masculin sacru sau masculin distructiv
Relatii

Masculin sacru sau masculin distructiv?

Se spune ca principiul masculin este la putere de mii de ani.

Cu toate astea, nu adevaratul principiu masculin sacru a fost la putere pana acum. Forta care a operat din spate in aceasta paradigma patriarhala a fost umbra masculina reprimata, care vine, de fapt, dintr-un loc de lipsa de putere autentica.

Este un loc dominat de frica, ura si lacomie. Aceasta a fost puterea din spatele a ceea ce s-a intamplat timp de secole: crime, sclavie si distrugere, in calea spre victorie si cuceriri.

Nu acesta este ceea ce numim masculin sacru.

Aceasta paradigma veche vine dintr-un loc de ignorare a bataii inimii Mamei Pamant, a divinului feminin si a naturii. Acesta este un loc care este in afara alinierii cu creatia si cu viata. Este un loc care valorizeaza razboiul, dezbinarea si profitul. Din acest loc, se respira distrugere asa cum se respira aer.

Nu acesta este adevarul masculin. Aceasta este o minciuna.

Ma intreb cum de nu s-au intrebat pana acum acesti lideri din vechea paradigma ce vor mai conduce dupa ce vor fi distrus totul?

Cand vor arde totul de la radacina? Asta este un adevar de care se feresc, preferand sa stea cu capul in nisip. Crezand ca “atotputernicul” om poate recrea totul din cenusa unei lumi ravasite, dupa ce totul va fi distrus.

A te ascunde nu este o trasatura a esentei masculine.

A sta cu capul in nisip este o caracteristica a versiunii patriarhale masculine, cea care a condus pana acum si nu a masculinului sacru.

A ne ascunde de ceea ce se intampla in jurul nostru si a nu vedea efectele acestui mod patriarhal distructiv de a exista pe Pamant a dus la deconectarea emotionala in care traim.

Si la separarea de adevarul ca am ajuns, sub imperiul masculinului distructiv, sa ne traim vietile in spatele unor ziduri de inchisoare.

Nu asta este fata adevarata a ceea ce numim masculin sacru.

Principiul masculin distructiv si vechea paradigma

A trai complet in afara corpului, lucru pe care barbatii se bazau candva ca sa faca fata razboaielor zilnice, este un lucru care nu mai e valabil.

Activitatile preferate ale masculinului din vechea paradigma – butona, a conduce si a se vinde pe altarele societatii, pentru a tine pasul cu ceea ce a fost invatat ca trebuie sa ofere/faca/spuna/gandeasca ca sa fie barbat adevarat – sunt aspecte care nu intra mai pot continua in noua paradigma a masculinului sacru.

Succesul este masurat dupa niste criterii pe care el insusi nu le mai poate mentine. Un standard al unei culturi consumeriste care il impinge catre scopuri pe care el trebuie sa le indeplineasca din ce in ce mai mult. Scopuri care il imping in capcana de a avea nevoie de mai mult si mai mult. De a avea mai mult, pentru a putea simti ceva in toata amorteala asta.

Deconectarea de la instinctele masculine care  erau candva esentiale supravietuirii, in lumea asta nebuna a tehnologiei, se datoreaza faptului ca masculinul a inceput sa simta ca nu mai are nevoie de ele.

Asa ca principiul masculin a inceput sa-si ignore intuitia. Sa nu mai aiba incredere in ce vede si in ce simte si sa se inchida in fata lumii. Astfel, masculinul ignora alinierea cu natura sa interioara, se deconecteaza de la Mama Pamant si se scufunda in intuneric.

Adevaratul principiu masculin nu fuge de propriile sentimente

Adevarata forta a principiului masculin stie ca nu e cazul sa se ascunda de divinul feminin. Vede dansul cosmic al creatiei ca pe o cale catre sacru. Stie ca nu exista niciun castig in a cuceri femininul cu idealuri patriarhale stupide si cu reguli iesite din uz.

Onoreaza intuitia femininului si nu o devalorizeaza cu jocuri. Stie ca nu e nevoie sa te ascunzi de sentimentele si emotiile pe care aceasta co-creatie le genereaza.

Stie ca, intr-un loc deschis al abandonului in fata divinului feminin, nu este nevoie de masti. A sta gol in fata divinului feminin inseamna a fi vazut complet, imbratisat de adevar, de esenta si de sinele sau autentic.

El stie ca, in salbaticia ei, ea este o forta care poate starni furtuna. Dar este si datatoare de viata in acelasi timp. Si nu ii este frica sa danseze cu ea in stralucirea luminii ei. Ii simte invitatia care vine din focurile sufletului ei si paseste alaturi de ea, fara sa-i fie frica sa danseze in flacarile ei.

Sa-i fie frica de divinul feminin, sa inlantuie si sa distruga esenta lui – nu asta este adevarata esenta a masculinului.

Masculin si feminin sacru

Masculinul sacru stie ca in viata e vorba de mai mult decat de escaladarea ierarhiei corporatiste. Si de a te pierde pe tine insuti intr-o mare de posesiuni nesfarsite.

El simte ca profunzimile spiritului sau sunt un ocean care are nevoie sa fie explorat. El stie ca meritul sau nu este o masura a ceea ce se afla in contul sau bancar, ci in inima sa.

El stie adevarul care ii curge prin vene si se deschide in fata maretiei a tot ceea ce este. Inradacinat in autenticitatea sa, el este o forta puternica a naturii, primara si libera.

El stie ca pentru a balansa si vindeca acest pamant, forta feminina si cea masculina au nevoie sa reclame acea putere salbatica care le curge prin vene. Acea voce autentica si adevarata care a fost a lor cu mult inainte ca societatea sa le spuna ceea ce ar trebui sa fie.

El stie ca asta se face brat la brat, intr-un dans sacru al divinului. El lasa sa se vada adevarul din interior, lumina autentica si vocea.

Din acest loc, din care cei doi merg impreuna, imbratisand si vazand adevarul, nu este nimic care nu poate fi creat, nu exista nimic care nu poate fi facut.

Pentru a crea o noua cale impreuna, avem nevoie sa lasam la o parte idealurile vechi si toate credintele si conditionarile care nu sunt ale noastre.

Aceasta cale este o miscare inspre unitate. Astfel ajungem la constientizarea inimii deschise prin care ne luam in stapanire sacralitatea Pamantului.

Aceasta este calea prin care masculinul si femininul inainteaza impreuna, unul langa celalalt, se imputernicesc unul pe altul si infloresc impreuna.

A venit momentul sa reusim asta impreuna.

 

Sursa: The Goddess Circle

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *