De ce ne este atat de frica de…frica?

Publicat: 5 noiembrie 2013
Comentarii: 1 Răspunsuri

de-ce-ne-este-atat-de-frica-de-frica

de ce ne este atat de frica de frica

Oricat de mult am incerca sa ne indepartam de frica, ea ramane o emotie folositoare: ne ajuta sa anticipam pericolul, ne reimprospateaza simturile si chiar ne indeparteaza de zona de confort in care traim.

Ea poate deveni cu usurinta aliatul nostru, fiind instinctul de baza pentru supravietuirea fizica, psihologica sau spirituala.

Insa in momentul in care nu suntem constienti de temerile noastre, incepem sa ne temem de orice.

Psihologul Gabrielle Roth a observat ca aproape orice persoana este inchisa in cusca propriilor temeri: “oamenii se tem de orice – ca isi pierd slujba, persoana iubita sau viata; in acelasi timp le este teama de succes, de fericire, de adevar, de schimbare.”

Oare cati din noi nu am experimentat nodul in gat, durerile in piept si de spate sau tulburarile digestive din cauza fricii? Totusi, cultura in care traim “nu ne permite” sa ne fie frica.

Roth sustine ca “frica isi lasa amprenta pe tot corpul nostru, insa am devenit atat de obisnuiti cu ea incat nu mai receptionam semnalele transmise de corpul nostru.

Astfel, frica se hraneste chiar cu frica noastra; ne paralizeaza simturile, ne transforma energia vietiisi ne modifica emotiile. Ne este atat de teama de ceea ce putem pierde si suntem atat de atasati de ceea ce avem incat traim constant o moarte vie care ne indeparteaza de adevarata viata.”

Pentru ca ni se repeta atat de des sa nu ne fie frica nu ajungem sa gasim avantajele temerilor noastre pentru a le putea transforma, ci ne invatam sa ne temem de frica.

Insa in momentul in care energia stagnanta a fricii este exprimata, frica se poate transforma intr-o emotie eliberatoare, scotand la suprafata tot vulcanul interior care abia astepta sa erupa.

Singurul lucru care ne poate salva din aceasta ecuatie este incercarea de a surprinde acele aspecte ale temerilor noastre pe care le putem folosi in avantajul nostru.

De exemplu, daca ne este teama de vorbitul in public, poate ca aceasta frica ne va determina sa ne documentam mai mult decat am face-o de obicei. Poate ca frica va activa in fiinta noastra exact acel element care ne lipsea pentru a reusi intr-o anumita situatie.

Nu frica de moarte, frica de intuneric sau frica de oameni ne preocupa astazi. Frica de frica este cu adevarat un fenomen paradoxal.

Aceasta teama este precum o ultima piesa de puzzle, insa rolul ei nu este acela de a intregi imaginea finala, ci de a rispi toate piesele si intreaga munca realizata pana in acel moment.

Constientizarea pare a fi una dintre posibilele solutii de vindecare in cazul acestei frici. Elementul care ne poate ajuta de fiecare data este insasi realitatea pe care o traim. Daca privim in urma la temerile noastre, cu siguranta vom putea observa ca multe dintele ele erau nefondate, iar singurul lucru care le hranea era frica.

Ceea ce ne poate incuraja cel mai mult este sa privim in urma si sa gasim exemple concrete in care ne-am invins frica.

Acestea pot fi baza eliberarii noastre. Iar in momentele in care ne vom simti ingropati de fricile noastre, tot ce putem face este sa dam deoparte stratul cel mai greoi si apasator al acestora: frica de frica.

O data eliberati, vom fi capabili sa intampinam solutiile care vor aparea.

Voi va confruntati cu aceasta frica?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *