metode de deblocare a energiei sexuale
Sexualitate

Metode de deblocare a energiei sexuale

metode de deblocare energia sexuala

metode de deblocare energia sexuala


Pentru a atinge profunzimea sexualitatii ce te conduce catre revelarea divinitatii din propria ta fiinta, tu si iubitul sau iubita ta puteti exersa fara efort aceasta trezire fata de sinele vostru profund, lasand in acelasi timp energia sa circule in mod neconditionat in toata fiinta voastra.

Iubirea incarcata de pasionalitate este perceputa ca o lumina transparenta in lumina sinelui. Insusi procesul revelarii Sinelui se manifesta printr-o abundenta de dragoste luminoasa care se revarsa neconditionat asupra tuturor.

O parte a acestui exercitiu consta in reeducarea sistemului nervos prin folosirea respiratiei. Cei mai multi dintre oameni cand fac dragoste s-au obisnuit cu cateva sarutari si imbratisari, cateva mangaieri, cateva minute de atingere calda a organelor sexuale si, in cele din urma, o explozie de energie care are ca rezultat o epuizare linistita, fara tensiuni. Din pacate, cultura noastra nu presupune educarea persoanelor in vederea obtinerii si perceperii unei placeri mai mari precum si a unui extaz mai profund in interactiunea sexuala.

Pentru a evolua spre un nivel de integrare armonioasa si spirituala a sexualitatii va puteti reeduca sistemul nervos. Puteti invata sa renuntati la anumite obisnuinte ce presupun cresterea si apoi degajarea tensiunii sexuale. Puteti invata sa folositi respiratia pentru a permite energiei sa circule nestanjenita prin corp si prin intreaga structura psiho-mentala, pe tot parcursul zilei. Puteti exersa relaxarea si abandonul in extazul profund al sinelui si apoi exprimarea acestuia ca lumina a dragostei prin deschiderea intregii fiinte. Acest proces se poate realiza prin cativa pasi care trebuie urmati. Primul dintre ei este:

Curatarea sistemului nervos de tenisuni sau blocaje:

Imagineaza-ti energia curgand prin circuitele interne ale corpului precum apa ce curge printr-un furtun. Daca furtunul are un dop, apa nu mai poate inainta si doar cate o picatura se strecoara mai departe. In acest timp, presiunea apei ce nu poate trece de dop este din ce in ce mai mare si, in cele din urma, va tasni ca un jet puternic afara din furtun.
Ca exemplu, imagineaza-ti ca tatal tau te certa si era brutal cu tine in copilarie. La inceput iti era teama si erai cu inima stransa. Apoi te-ai inchis in tine, ti-ai tinut respiratia si ti-ai incordat corpul pentru a te proteja de lovituri.

Mai apoi fluxul energetic al corpului tau a slabit, ca raspuns la energia masculina. Prin urmare circuitele interne ti s-au blocat prin acumularea de frica, tensiune si energie reprimata: raspunsul tau la energia masculina este un blocaj emotional. Acum, ca adult, de fiecare data cand ai de-a face cu o manifestare de tip masculin a energiei – de exemplu iubitul tau ridica tonul pentru a-ti spune ce sa faci – raspunsul tau este blocajul emotional. Inima ti se inchide, respiratia se precipita si corpul se tensioneaza.

In tot acest timp, presiunea din spatele blocajului creste. Poti deveni nervos, iritat, inchis, si chiar plin de ura. Daca in momentul respectiv latura ta masculina este predominanta, poti lovi pe cineva sau poti face o gaura in perete.

In schimb, daca predomina latura ta feminina este mai posibil sa lovesti in interiorul tau, sa faci abuz de mancare, sa cheltui prea multi bani pe tot felul de nimicuri, sa pierzi timpul in discutii sterile cu altii sau sa-ti neglijezi responsabilitatile. Uneori te poti refugia in alcool sau droguri si decazi astfel foarte rapid.

Pe langa anumite blocaje emotionale pot exista si blocaje fizice si energetice. Este posibil ca prin exercitii fizice gresite sau printr-o respiratie neadecvata abdomentul sa-ti fi devenit rigid si tensionat. Abdomenul nu mai este relaxat si deschis iar energia nu mai poate curge libera prin el. Un astfel de blocaj poate avea diverse rezultate: o lipsa a dorintei sexuale, o incapacitate de a avea erectie, de a avea vaginul umed sau de a ajunge la orgasm, chiar si o atitudine antisociala. Rigiditatea abdomenului impiedica energia sa coboare spre partea inferioara a organismului, blocandu-ti puterea pe care, in mod normal, o detii, de a reactiona prompt in anumite situatii.

Pe langa blocajele emotionale si fizice, pot aparea si blocaje mentale ce iti blocheaza fluxul de energie. Poti fi obsedat zi dupa zi de anumite fantezii sexuale, sau poate ca devii blocat pe ceea ce un coleg de la serviciu a afirmat despre tine in ziua respectiva. Aceste blocaje mentale pot impiedica fluxul energetic intern, si se pot resimti in timpul interactiunii sexuale, in special pentru ca fluxul energetic creste in timpul actului sexual. In timp ce incerci sa te bucuri de sex, energia ta sexuala sporita poate fi prinsa in tunelul fare iesire al gandurilor, sperantelor, imaginatiei, incapabila sa incheie circuitul plenitudinii in intregul corp. Unele parti ale corpului tau pot devein flasce, tensionate sau dureroase. Din punct de vedere sexual vei fi lipsit de putere, iar placerea ta si cea pe care o oferi va fi minima. Prezenta de spirit si energia iubirii vor fi blocate la nivel cerebral, obstructionate de blocajele mentale.

Primul pas este eliberarea blocajelor emotionale, fizice si mentale. Lucrul acesta se poate realiza prin mai multe mijloce. Pentru ca fiecare individ este unic, trebuie sa intelegi singur care sunt cele mai bune metode pentru tine. De obicei, cele mai bune rezultate apar in urma unei combinatii de tehnici: poti modifica exercitiile zilnice pe masura ce evoluezi si noi motive de stres apar sau dispar din viata ta. Poti merge la psihoterapeut pentru a rezolva unele probleme de baza carora nu le poti da de capat singur. Concomitent poti folosi masajul, hatha-yoga sau tai chi pentru a ajuta la deschiderea unor canale ale corpului, astfel incat energia sa poata circula liber. Schimbarea dietei poate fi importanta. Voluntariatul si ajutorarea celorlalti este deseori o modalitate de a stimua aparitia unui flux puternic de energie in corpul tau. Dansul si cantatul pot fi esentiale pentru mentinerea deschisa a canalelor energetice interne.

Prin incercari, esecuri, ajutor din partea celor in care ai incredere, descopera ce tratamente si terapii, ce modalitati sau tehnici se potrivesc mai bine problemelor tale si te ajuta sa neutralizezi blocajele emotionale, fizice si mentale. Alege acele exercitii ce actioneaza asupra problemelor tale specifice si te ajuta sa iti oferi cele mai profunde daruri. O axioma a evolutiei spirituale spune ca cele mai profunde daruri ale tale sunt deseori ascunse de blocajele tale cele mai puternice.

Pe langa metodele pe care alegi sa le folosesti, practicile sexuale prezentate in cadrul acestei sectiuni te pot ajuta cu succes sa te deschizi pentru a te cunoaste si a-ti exprima eul cel mai profund. Energia sexuala trebuie sa circule liber si armonios prin intreg organismul pentru a indeparta blocajele, astfel incat iubirea sa se exprime si  sa se manifeste cat mai plenar.

Despre alte metode de deblocare a energiei sexuale vom mai vorbi in articolele viitoare.

Surse: “Ghidul sexualitatii iluminatoare”, David Deida, Editura Kamala

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. leni spune:

    Interesant articol.
    As avea o intrebare: O femeie cu histerectomie, mai are energie sexuala?
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *