Stim cu totii ca inauntrul nostru este adesea mult zgomot, insa exista momente in care avem nevoie de liniste sufleteasca pentru a reusi sa continuam.
Dezvoltare personala

7 modalitati de a va cultiva o atitudine mentala aducatoare de liniste sufleteasca

7-modalitati-de-a-va-cultiva-o-atitudine-mentala-aducatoare-de-liniste-sufleteasca

7 modalitati de a va cultiva o atitudine mentala aducatoare de liniste sufleteasca

Stim cu totii ca inauntrul nostru este adesea mult zgomot si mai stim ca avem nevoie de liniste sufleteasca pentru a reusi sa continuam.

Zilele acestea, am regasit cartea “Lasa grijile, incepe sa traiesti” scrisa de Dale Carnegie, iar in cele ce urmeaza va vom impartasi 7 sfaturi desprinse din randurile sale. Poate ca multe dintre ele va sunt deja cunoscute si poate ca altele par imposibil de indeplinit pe parcursul procesului nostru de dezvoltare personala, insa niciodata nu strica o mica reamintire.

1. Sa ne umplem mintile cu ganduri de pace, curaj, sanatate si speranta, pentru ca “viata este asa cum ne-o fac gandurile.”

2. Sa nu incercam niciodata sa ne rafuim cu adversarii nostri pentru ca in acest fel ne vom face mai mult rau noua decat lor. Sa facem asemenea generalului Einsenhower: sa nu pierdem nicio clipa gandindu-ne la cei care nu ne plac.

 

Sa nu incercam niciodata sa ne rafuim cu adversarii nostri
recunostinta

3. In loc sa ne facem griji din cauza ingratitudinii, sa o anticipam. Sa ne amintim ca din cei 10 leprosi pe care Iisus i-a vindecat intr-o zi – numai unui i-a multumit. De ce ne-am astepta sa primim mai multa recunostinta decat Iisus?

 

De ce ne-am astepta sa primim mai multa recunostinta decat Iisus?
In loc sa ne facem griji din cauza ingratitudinii, sa o anticipam.

4. Treceti-va in revista binecuvantarile, nu necazurile!

 

Treceti-va in revista binecuvantarile, nu necazurile!
binecuvantari

5. Sa nu ii imitam pe ceilalti. Sa ne gasim pe noi insine si sa fim noi insine, pentru ca “invidia inseamna ignoranta”, iar “imitarea inseamna sinucidere”.

 

ca “invidia inseamna ignoranta”, iar “imitarea inseamna sinucidere”
invidie

6. Cand soarta ne ofera o lamaie, sa incercam sa facem o limonada.

7. Sa uitam de propria noastra nefericire, incercand sa aducem putina fericire altora: “Cand esti bun cu altii, cu tine insuti esti de fapt cel mai bun.”

 

Cand esti bun cu altii, cu tine insuti esti de fapt cel mai bun.
fericire

Voi ce parere aveti?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *