Relatia de cuplu nu inseamna sacrificiu de sine…

Publicat: 19 mai 2014
Comentarii: 4 Răspunsuri

 

Privita in profunzime, relatia de cuplu poate fi perceputa precum o mare linistita care ne permite din cand in cand sa patrundem in adancurile fiintei noastre.
relatia-de-cuplu

Privita in profunzime, relatia de cuplu poate fi perceputa precum o mare linistita care ne permite din cand in cand sa patrundem in adancurile fiintei noastre.

Insa in momentele in care sacrificam parti din intregul nostru pentru a ne darui celuilalt, relatia de cuplu poate deveni uraganul cel mai involburat.

Din subtila mea experienta, cat si din ceea ce observ in jurul meu, tind sa cred ca ne confruntam cu anumite probleme netratate la timp in relatia de cuplu.

Cu anumite probleme amanate, nedigerate, nediscutate care au prins radacini atat de solide in sufletele celor doi parteneri incat nici terapia de cuplu nu le mai poate fi de folos…

Si atunci incep regretele:

“Daca nu ma casatoream cu el, ajungeam si eu cineva in viata…”

“Daca nu traiam potrivit standardelor lui, reuseam sa-mi indeplinesc visurile…”

“Daca nu acceptam de la bun inceput comportamentele lui distructive, poate ca nu se ajungea asa departe…” si lista poate continua…

Ma surprinde si totodata ma intristeaza atat de tare modalitatea in care omul care altadata ne lumina chipul cu o simpla atingere devine in ochii nostri, pe nepusa-masa, un strain, “un oarecare” pe care il invinovatim pentru ceea ce nu suntem in stare noi insine sa ducem, o povara pe care o purtam pe spinarea noastra si a carei greutate ne cocoseaza…

Relatia de cuplu nu ar trebui sa insemne sacrificiu de sine.

Ba chiar nu ar trebui sa aiba nicio legatura cu sacrificiul sau cu uitarea de sine.

Chiar daca fiecare alege sa faca anumite compromisuri, niciunul nu ar trebui sa mearga atat de departe incat sa ajunga sa ii reproseze celuilalt cat de schimbat este el insusi.

Si mai cred ca relatia de cuplu ar trebui sa fie ceva mai presus de o continua invinovatire, mai presus de o leapsa de regrete intre fosti indragostiti, mai presus de un schimb rece de priviri si de cuvinte rostite pe jumatate.

Ce sfaturi am putea primi in relatia de cuplu astfel incat sa evitam sa ajungem peste ani sa mancam, sa dormim si sa traim in camere separate, dar “impreuna”?

Cine ne-ar putea vorbi despre relatia de cuplu astfel incat sa-i intelegem tainele de necuprins (in aparenta), taine care de cele mai multe ori cuprind adevaruri atat de simple despre viata incat am fi surprinsi de firescul lor?

Cum putem trece prin valurile vietii tinadu-ne de mana, nu stand spate in spate?

Cum putem descoperi ca o pauza luata la timp in relatia de cuplu ne poate salva de proprii demoni interiori?

Si cum le putem permite acestor lucruri sa curga cu naturalete, fara a ne invinovati sau sacrifica de dragul celuilalt?

Poate ca din dorinta de a-l “salva” pe celalalt, consideram ca sacrificiul de sine este cea mai buna solutie.

Poate ca tocmai de aceea acceptam inca o data sa renuntam la noi pentru a-i oferi celuilalt ceea ce credem ca are nevoie.

Insa, din lipsa de constientizare, acest obicei poate deveni un comportament, iar acest comportament se poate transforma intr-un profund regret care ne determina sa ne intrebam constant: “Unde a disparut viata mea?”.

Voi ce parere aveti? Credeti ca sacrificiul de sine isi are rolul intr-o relatie sanatoasa de cuplu?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *