Ce inseamna cu adevarat dezvoltare personala?

Publicat: 26 noiembrie 2013
Comentarii: 3 Răspunsuri

ce inseamna cu adevarat dezvoltare personala

ce inseamna cu adevarat dezvoltare personala

Poate ca multi dintre voi ati observat ca sintagma “dezvoltare personala” este din ce in ce mai folosita in ultima perioada.

Dar in ce consta mai exact acest concept? Cum ne putem folosi de el astfel incat sa reprezinte ceva mai mult decat o asociere de cuvinte? Cum il putem folosi intr-un mod concret si practic in vietile noastre?

Acestea sunt intrebarile carora vom incerca sa le oferim un raspuns in articolul de astazi.

Pentru inceput, putem incerca sa definim conceptul de dezvoltare personala.

Acesta este un proces constant al vietii noastre in care sunt incluse schimbarile, progresul, maturizarea si cresterea fiecaruia dintre noi.

Fiind un proces al evolutiei noastre, el se defineste prin continuitate. Nu putem spune ca dezvoltarea personala incepe din punctul A si se sfarseste in punctul B.

Procesul de dezvoltare personala este unic pentru fiecare persoana in parte.

Chiar daca este posibil ca la un moment dat sa experimentam aceleasi lectii precum mama sau prietena noastra, invataturile pe care le desprindem din aceste experiente ne apartin in totalitate.

Acesta este fenomenul care delimiteaza in modul cel mai concret procesul de dezvoltare personala pentru fiecare dintre noi.

Dezvoltarea personala inseamna a fi in contact cu noi insine.

Un alt element care se regaseste in acest context este constientizarea gandurilor si actiunilor noastre.

Atunci cand ne regasim pe treptele evolutiei noastre, incercam sa trecem prin viata astfel incat fiecare lectie invatata sa ne determine sa mai urcam o treapta.

Pentru ca acest fapt sa devina realizabil se cere un grad ridicat de constientizare si prezenta din partea noastra.

Daca acestea lipsesc, vom risca sa ne intoarcem la aceleasi lectii neinvatate pe care le vom repeta pana vom cand vom fi pregatiti sa facem pasul urmator.

Dezvoltarea personala reprezinta incercarea de a ne intelege.

Desi prin asocierea termenilor inclusi in conceptul “ dezvoltare personala ”, vom fi predispusi sa privim doar inainte, vom observa ca uneori evolutia inseamna a sta pe loc.

Spre surprinderea noastra, dezvoltarea personala se refera si la capacitatea de a gasi rabdarea de a petrece timp cu noi pentru a intelege ce se intampla cu adevarat in fiinta noastra.

Rabdarea si pauzele sunt elementele necesare care ne vor ajuta sa ne detasam de ritmul grabit al vietii si de a ne ajuta sa ne (re)stabilim prioritatile.

Dezvoltarea personala este dorinta de a fi in contact cu potentialul nostru.

De asemenea, este important sa intelegem ca in momentul in care ne aflam pe acest drum al cresterii, apare dorinta de autocunoastere.

Poate ca pentru multi dintre noi vor trece ani intregi pana vom reusi sa raspundem fara sa stam pe ganduri la intrebarea: “Cine esti si ce iti doresti cu adevarat de la viata?”

Dezvoltarea personala presupune autocunoastere. Doar prin experimentarea unor situatii concrete, vom putea observa daca acestea ni se potrivesc, daca merita sa investim timpul, energia si gandurile noastre in directia lor.

Pana in momentul in care interactionam cu potentialul nostru, putem intalni o serie de piedici sau lectii dureroase. Ne vor fi testate motivatia, vointa sau chiar intentia de a merge intr-o anumita directie.

Poate ca fiecare dintre noi ar trebui sa defineasca procesul de dezvoltare persoanala potrivit propriilor criterii sau teluri in viata.

Si chiar daca definitiile multora dintre noi se vor contrazice, ele nu se pot anula reciproc. Deoarece fiecare persoana porneste pe acest drum cu scopul de a se intelege atat pe el, cat si pe cei din jurul sau.

Si chiar daca acest traseu nu va fi deloc usor in unele momente ale vietii noastre, poate ca fiecare dintre noi va simti liniste si impacare atunci cand va constientiza ca viata l-a pregatit dintotdeauna pentru ceea ce a trait.

Voi cum definiti procesul de dezvoltare personala in ceea ce va priveste?

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *