despre-false-probleme
Dezvoltare personala

Despre false probleme

despre-false-probleme

despre false probleme

,,Am fost trist ca n-am pantofi pana am intalnit pe strada un om fara picioare”

Cand spunem dezvoltare personala, includem si piedicile pe care noi insine ni le punem. De foarte multe ori, imbracam intr-o umbra atat de profunda problemele noastre, incat uitam ca exista si pete de lumina.

Paradoxal, comparatia cu adevaratele probleme cu care altii se confrunta ne determina sa privim cu autenticitate propriile false probleme si sa constientizam ca putem depasi obstacole despre care credeam ca sunt adevarate poveri.

De ce tindem atat de mult sa ne plangem de mila? De ce lucruri minore ce pot fi cu usurinta rezolvate ne acapareaza fiinta si ne intuneca mintile? Raspunsul este simplu: pentru ca problemele sunt ale noastre.

Simpla identificare cu aceste probleme in care investim atat de mult, simplul motiv ca ne apartin ne determina sa le dam o importanta mai mare decat au cu adevarat. Uneori, mintea noastra ne joaca feste.

 

Iar apoi intervine momentul cand o persoana din exterior are probleme atat de grave incat ajungem sa ne rusinam de nerecunostinta noastra. Din pacate, poate ca problemele celorlalti ne indeamna sa privim cu mai multa blandete catre propria fiinta.

Va propun sa incercam sa identificam false probleme pe care le consideram importante si sa le indepartam din comportamentul nostru. Cu sau fara comparatia cu ceilalti.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *