Sunt ziduri in jurul inimii tale?

Publicat: 13 mai 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

Sunt ziduri in jurul inimii tale - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
Oricat de greu ar fi sa recunoastem, fiecare dintre noi are momente in care alunga dragostea din viata lui. Bineinteles, suntem tentati sa intrebam: “Cum sa alung dragostea? Dragostea este lucrul pe care il doresc cel mai mult in viata, asa ca de ce l-as alunga? “

Ar fi bine insa sa ne facem o autoanaliza legata de dezvoltarea personala si sa vedem daca am facut vreodata unul din lucrurile de mai jos:

 • Pretindem ca nimic nu e in neregula atunci cand ceva ne supara cu adevarat.
 • Simtim ca iubim pe cineva, dar ii spunem rar acest lucru sau chiar nu-i aratam deloc.
 • Nu cerem exact ce ne dorim, deoarece ne temem de un raspuns negativ.
 • Ne-ar placea sa petrecem mai mult timp cu persoanele pe care le iubim, dar suntem prea ocupati cu munca si cu alte obligatii.
 • Atunci cand cineva ne face un compliment, in loc sa multumim, negam ceea ce spune sau ne straduim sa nu se vada ca suntem de acord cu lauda.
 • Ne putem gandi cu usurinta la persoane carora ar trebui sa le scriem sau sa le telefonam, dar nu ajungem sa facem acest lucru.
 • Simtim ca nimeni nu ne cunoaste cu adevarat.
 • Cand cineva se comporta iubitor fata de noi, ne intrebam oare ce vrea cu adevarat.
 • Suntem cel mai aprig critic al propriei personae.

Majoritatea oamenilor se vor regasi in multe din afirmatiile scrise mai sus. Ai putea sa crezi ca faci tot ce poti sa aduci dragostea in viata ta, insa exista un inamic despre care nu stii: acea parte din tine care incearca sa saboteze dragostea din viata ta, te fereste de dragoste sau o respinge.

De unde provine aceasta frica de dragoste? De fiecare data cand am iubit si nu am primit dragoste inapoi, s-a ridicat un zid in jurul inimii inocente si iubitoare, un zid pus acolo in speranta ca ne va proteja data viitoare cand vom fi raniti in relatiile noastre de dragoste sau in cele profesionale.

Redau mai jos un fragment din cartea “How to make love all the time”, de Barbara de Angelis, care ne poate ajuta sa realizam cat de groase sunt zidurile pe care le-am construit in jurul inimii noastre si ce putem face pentru a ne umple viata de iubire si bucurie:

Imagineaza-ti o reprezentare a inimii tale, iubitoare, increzatoare si deschisa. Imaginea poate fi o minunata floare deschisa, sau tu insuti copil fiind, sau o culoare lumina minunat colorata. Relaxeaza-te in senzatia ca ai inima deschisa si plina de dragoste. Rememoreaza o vreme de cand erai tanar, cand inima ta era in acest fel. Aminteste-ti cum te simteai sa fii atat de iubitor si sa ai incredere in dragoste.

Acum, aminteste-ti pentru prima data cand ai fost ranit in dragoste si ai pus un zid de protective in jurul inimii tale delicate. Poate ca primul zid a fost pus cand s-a nascut fratele sau sora si tu voiai atentie de la mama, dar ea era prea ocupata sa iubeasca pe altcineva. Poate ca primul zid a fost pus cand taticul tau a plecat de acasa si nu s-a mai intors.

Acum, imagineaza-ti celelalte ziduri din jurul inimii tale, care au impiedicat dragostea ta sa zboare si dragostea altora sa te atinga. Cat de multe ziduri vezi? Cand a fost construit fiecare din acestea? Aminteste-ti ce te-a facut sa iei decizia de a te inchide in tine si a goni dragostea. Poate ca unul din ziduri a fost creat cand copiii din cartier ti-au pus porecle si nu au vrut sa se joace cu tine. Poate te-ai indragostit adolescentin de un baietel care statea langa tine in clasa si care, cand a aflat ca il placi, a ras de tine. O alta lovitura, un alt zid.

Pe masura ce anii au trecut, zidurile s-au adunat unul cate unul in jurul inimii tale, facand tot mai greu sa primesti dragostea si tot mai greu sa o oferi cu libertate.  Oare zidurile tale au pe ele etichte de genul : “descoperit ca sotul are o aventura” sau “ tata a parasit-o pe mama” sau “seful m-a dat afara” sau “respins cand am dat intalnire cuiva”  ??

Sunt zidurile tale inalte si groase? Exista vreun mod de a trece prin ele? Observa care dintre ziduri sunt mai vechi si care sunt cele mai noi.

Acum, priveste dincolo de toate aceste ziduri si descopera-te pe tine insuti. Imagineaza-te copil fiind, increzator si cu inima deschisa. Cum te simti ascunzandu-te in spatele tuturor acestor ziduri? Singur? Te temi sa iesi afara? Isi doreste o parte din tine ca cineva sa intre si sa descopere ?

 

 • banner certificare
  banner certificare
 • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

 • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

  Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *