4 lectii pe care le-am trait in 2013

Publicat: 20 decembrie 2013
Comentarii: 2 Răspunsuri

4-lectii-pe-care-le-am-trait-in-2013

4 lectii pe care le-am trait in 2013Zilele trecute am regasit un articol pe care l-am redactat anul trecut, tot in aceeasi perioada a sarbatorilor.

Un articol in care imi exprimam emotiile fata de lectiile pe care anul 2012 mi le-a oferit.

Asa ca m-am gandit sa fac acelasi lucru si in ceea ce priveste anul 2013, oferindu-va totodata invitatia de a contempla asupra experientelor pe care voi le-ati trait.

1. Intotdeauna primim ceea ce ne dorim, dar sub o alta forma decat ne-am imaginat.

Aceasta lectie poate fi de-a dreptul dureroasa daca pe fundalul realitatii prezente zac o serie de asteptari neimplinite.

Privind in urma, am observat ca intotdeauna viata a gasit o cale de a-mi oferi ceea ce imi doream, insa in momentul in care asteptarile mele nu se intersectau cu viziunea mea, in mine se nastea o dezamagire profunda.

In schimb, putinele, dar profundele momente de constientizare m-au ajutat uneori sa devin un observator care isi poate sustrage lectia dintr-o experienta.

2. O persoana nu poate fi vindecata fara acordul ei.

La fel cum doctorul nu stie ce medicament sa ne ofere daca nu ii spunem unde ne-am lovit, nici sufletul celuilalt nu va putea fi vindecat daca nu va cere ajutorul.

Desigur, aici intervine una dintre cele mai grele lupte pe care le purtam cu propria fiinta:

Cum mi-as putea continua viata cand vad ca cel pe care il iubesc are o suferinta atat de profunda pe care nici macar el nu o poate controla? Sau cum ii pot oferi mangaierea mea cand el ma priveste cu bratele incrucisate? Si mai ales, cum pot intelege ca eu nu am legatura cu suferinta lui si ca aceasta ii apartine in totalitate? Ca vindecarea prin gandire se face de catre fiecare din noi, in parte?

Pe masura ce scriu aceste randuri, simt ca aceasta lectie nu a fost invatata, insa a fost adusa la suprafata din profunzimile fiintei mele. Cu adevarat, detasarea ce are ca fundal iubirea este o binecuvantare.

3. Recunostinta sincera pentru ceea ce avem ne ofera intotdeauna mai mult.

De fiecare data cand apreciez ceea ce am, primesc mai mult decat mi-am imaginat ca voi putea primi.

In anul 2013 am simtit acest lucru din plin.

Atunci cand mi-am aratat recunostinta pentru oamenii sau evenimentele care mi-au conturat acest proces continuu de dezvoltare personala, nu am putut decat sa ma bucur si mai mult.Iar acolo unde am accentuat negativitatea, orgoliul sau mania, ele s-au adancit si mai tare.

Ceea ce ma indeamna sa afirm ca alegerile noastre sunt cele care ne “obliga” sa intoarcem balanta vietii in favoarea sau in defavoarea noastra.

4. Nu stiu ce se ascunde in spatele suferintei nimanui.

Aceasta concluzie este identica cu alta pe care am redactat-o in articolul de anul trecut.

Motivul pentru care o repet este firesc. Poate pentru ca pur si simplu aceasta lectie apare in mod succesiv in vietile noastre, insa ia de fiecare data o alta exprimare sufleteasca sau un alt chip omenesc.

Poate ca ne este mult mai usor sa criticam tacerea, linistea, indiferenta sau chiar entuziasmul “nedorit” care ii apartine fiintei de langa noi.

Poate ca ne este mult mai usor sa ii lipim o eticheta in loc sa ii oferim iubirea noastra. Sau poate ca tocmai durerea noastra si mesajele de suferinta din sufletul nostru sunt cele care ne indeamna sa facem acest lucru.

Nu stiu daca pot afirma: “Gata, am bifat si lectiile acestea”, in schimb pot spune ca le-am trait cu toata fiinta.

Si nu stiu daca ele se vor repeta intr-un viitor mai mult sau mai putin apropiat sau daca “ne-am incheiat socotelile”.

In schimb, pot spune ca isi au rostul lor, desi atunci cand sunt traite, acesta este poate ultimul lucru pe care il observam.

Tu ce ai invatat in 2013?

Andreea

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *