Spune-mi pe cine admiri ca sa-ti spun cine esti

Publicat: 30 aprilie 2008
Comentarii: Fără răspunsuri

Va place sa fiti admirati? Sigur ca da. Tuturor ne place. Cu totii avem o dorinta innascuta de a fi admirati. Vrem sa fim respectati. Ceea ce putem trece cu vederea adesea insa este ca avem o dorinta la fel de puternica de a-i admira si respecta pe ceilalti. Cum e posibil sa avem o astfel de dorinta si sa nu fim constienti de ea?

 

Inainte de a-i iubi, aprecia si admira pe ceilalti trebuie sa ne iubim, apreciem si admiram pe noi insine. Dar cum sa se admire pe ei insisi cei care au fost crescuti intr-un mediu critic? Daca au fost atat de criticati toata copilaria, inseamna ca este ceva in neregula cu ei. Daca ei nu au fost respectati de altii, de ce sa se respecte singuri? Si pentru ca nu se admira pe ei insisi, nu invata nici cum sa-i admire pe ceilalti.

Capacitatea de a-i admira pe ceilalti este semnul maturizarii si al faptului ca am ajuns la un stadiu avansat de dezvoltare personala. In momentul in care suntem eliberati de bagajul emotional si suntem stapani pe viata noastra, ii putem accepta, aprecia si admira pe ceilalti. Dar intr-o societata ca a noastra, in care o mare cantitate de energie este risipita pentru a-i ridiculiza si critica pe ceilalti, devine forte dificil sa inveti sa-i admiri si apreciezi pe ceilalti. Daca suntem crescuti in noroi, cum putem evita sa ne acoperim de noroi?

Totusi, daca o bucata de aur a stat in noroi sute de ani, a ramas inca o bucata de aur. De cele mai multe ori, a o lua din noroi si a o curata e suficient pentru a-i reda frumusetea initiala. Daca ne spalam noroiul de pe fata, vom fi in stare sa vedem frumusetea lumii. Persoanele pe care le intalnim pot fi acoperite cu noroi, dar au aur in adancul sufletului. Si de fiecare data cand le adresam o vorba buna, mai cade o bucatica de noroi.

De ce sa cultivam arta de a-i admira pe ceilalti? Pentru a creste. Invatam despre noi foarte multe in momentul in care aflam ce si pe cine admiram.

Morihei Ueshiba (1883 ~ 1969) a fost un filozof japonez care a subliniat importanta faptului de a admira oamenii si viata. Pentru ca orice lucru este menit sa ne invete ceva. In cartea sa, “Arta Pacii”, el spune: “Contempleaza lucrarile lumii, asculta cuvintele inteleptului si considera ca toate lucrurile bune sunt ale tale. Deschide usa catre adevar. Nu trece cu vederea peste adevarul care este in fata ta. Totul – muntii, raurile, florile si copacii pot fi profesorii tai. “

Admiratia noastra trebuie sa se indrepte spre cei care ridica lucrurile in jur. Asta ne poate ridica si pe noi. Ceea ce admiram ne defineste. Cand ii acceptam, apreciem si admiram pe ceilalti, si ii primim in viata noastra, ei ne ajuta sa devenim ceea ce suntem. Cand ii imbratisam pe ceilalti, imbratisam viata.

Admiratia este si o sursa de fericire, de recunostinta si respect. O inima recunoscatoare este plina de bucurie, pe cand o inima nerecunoscatoare este intunecata. Este un semn de frumusete interioara, de dezvoltare personala si poate fi catalizator in foarte multe relatii.

Cei care spun: “Ce este de admirat aici?” au inca noroi in ochi.
Cei care sunt parinti trebuie sa fie foarte atenti, pentru ca cercul admiratiei incepe din copilarie. Cand ne respectam copilul, el invata ca e demn de admiratie si ii admira pe ceilalti !

 

 

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *