Sa intelegem teama de intimitate!

Publicat: 20 mai 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

 

sa intelegem teama de intimitate
sa intelegem teama de intimitate

Cautand cuvantul “ intimitate “ in Dex, aflam ca avem de-a face cu “profunzimea, adancimea unui sentiment, a unui gand”.

Insa cu totii stim ca adevarata valoarea a acestui termen ne poarta dincolo de definitiile rigide pe care i le putem oferi la un moment dat.

Tocmai de aceea, in articolul de astazi ne propunem sa patrundem in profunzimea acestui subiect si mai ales, sa incercam sa intelegem cum il putem folosi in vietile noastre.

Cum se instaleaza teama de intimitate?

Multi dintre noi visam la un partener ideal, insa cateodata descoperim ca fanteziile noastre nu-si au corespondentul in realitate.

Experienta iubirii adevarate ne ameninta mecanismele de aparare si ne ridica gradul de anxietate pe masura ce devenim mai vulnerabili si ne deschidem in fata celuilalt.

Acest proces duce la aparitia fricii de intimitate.

Iar actul indragoatirii vine la pachet cu anxietatea, teama de respingere si de o potentiala pierdere.

Din aceste motive, multi oameni refuza sa patrunda in aspectele mai profunde ale unei relatii.

Intimitatea si originile sale in copilarie

Inca din momentele in care experimentam respingerea si durerea emotionala in copilaria timpurie, incepem sa ne bazam pe diferite fantezii sub forma de mecanism de aparare.

Peste timp, ajungem sa proiectam aceste fantezii asupra oamenilor cu care interactionam.

Iar in momentul in care suntem raniti in prima noastra relatie, ne temem ca vom fi din nou raniti in viitor si devenim reticenti la sansa de a fi iubiti sau de a trai in intimitate cu un nou partener.

Emotiile negative pe care le-am resimtit despre propria persoana inca din primii ani de dezvoltare au devenit un sablon a ceea ce credem ca suntem.

Tocmai de aceea, atunci cand cineva ne iubeste sau reactioneaza pozitiv fata de noi, traim experienta unui conflict interior intre perceptia sa asupra noastra si imaginea noastra despre propria persoana.

Astfel, reactionam cu suspiciune si lipsa de incredere tocmai din cauza faptului ca teama de intimitate a fost scoasa la suprafata.

De asemenea, problemele existentiale pot avea un impact negativ asupra capacitatii noastre de a accepta iubirea care vine dintr-o relatie.

Chiar daca teama de intimitate este in general un proces inconstient, ii putem observa efectele asupra comportamentului nostru.

De exemplu, aceasta poate fi evidenta in momentele in care indepartam afectiunea pe care partenerul de viata ne-o ofera.

Important este ca putem recunoaste aceste comportamente.

Si mai important este sa intelegem ca teama de intimitate se instaleaza adesea o data cu iubirea pe care o resimtim fata de celalalt.

In momentul in care vom fi capabili sa depasim blocajele legate de intimitate, ne vom putea bucura de adevaratul dar al iubirii.

  • banner certificare
    banner certificare
  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *