Cu totii avem momente in care ne simtim lipsiti de putere si credem ca nu mai putem continua.
Dezvoltare personala

4 modalitati pentru a nu te mai simti lipsit de putere

4-modalitati-pentru-a-nu-te-mai-simti-lipsit-de-putere

4 modalitati pentru a nu te mai simti lipsit de putere

Cu totii avem momente in care ne simtim lipsiti de putere si credem ca nu mai putem continua.

Fie ca nu ne mai auzim vocea printre celelalte voci, fie ca nu ne putem enunta adevarurile in fata celorlalti, exista diferite modalitati prin care ne putem recapata puterea.

Iata cateva dintre acestea:

1. Sa incercam sa ne pastram puterea personala.

A fi lipsit de putere nu este un fapt brusc, ci apare gradual, fara ca macar sa observam acest lucru. Preferam adesea sa ne cedam puterea personala pentru a ne simti protejati si acceptati cu mai multa usurinta de catre ceilalti.

Poate ca in unele momente, a sta deoparte contribuie la procesul nostru de dezvoltare personala, insa daca ne oferim puterea atunci cand simtim ca vrem, de fapt, sa punem piciorul in prag, lucururile sunt in defavoarea noastra. Ar trebui ca din cand in cand sa ne cream o lista a prioritatilor noastre pe care sa o respectam, in ciuda faptului ca ceilalti pot fi in dezacord cu aceasta.

 

Sa incercam sa ne pastram puterea personala.
putere personala

2. Sa ne intrebam “de ce ne place” sa fim victime.

Multi dintre noi ne luptam cu atitudinea de martir incat nu constientizam ca aceasta incepe sa ne placa si ne ajuta sa ne transformam treptat in victime. Cu alte cuvinte, atunci cand accentuam lucrurile neplacute din viata noastra, transformam suferinta intr-o virtute.

Astfel, ne simtim bine atunci cand ne plangem in majoritatea timpului, insa uitam ca ingrijorarea ne face sa devenim mai vulnerabili in fata lucrurilor neplacute. Ingrijorarea pare modalitatea noastra de a ne proteja, dar, de fapt, are exact efecte opuse.

Poate ca cel mai important aspect pe care victimele ar trebui sa-l inteleaga este faptul ca rolul pe care si-l asuma este unul voluntar ce poarta pecetea alegerii personale.

 

Sa ne intrebam “de ce ne place” sa fim victime.
victima

3. Dezvoltarea propriei fiinte.

Fiinta umana este singura creatura care nu se maturizeaza automat. Puiul de gaina devine gaina, insa exista adulti care in ciuda varstei lor, se poarta precum niste copii sau adolescenti. Asadar, maturizarea devine o decizie pe care fiecare si-o asuma. Desi aceasta poate dura ani intregi, totul porneste de la simpla constientizare.

 

Dezvoltarea propriei fiinte.
dezvoltare

4. Da-ti voie sa te descoperi. Descopera-ti puterea personala!

Adesea, ne lasam acaparati de ceea ce altii au de spus la adresa noastra deoarece nu ne cunoastem suficient. Cu cat exploram mai multe aspecte diferite ale fiintei noastre, cu atat ne descoperim si suntem mai putini vulnerabili la parerile care vin asupra noastra.

 

Da-ti voie sa te descoperi.
descopera-te

Tu ce faci pentru a-ti recapata puterea personala?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *