30 de site-uri cu cele mai bune resurse pentru dezvoltare personala

Publicat: 25 martie 2015
Comentarii: 5 Răspunsuri

Despre dezvoltare personala am vorbit mult pe acest site. Am scris multe articole din dorinta de a lamuri ce inseamna acest concept si cum ne poate ajuta sa devenim cine suntem si sa traim o viata mai constienta.

Iata cateva din articolele scrise de-a lungul timpului

Dezvoltare personala si trezirea interioara: o perpectiva psihologica post-conventionala 
Plan de dezvoltare personala si spirituala pentru incepatori
Ce carti de dezvoltare personala iti pot schimba viata
Carti de dezvoltare personala: educatia pe care nu ti-o da nimeni
V-ati saturat de atata dezvoltare personala?
5 greseli pe care le facem in drumul nostru de dezvoltare personala
Ce inseamna dezvoltare personala?
Cursuri online de dezvoltare personala: Vrei sa vezi ce am pregatit pentru tine?
Autocunoastere si dezvoltare personala
10 carti de dezvoltare personala pe care le poti citi online
Plan de dezvoltare personala pentru intreaga familie 

Cu toate astea, nu poti scrie niciodata suficient de mult despre un subiect atat de vast.

Asa ca iata o noua lista cu resurse pentru dezvoltare personala pe care le-am gasit pentru tine:

1. http://en.wikipedia.org/wiki/Personal_development

Pentru ca da, cu totii vorbim despre dezvoltare personala, dar cand vine momentul sa o definim, ne este foarte greu. Aici gasesti cea mai buna definitie pentru termenul dezvoltare personala, definitie pe care o redam mai jos.

Definitie dezvoltare personala Wikipedia:

Dezvoltarea personala include activitati care imbunatatesc constientizarea si identitatea, dezvolta talente si potentialul interior, construiesc capital uman, cresc calitatea vietii si contribuie la realizarea viselor si aspiratiilor.

Apoi, tot aici gasim si principalele directii de dezvoltare personala structurate clar si la obiect:

 •  imbunatatirea constientizarii de sine
 •  imbunatatirea cunoasterii de sine
 •  imbunatatirea sau invatarea de noi abilitati
 •  a deveni lider asupra propriei persoane
 •  a construi sau a reinnoi identitatea de sine si stima de sine
 •  dezvoltarea punctelor forte si a talentelor
 •  imbunatatirea starii materiale
 •  dezvoltare spirituala
 •  identificarea si imbunatatirea potentialului
 •  imbunatatirea stilului de viata si calitatii vietii
 •  imbunatatirea starii de sanatate
 •  indeplinirea aspiratiilor
 •  descoperirea autonomiei personale
 •  imbunatatirea abilitatilor sociale

2. personal-development.com – un site cu zeci de articole de dezvoltare personala, unele provenind de la autori celebri precum Brian Tracy.

Un site unde gasesti recomandari de carti de dezvoltare personala si un forum cu resurse gratuite.

3. ted.com – unul din site-urile mele preferate. Contine discursuri motivationale, pe subiecte de viata, stiinta si realitati ale lumii in care traim. O platforma care uneste potential uman de cea mai buna calitate.

4. stumbleupon.com – este o resursa excelenta pentru dezvoltare personala. Poti gasi resurse pentru imbunatatire personala, planificare profesionala, spiritualitate, dezvoltare personala si cariera, productivitate, motivatie.

5. stevepavlina.com – unul din cei mai cunoscuti bloggeri de dezvoltare personala din lume, ofera articole excelente de autocunoastere si crestere personala.

6. tonyrobbins.com – site-ul celebrului vorbitor motivational, gasesti resurse gratuite la sectiunea carti online gratis, filme gratis, precum si o multitudine de articole de optimizare personala si dezvoltare profesionala de pe blogul sau Change your life now.

7. trans4mind.com – un site cu nenumarate resurse, printre care: carti dezvoltare personala, carti de citit online, sub forma de e-book, filme dezvoltare personala de pe youtube, articole despre inteligenta emotionala, comunicare, relatii

8. lifehack.org – un site cu sfaturi de viata si foarte multe articole din categoriile comunicare, stil de viata, bani, productivitate, munca

9. childdevelopmentinfo.com – site cu resurse pentru parinti, articole utile de parenting, dezvoltarea copilului, psihologia copilului, sanatate mentala, procesul invatarii la copii si adolescenti.

Aici gasesti cele mai utile resurse din categoria dezvoltare personala copii.

dezvoltare personala

10. parentmap.com – articole diverse care vin in sprijinul parintilor. Cele mai diverse problematici din categoria dezvoltare personala adolescenti.

dezvoltare personala

11. bookboon.com – un site cu multe carti de citit, carti de dezvoltare personala si carti motivationale. Foarte multe sunt carti gratis incadrate in categoria carti dezvoltare profesionala, inteligenta emotionala, comunicare, creativitate.

12. goodreads.com – cele mai diverse carti online de dezvoltare personala, carti de psihologie, psihologie online. Carti psihologice despre aspecte din viata de zi cu zi si carti psihologie cu tenta stiintifica.

Aici gasesti carti recomandate pentru un plan de dezvoltare personala solid.

13. worldwork.biz – un document care ne invata cum sa construim, pas cu pas, un plan de dezvoltare personala eficient, tinand cont de rolurile noastre actuale, de punctele forte, de ariile de  interes si de stabilirea unor obiective SMART de dezvoltare personala.

14. udemy.com – site unde gasesti cursuri de dezvoltare personala online si cursuri de psihologie online. Aici poti sa inveti tehnici de dezvoltare personala, principii practice din toate subdomeniile: transformare personala, productivitate, ledership, dezvoltare profesionala, cariera, parenting, relatii, fericire, spiritualitate, creativitate, stima de sine, managementul stresului, motivatie.

E imposibil sa nu gasesti un curs online de dezvoltare personala care sa nu ti se para interesant.

15. addicted2success.com – un site deosebit din categoria dezvoltare profesionala sau dezvoltare personala si cariera. Articole din domenii precum succes, antreprenoriat, motivatie, citate, viata, video, stiri, start-up.

16. stevenaitchison.co.uk – foarte multe articole din categoria psihologie, stil de viata, relatii, sanatate, spiritualitate, afaceri

17. finerminds.com – articole constienta, fericire, wellness, relatii, manifestare, meditatie, minte, crestere personala

18. goodmenproject.com – articole dezvoltare personala pentru barbati, din domeniile sex si relatii, familie, sport, casnicie, sfaturi

19. tinybuddha.com – sfaturi despre schimbari si provocari, fericire, distractie, obiceiuri sanatoase, letting go, dragoste, relatii, pasiune, mindfulness, pace, intelepciune

20. thinksimplenow.com – articole din domenii diferite: cariera, comunicare, claritate, mediu, familie, recunostinta, sanatate, bani, relatii

21. pickthebrain.com  – 101 resurse pentru optimizare si dezvoltare personala

22. sydney.edu.au – nenumarate resurse: carti de citit despre psihologie, dezvoltare personala si self-help, articole din domeniul motivatie, organizare, relatii, constientizare

23. success.com – articole din domeniul business, wellness, dezvoltare personala (comunicare, stabilirea scopurilor, a invata din esecuri, motivatie, depasirea obstacolelor, gandire pozitiva, productivitate, time management, atitudine)

24. talentdevelop.com – un adevarat portal cu mii de resurse utile. Sute de articole scrise de autori, uneori chiar celebri precum Eckart Tolle, din domeniul psihologiei, spiritualitatii.

Un portal care uneste zeci de site-uri de dezvoltare a creativitatii, tehnici de dezvoltare personala, dezvoltarea talentelor, sensibilitate, antreprenoriat, actorie, anxietate, crestere si optimizare personala, autocunoastere si dezvoltare personala.

25. freepdfs.org – aici gasesti cele mai bune carti de dezvoltare personala in limba engleza, carti de psihologie, carti motivationale, carti recomandate de orice consilier de dezvoltare personala

26. personalexcellence.co – carti online pdf despre succes, relatii si sfaturi pentru atingerea excelentei personale

27. lifetrainingonline.com – aici gasesti, sub forma de carti de citit online, cele mai bune carti de dezvoltare personala scrise vreodata: Cele sapte legi spiritual ale succesului, Cele 7 obiceiuri ale oamenilor eficienti, Puterea prezentului, Inteligenta emotionala, De la idee la bani

28. personaldevelopmentunleashed.com – aici poti downloada carti online gratis si poti studia cele mai eficiente tehnici de optimizare personala

29. planetnaveen.com – o lista cu 45 de carti online de dezvoltare personala, optimizarea stilului de viata, relatii. De asemenea, gasiti o lista cu carti despre blogging.

30. damaideparte.ro – nu uita nici de sectiunea carti online gratis a site-ului nostru.

Gasesti acolo peste 60 de carti online de citit de psihologie, carti motivationale, carti dezvoltare personala.

Mult succes in studierea acestor resurse! Daca gasesti si altele, asteptam recomandarile tale.

 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *