masculin si feminin in sexualitate
Sexualitate

Masculin si feminin in sexualitate

masculin si feminin in sexualitate

masculin si feminin in sexualitate


Tu intrupezi deopotriva calitatile masculine si feminine, desi le manifesti in proportii variate in diferite moment ale vietii tale.

Daca ti se pare mai usor sa te indrepti cu hotarare catre indelinirea scopurilor tale decat sa dansezi in extaz, calitatile tale masculine sunt probabil mai dezvoltate decat cele feminine. Daca ti se pare mai usor sa curgi pe valurile placerii senzoriale atunci cand faci cumparaturi, cand danzezi, cand faci dragoste sau cand vorbesti cu prietenele tale, decat sa duci la bun sfarsit proiecte pe termen lung, calitatile tale feminine sunt probabil mai dezvoltate decat cele masculine.

Orice om isi poate dezvolta intr-o masura mai mica sau mai mare calitatile masculine sau feminine. Daca iti vei dezvolta latura masculina, vei invata sa-ti directionezi viata cu o mai mare claritate si disciplina, orientand-o catre scopuri specific ca modalitate de a-i oferi lumii darurile profunde ale inimii tale. Daca iti vei dezvolta latura feminina, vei putea invata sa ramai plina de iubire in mijlocul haosului general, de pilda intr-o camera plina de copii care se joaca, sau atunci cand o prietena iti plange pe umar, cuprinsa de un atac de panica. Iti vei putea oferi astfel energia oceaniac si plenitudinea inimii ca un dar profund al acesteia. Desi esti inzestrata cu calitati deopotriva masculine si feminine, tu ai o esenta sexuala unica, care iti confera identitatea ta sexuala.

Aceasta nu are nimic de-a face cu sexul corpului tau. Indiferent daca esti barbat sau femeie, esenta ta sexuala este determinata de principiul cu care se identifica cel mai mult inima ta: drama in plina desfasurare a fluxului continuu al iubirii si a dansului luminii vietii sau misiunea de a obtine libertatea imuabila si eterna a constiintei de sine. Cu ce te identifici mai mult? Cu fluxul si refluxul iubirii in inima ta sau cu aventura constiintei care aspira spre libertate? Te impresioneaza mai degraba drama iubirii sau misiunea libertatii? Ce cuvinte ale iubitului te excita din punct de vedere sexual?  Imagineaza-ti ca acesta iti spune: “Am incredere in tine si in menirea ta. De aceea, te voi urma pretutindeni.”Acum, imagineaza-ti ca iti spune: “Te iubesc si pretuiesc mai presus de orice  si doresc sa iti cuprind pentru totdeauna esenta cea mai profunda a inimii.”

Daca ai o esenta sexuala masculina, inseamna ca te simti excitata de un iubit care are o incredere atat de mare in puterea ta de a ajunge acolo unde ti-ai propus incat este dispus sa se abandoneze in intregime in fata ta, sa se daruiasca extatic puterii iubirii tale penetrante si sa te urmeze pretutindeni, oriunde l-ai duce. Daca ai o esenta sexuala feminina, inseamna ca te simti excitata de un iubit care percepe cu usurinta frumusetea luminii din inima ta si profunzimea iubirii tale, venerandu-ti inima luminoasa cu integritatea sa si care iti umple pasional viata prin prezenta lui puternica.

Majoritatea femeilor (dar nu toate) au o esenta mai degraba feminina decat masculine, desi proportiile exacte variaza de una la cealalta, intrucat esenta sexuala a fiecarei persoane este unica. Chiar daca iti face placere sa te folosesti de calitatile tale masculine pentru a reusi in aceasta lume, este foarte probabil ca in adancul finite tale ai o esenta feminina care tanjeste mai degraba dupa iubire decat dupa lupta pentru eliberare (chiar daca nu esti sigura ce anume iti doresti exact de la viata).

Desi ambele tipuri de calitati pot fi considerate niste daruri, ele pot fi folosite inclusiv pentru crearea unor ziduri de siguranta si de protectie, care iti pot induce o stare de confuzie, impiedicandu-ti adevarata esenta sexuala sa se manifeste prin oferirea iubirii tale profunde si a celorlalte daruri si inzestrari ale tale barbatului, familiei, prietenilor, tai si lumii intregi.

Este posibil sa te ascunzi nefiresc de mult in spatele programului pe care ti l-ai fixat si provocarilor carierei pe care ti-ai ales-o, timp in care esenta ta sexuala reala aspira sa fie recunoscuta si atinsa, corpul tau tanjeste sa fie iubit, iar esenta profunda a inimii tale care este iubirea ramane nebagata in seama, si deci nedaruita.

Oricat de preocupata ai fi de directia in care se indreapta viata ta, este posibil ca in adancurile finite tale sa fii mult mai preocupata de cel alaturi de care sa avansezi catre aceasta directive si de felul in care se manifesta iubirea in viata ta. Este usor sa cazi in capcana luptei masculine pentru eliberare si a misiunii tale de a obtine aceasta stare de libertate, desi in adancurile fiinteii tale inima ta feminina nu este preocupata de altceva decat de fericirea profunda a iubirii sau de lipsa acesteia.

Preocuparea ta pentru cariera nu este ceva gresit, dar ea te poate impiedica sa ajungi la implinirea profunda catre care aspira inima ta, respectiv la deschiderea acesteia si la oferirea iubirii si luminii sale tuturor fiintelor, asteptand sa fie cucerita de un barbat plin de integritate, de catre o familie pe care o iubesti mai presus de orice, de catre o lume care are nevoie de iubirea ta. Iubirea este singurul mod de viata care nu va permite inimii tale sa se simta ignorata, nedaruita, gala si neimplinita, indiferent cat de mare este succesul in viata ta profesionala.

Extras din cartea “Draga mea iubita – ghidul femeii pentru a trai binecuvantarea iubirii”, David Deida, aparuta la Editura Kamala

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. […] ca are de crescut o fiinta umana care gandeste, comunica si actioneaza diferit de ea. Intelegand energia masculina, cat si nevoile acesteia, ea va reusi sa puna bazele unei relatii sanatoase intre mama si […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *