Dezvoltare personala

Fiecare cu inceputul sau

fiecare-cu-inceputul-sau

fiecare cu inceputul sau

Cu fiecare inceput din viata noastra, parca vine si o anume teama de esec.

De ce oare ne sperie noul din drumul nostru?

Si pana la ce varsta pasim in ritm de teama catre ce ne ofera viata?

In sinea noastra cu totii cautam acest start si cand in sfarsit ajungem sa calcam linia de pornire ne impiedicam in proprii pasi. Vrem, dar vesnica teama de esec ne inabusa curajul.

Cred ca pana la urma viata se rezuma la curajul de a o trai.

Fiecare etapa din trecut, prezent si viitor. Partea fiecaruia de nou. Pierdem timp din punctul meu de vedere asteptand de la ceilalti „BT-ul”.

Primul instict pornit din noi merita prelucrat si trimis catre „aprobare” catre mintea si sufletul nostru.

Si daca tot suntem constienti de faptul ca aceasta calatorie se va termina la un moment dat si o alta va incepe de ce oare nu aplicam aceeasi „tactica” si pentru noul din viata noastra?

Exista un inceput precedat de un sfarsit si din nou de un alt inceput.

O logica „nescrisa” in cum se aranjeaza acel „tot” pe care il primim.

Stam de paza, drepti, goi pe dinauntru intr-o vesnica asteptare. Si doar atat! Ne propunem „n” lucruri pentru noi care incep cu ceva. Cand el se manifesta, ne pierdem.

„Pedalam rotiile” vietii noastre parca tot inapoi si ne miram dupa, de ce nu reusim sa avansam.

De ce altii au si noi nu, de ce unii pot si noi nu si de ce unii au curaj si noi nu. Pana la urma destinul ne ofera ce ne trebuie nu ce vrem, in „ciuda poftelor” noastre.

Important este sa constientizam fiecare etapa din drumul nostru. Fie ca vorbim de inceputuri sau de sfarsituri, de lectii mai mult sau mai putin pe „gustul nostru”.

„Fiecare zi reprezinta un nou inceput, o noua mica viata. Multi s-au luptat pentru a trai pana in acest moment, pana in aceasta zi. Aceasta zi ne da ocazii pentru a invata ceva nou: exista lucruri care ni se vor intampla doar o data in viata, si depinde de noi daca vom profita de acestea sau nu”, nu-mi apartin cuvintele ci lui Leo Buscaglia, imi apartine insa dorinta de a crede.

Pentru ca de cele mai multe ori asta ne lipseste cand vine vorba de „noul” din calea noastra.

articol scris de Ana Maria E., utilizator aimee.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *