Relatii

Relatia cu tine insuti si relatia de cuplu

De ce doi oameni care incearca sa descopere in celalalt intelegerea si armonia reprezinta un fundament gresit pentru o relatie si pentru o viata fericita? Pentru un motiv foarte simplu: amandoi si-au creat deja o Realitate Energetica, la nivel vibratoriu subtil. Niciunul dintre ei nu isi poate gasi fericirea decat daca o cauta la nivelul acestei Realitati create de el insusi. Atunci cand cautarea armoniei alaturi de partenerul tau devine mai importanta decat cautarea armoniei in propriul tau Sine, exista o probabilitate foarte mare ca intre tine si Sinele tau sa apara o discrepanta.

Aceasta se traduce cel mai adesea prin sentimentul de pierdere a libertatii interioare. In acest context, partenerul tau, alaturi de care doreai sa descoperi armonia, incepe sa nu se mai simta foarte bine in preajma ta. Deconectarea de propria ta Sursa te face sa nu te mai simti bine in pielea ta, si fara sa vrei, tu ajungi sa proiectezi aceasta neplacere asupra partenerului tau. Altfel spus, faptul ca incerci tot timpul sa ii faci pe plac incepe sa te irite dintr-odata. Pe scurt, nu exista substitut pentru alinierea armonioasa cu Sursa.

Cine procedeaza in acest fel cauta iubirea intr-un loc gresit. Noi nu dorim sa sugeram prin aceasta ca nu este bine sa incerci sa te intelegi cu partenerul tau, ci doar ca merita sa incepi prin a cauta mai intai alinierea armonioasa cu Sursa ta. Atunci cand vei gasi aceasta aliniere, tu te vei pune automat la unison cu constiinta ta in ansamblul ei. Atunci cand te afli in armonie cu cel care esti cu adevarat si cu tot ce ai devenit vreodata, tu intri automat in armonie cu partenerul tau din perspectiva cea mai inalta.

Cuplurile si toti oamenii care sunt implicati intr-un proces de co-creatie care cauta armonia facandu-si reciproc pe plac, descopera foarte curand cat de gresita este premisa de la care au plecat. Daca nu esti suficient de egoist pentru a cauta si pentru a gasi armonia cu Sursa ta, tu nu ai practic nimic de oferit partenerului tau.

Daca ti se pare ca este de datoria ta sa iti faci tot timpul partenerul fericit, facand tot ce iti sta in putere pentru a-i fi pe plac, tu il pregatesti fara sa vrei pentru nefericirea care va urma, intrucat il faci sa devina dependent de tine si de comportamentul tau pentru a se simti bine, in loc sa caute la randul lui armonia cu propria sa Sursa.

Oricat de priceput ai fi in a-i face pe plac  si oricat de mult te-ai stradui, tu nu vei reusi niciodata sa substitui alinierea partenerului tau cu propria lui Sursa. Mesajul pe care ar trebui sa-l transmiti tu celor cu care cocreezi este urmatorul:” Eu nu te voi considera niciodata responsabil pentru ceea ce simtl sunt responsabil de propria mea dezvoltare personala. Eu am puterea de a atinge oricand doresc armonia cu propria mea Sursa, si astfel, de a ma simti bine.” Daca aceasta este intentia ta sincera, inseamna ca ai gasit calea- singura cale -catre adevarata libertate si fericire. In schimb, daca fericirea depinde de intentiile, convingerile sau comportamentele altor persoane, inseamna ca esti prins in capcana, caci tu nu ii vei putea controla niciodata pe ceilalti.

Iata “legamantul perfect de reunire” , indiferent daca vorbim de casatorie sau de alta relatie:

“Buna, prietene. Noi ne aflam in aceasta lume
in calitate de cocreatori. Pe masura ce vom avansa
cu aceasta casnicie , eu ma astept
ca amandoi sa fim satisfacuti din toate punctele de
vedere. Dorinta mea este sa descopar cine sunt eu
si cine esti tu. Dar lucrul care mi se pare cel mai important
este sa fiu fericit, astfel incat sa iti pot inspira aceeasi
fericire si tie.
Eu nu consider ca sunt responsabil pentru
viata ta. Consider ca sunt responsabil doar pentru
viata mea si imi doresc sa ma simt cat mai bine.
Anticipez faptul ca pe masura ce vom avansa de-a
lungul acestei vieti, noi vom trai impreuna cele mai
sublime experiente pozitive, care corespund intentiei
noastre actuale. Atat timp cat ne vom simti bine,
iti propun sa ramanem impreuna. Daca vreodata
nu ne vom mai simti bine, iti propun sa ne separam,
fie in plan mental, fie in plan fizic, pana cand negativitatea
ne va desparti.”

Noi nu incurajam pe nimeni sa renunte la casnicia sau la relatia sa actuala, dar va incurajam pe toti sa va orientati mai intai de toate asupra relatiei care conteaza mai presus de oricare alta: relatia dintre voi si Voi. Atunci cand gandurile voastre se vor armoniza in toate privintele cu perspectiva Sursei din interiorul vostru, voi veti simti adevarata aliniere cu Fiinta voastra Interioara. Abia atunci veti avea ceva de oferit celuilalt.

Inainte de a avea ceva de oferit altuia, tu trebuie sa fii suficient de egoist pentru a te armoniza cu propriul tau Sine.

Daca esti focalizat negativ si nu ai o stare de spirit buna, tu nu poti atrage catre tine decat oameni aflati in aceeasi stare de spirit negativa. De aceea, cautarea unui partener din perspectiva nesigurantei sau a oricarei alte lipse nu poate conduce vreodata la atragerea partenerului pe care ti-l doresti cu adevarat, ci doar a unuia care iti va amplifica acest sentiment de lipsa.

Multi oameni simt o stare de confuzie, intrucat nu reusesc sa inteleaga ca disconfortul pe care il simt nu se datoreaza faptului ca nu au un partener. De aceea, atunci cand gasesc efectiv un partener fizic, ei nu inteleg de ce nu se simt automat mai bine sau de ce se amplifica disconfortul lor interior. Simpla actiune fizica de creare a unei relatii de cuplu sau chiar de casatorie nu poate compensa golul interior creat de dizarmonia dintre tine si cel care esti cu adevarat. In schimb, daca ai avut grija sa atingi mai intai aceasta stare de armonie, actiunea fizica a cocreatiei poate fi intr-adevar sublima.

Altfel spus, nu trece niciodata la actiune pentru a regla un dezechilibru. Regleaza mai intai dezechilibrul si abia apoi gaseste-ti un partener!

Extras din cartea “Relatiile si Legea Atractiei”, Esther si Jerry Hicks, Editura Adevar Divin.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *