Despre timp…

Publicat: 6 ianuarie 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

3-greseli-pe-care-le-facem-in-mod-inconstient-si-cum-le-putem-evita

3 greseli pe care le facem in mod inconstient si cum le putem evita

Avand in vedere ca orice inceput poarta amprenta unui timp al amintirii trecutului si al proiectarii in viitor, primul articol din acest an va fi dedicat timpului. Nu voi parafraza citate celebre despre timp, ci va voi impartasi niste ganduri desre timp.

Ceea ce m-a determinat sa dau nastere gandurilor despre timp pe care vi le voi impartasi in cele ce urmeaza este filmul “About Time” pe care l-am vizionat acum cateva zile.

Oricare ar fi relatia noastra cu timpul, cu siguranta niciunul dintre noi nu ar ezita daca i s-ar spune ca are darul de a calatori in timp.

Nici personajul principal al acestui film, un tanar nesigur pe nume Tim nu a stat prea mult pe ganduri si a folosit acest dar mai mult decat si-ar fi putut imagina vreodata.

Daca intr-o zi obisnuita cineva ne-ar spune ca avem darul de a calatori in timp, poate ca si noi am actiona la fel ca Tim.

Poate ca si noi am incerca sa imbunatatim incercarile esuate de la primele intalniri, poate ca si noi am incerca sa “surprindem” persoanele de langa noi prin a rosti cuvintele pe care acestea vor sa le auda.

Poate ca si noi ne-am stradui sa evitam accidentele si evenimentele neplacute pe care le-am putea controla intr-o masura mai mica sau mai mare.

Daca am detine acest dar, cu siguranta ne-am intoarce in timp pentru a retrai de mai multe ori momentele frumoase din viata noastra. Si ne-am mai intoarce o data si inca o data pentru a ne asigura ca ne-au ramas pentru totdeauna in suflet.

Cu toate acestea, consider ca cea mai valoroasa secventa a acestui film este momentul in care personajul nu isi mai doreste sa intoarca timpul pentru “a retusa” realitatea.

In sufletul sau, prezentul incepe sa capete proportii uriase deoarece el devine darul cu adevarat grandios oferit de timp.

Daca inainte de a lua aceasta decizie, tanarul se intorcea in timp pentru a modifica cursul intamplarilor din viata sa, aceasta hotarare l-a ajutat sa inteleaga ca orice moment iti ofera posibilitatea de a-i observa frumusetea ascunsa.

De fapt, Tim a inteles ca nu o alta intorsatura a lucruilor i-ar contura o viata armonioasa, ci trairea intensa a fiecarui moment.

Acest film contine o lectie de dezvoltare persoanala atat de simpla si fireasca incat ar trebui sa ne fie readusa aminte cat mai des posibil.

Pastrand emotia acestui film si privind in urma experientele mele, ma intreb daca m-as intoarce in timp pentru a schimba ceva.

Si fara sa stau prea mult pe ganduri, stiu ca nu as modifica nimic, ci as incetini doar fiecare clipa petrecuta langa persoanele pe care le iubesc si mi-as da voie sa le simt caldura si imbratisarea.

Si, precum personajul principal, as observa poate ca am capacitatea de a actiona astfel in fiecare zi.

Iar aceasta binecuvantare ascunsa nu ar da nastere decat la un sentiment profund de recunostinta pentru fiecare clipa traita.

Da. Recunostinta. Acesta este primul cuvant pentru acest an.

Recunostinta pentru ca putem opri timpul in momentul in care intelegem cat de intens poate fi cel mai nesemnificativ moment al vietii noastre.

O sa inchei acest articol prin a va reaminti ca oricat de obositoare, extenuanta sau grea ar fi o zi din viata noastra, daca am derula timpul si am privi-o de la inceput, poate ca am observa anumite priviri, gesturi sau cuvinte care ne-ar fi incalzit cu blandetea lor daca am fi fost atenti atunci cand au fost orientate spre noi.

Iar daca totusi nu am facut-o, poate ca maine vom incerca sa primim taina pe care numai timpul ne-o poate oferi.

Voi ce moment ati dori sa retraiti?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *