5 lucruri de care copiii au nevoie de la parinti pentru a se simti valorizati

Publicat: 23 mai 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

 

5-lucruri-de-care-copiii-au-nevoie-de-la-parinti-pentru-a-se-simti-valorizati
5 lucruri de care copiii au nevoie de la parinti pentru a se simti valorizati

Copiii sunt adesea cei mai mari invatatori ai adultilor! Ei ne pot oferi cele mai valoroase lectii de dezvoltare personala, fara sa se straduiasca, fara sa-si propuna acest lucru, in cel mai natural mod cu putinta.

De aceea, legatura dezvoltare personala-copii constituie una din prioritatile noastre pe acest site.

Ei percep lumea altfel decat parintii lor si asteptarile lor difera de ale acestora. Iar uneori putem ajunge, fara sa ne dam seama, la o ecuatie de genul copii contra parinti.

Deoarece copiii nu au un respect de sine suficient de dezvoltat, este important ca adultii sa gaseasca o serie de modalitati pentru a le creste increderea in fortele proprii.

Daca se vor bucura de sprijinul adultilor, copiii vor incepe sa se simta valorizati si respectati.

Atunci cand se simt auziti si iubiti, ei isi dezvolta identitatea pe baza acestor raspunsuri.

Majoritatea copiilor nu cere prea mult; cel mai probabil, copiii isi doresc sa aiba un loc in viata persoanelor pe care le iubesc.

Parinti, salvati copiii de propriile emotii negative!

Dupa cum am mentionat anterior, multi copii au nevoie de prezenta parintilor lor pentru a-i ajuta sa-si formeze o identitate sanatoasa. Iata in filmuletul de mai jos cateva din intrebarile pe care le putem adresa copiilor nostri pentru a le arata ca suntem prezenti pentru ei:

 

In acest articol despre copii va vom prezenta 5 comportamente din categoria “dezvoltare personala copii” pe care adultii ar trebui sa le aiba astfel incat copiii sa se simta valorizati:

1. Sa fim “acolo”pentru copiii nostri!

Copiii au nevoie mai mult decat orice de prezenta parintilor in viata lor.

Timpul pe care il petreci cu cel mic il va ajuta sa-si consolideze increderea in propriile forte.

Mai mult decat atat, el va simti ca poate apela la tine atunci cand are nevoie de sprijin.

2. Sa le oferim iubirea noastra!

Copiii trebuie sa stie ca sunt iubiti de cei apropiati.

Chiar daca parintii acestora nu mai sunt impreuna, ei trebuie sa stie ca vor primi in continuare afectiunea si iubirea ambilor parinti.

De asemenea, ei trebuie sa stie ca sunt iubiti neconditionat si ca jocul copii contra parinti pur si simpul nu isi are rostul.

3. Sa nu uitam sa comunicam cu cei mici!

Adultii au tendinta de a crede ca proprii copii nu vor fi interesati de discutiile lor, insa acestia vor simti nevoia sa patrunda in lumea lor.

Mai mult decat atat, copiii adora sa vorbeasca cu parintii lor deoarece acest lucru ii ajuta sa se simta “maturi”.

Conversatiile despre diferite evenimente ce se petrec in lume, despre pasiunile lor sau pur si simplu despre ce s-a intamplat la scoala ii vor ajuta sa se simta confortabili in prezenta ta si sa apeleze la tine atunci cand vor avea nevoie.

4. Stabileste limite pentru copiii tai!

Chiar daca elementele prezentate mai sus sunt necesare in relatia dintre parinti si copii, ei trebuie sa stie ca exista o limita intre lumea adulta si lumea sa.

De asemenea, el trebuie sa stie ca anumite probleme nu sunt “de nivelul lui”.

5. Arata-i respect copilului tau!

Multi parinti au impresia ca lipsa de jignire la adresa copilului lor inseamna ca il trateaza cu respect.

Acest lucru este corect, insa numai partial.

Insa copiii au nevoie sa fie ascultati de un adult pentru a sti ca “inseamna ceva”.

Atunci cand copiii sunt ascultati, ei simt ca gandurile lor sunt valorizate.

Tu ce alte comportamente constructive din categoria “dezvoltare personala copii” cunosti astfel incat copiii tai sa se simta valorizati?

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *