creste atat de mult dorinta de a fi iubiti incat aceasta se transforma in cea mai mare nevoie?

Poate ca uneori dorintele noastre nu ar trebui sa fie indeplinite. Si neindeplinirea acelor nevoi si dorinte ar servi cel mai bine la dezvoltarea noastra personala.

Poate ca un scop mai inalt pe care fiinta umana nu il poate percepe ne permite sa ne confruntam cu aceasta realitate.

Si chiar daca neindeplinirea anumitor dorinte starneste lacrimi, gelozie sau furie, poate ca intr-o zi vom reusi sa intelegem rostul acestora.

Si lucrul cu adevarat ciudat este ca pana atunci vom fi uitat sa ne intrebam acel simplu si dureros “De ce?”.

Voi ce parere aveti?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *