Relatii

Tu pe cine judeci?

Tu pe cine judeci - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
“O biserica avea nevoie de un pastor. Unul din membrii comitetului de conducere al bisericii si-a propus sa afle ce fel de pastor isi doreau colegii sai. De aceea, el a scris o scrisoare, pretinzand ca aceasta a venit din partea unui pretendent la functia vacanta, si le-a citit-o colegilor sai:

<Domnilor,

Inteleg ca aveti un post liber. Doresc sa imi depun cu aceasta ocazie cererea de ocupare a postului. Detin numeroase calificari pe care cred ca le-ati aprecia mult. Am fost binecuvantat cu darul predicarii si am avut succes ca scriitor. Multi oameni care ma cunosc afirma ca sunt un bun organizator. Am fost lider in multe locuri in care am lucrat.

Desigur, mi-au fost reprosate si diferite defecte. Am peste 50 de ani, dar nu am predicat niciodata in acelasi loc timp de mai mult de trei ani. De cateva ori am fost nevoit sa parasesc orasul, dupa ce predicile mele au provocat tulburari si revolte in masa. Trebuie sa recunosc ca am fost inchis de trei sau de patru ori, desi nu consider ca am facut ceva rau.

Starea mea de sanatate nu este foarte buna, dar cred ca mai am o vreme de trait. De-a lungul timpului, am fost implicat in diferite activitati comerciale, care m-au ajutat sa supravietuiesc din punct de vedere financiar. Bisericile in care am predicat pana acum au fost de regula mici, desi erau situate in orase mari.

Nu m-am inteles prea bine cu liderii religiosi din orasele in care am predicat. De fapt, unii dintre acestia chiar m-au amenintat, m-au atacat in justitie sau m-au agresat fizic.

Memoria mea nu este foarte buna. I-am uitat complet pe multi oameni pe care i-am botezat. Totusi, daca ma veti angaja, voi face tot ce imi va sta in puteri pentru a deservi comunitatea voastra religioasa, chiar daca voi fi nevoit sa muncesc pentru a-mi castiga traiul.>

Dupa ce le-a citit aceasta scrisoare, membrul comitetului bisericesc si-a intrebat colegii daca erau interesati de cel care a scris-o. Acestia i-au raspuns la unison ca persoana respectiva nu era potrivita pentru biserica lor. Nu numai ca nu erau interesati de un pastor cu sanatatea precara, orgolios, generator de necazuri, cu memoria subreda, si peste toate, fost puscarias, dar s-au simtit chiar insultati de cererea acestuia de angajare.

Membrii comitetului l-au intrebat atunci pe colegul lor care era numele celui care a depus cererea. Acesta le-a raspuns: Apostolul Pavel.”

Asadar, o tema de meditatie asupra propriului proces de dezvoltare personala pana maine: Ce drept avem sa aruncam judecati critice asupra cuiva, fara sa avem acces la perspectiva completa asupra acelui om?

Extras din cartea “Vindecarea sentimentelor…din inima ta”, Karol Truman, Editura Adevar Divin.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *