Meditatia Raja Yoga

Publicat: 26 iunie 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

meditatia raja yoga

meditatia raja yoga


Aceasta meditatie se bazeaza pe exercitii mentale zilnice, timp de cel putin 15 minute. Insa meditatia ar trebui sa debuteze imediat cum ne trezim, prin repetarea gandurilor de pace: “Sufletul meu e plin de pace, scopul meu astazi este sa radiez pace catre fiecare persoana cu care vin in contact”.

Apoi, putem incepe meditatia propriu-zisa, incercand sa ne mentinem mintea linistita; pe masura ce ne apar ganduri sa nu le judecam ci sa incercam sa repetam:

“Sufletul meu e plin de pace,
mintea mea este plina de liniste,
radiez pace catre cei din jur
am un suflet care iubeste linistea
mintea mea este usoara si libera de orice ingrijorare
realizez ca adevarata mea natura este linistea
gandurile linistitoare sunt in mintea mea, iar sinele meu devine lumina
sunt o fiinta de lumina
radiez pace si lumina
pacea si lumina ma inconjoara, iar valurile de pace si de lumina ma lumineaza
este o calatorie minunata catre autodescoperire.”

Principiile de meditatie Raja Yoga

Pentru a putea practica meditatii Raja Yoga trebuie sa intelegem idea de “sine” si de “minte”. Mintea umana este instrumentul cel mai creativ si  puternic pe care-l avem la dispozitie. Folosind energia mintii, putem realiza lucruri uluitoare. Insa, cu toate aceste realizari, ne-am gasit sinele nostru adevarat?

In fiecare moment, trebuie sa fim constienti de existenta celor trei entitati: mintea constienta, intelectul si subconstientul. Gandurile zboara din mintea constienta in cea subcontienta. Sentimentele si emotiile se formeaza in acord cu gandurile care exista in mintea noastra. De aceea, starea noastra de spirit este determinata de gandurile din mintea noastra  constienta. Iar din moment ce subconstientul contine toate gandurile si experientele anterioare, este necesar sa controlam multitudinea de ganduri care ies la suprafata din subconstient catre mintea constienta.

Intelectul este cel care controleaza procesul de trecere a gandurilor pozitive in mintea constienta. Prin meditatie, putem sa venim in ajutorul intelectului prin alegerea deliberata a acelor ganduri care ne fac bine. Rezultatul este o stare constanta de bine. Daca putem intelege “sinele” ca o sursa de energie care ne creeaza sentimentele, atunci vom intelege ca trebuie sa avem ca proiritati:

  • sa devenim constienti de starea de spirit si deci de gandurile care circula prin mintea noastra.
  • sa le stopam pe cele negative. Sa incepem sa spunem o alta poveste a vietii noastre, sa emanam ganduri pozitive si sa le ucidem din fasa pe cele negative. Sa capatam controlul asupra mintii noastre, pentru ca, in orice situatie ne-am afla,  ea ne poate aduce si fericirea si nefericirea

Sursa: http://www.freemeditations.com

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *