Independenta se invata in doi

Publicat: 12 noiembrie 2013
Comentarii: 4 Răspunsuri

De foarte multe ori cand am auzit diferite persoane vorbind despre independenta in relatia de cuplu, am observat ca unele dintre ele nu se aflau intr-o astfel de situatie.

Le apreciam echilibrul si modalitatea sanatoasa de a se raporta atat la propria persoana, cat si la un posibil partener de viata, insa lipsea ceva. Merita accentuat cuvantul posibil.

In ceea ce priveste propria independenta, ma consider o fiinta dependenta, atat in relatia de cuplu, cat si in viata de zi cu zi.

Cu toate acestea, in ultima vreme am inceput sa constientizez un lucru: ca adevarata independenta nu se castiga de unul singur, ci se invata atunci cand te afli in mijlocul celorlalti.

Independenta nu este echivalentul unui individualism ce se indreapta spre egoism, ci devine capacitate de a ramane pe propriile picioare, desi accepti invitatia la dans a celuilalt. Da, independenta este precum un dans.

Un dans in care suntem rasucite, imbratisate, sufocate, in care stam pe varfuri sau in care avem picioarele in aer, in care suntem ghidate de partenerul nostru sau in care observam ca miscarile sale sunt destul de impevizibile.

Aceasta ghidare ne poate determina uneori sa pierdem contactul cu pamantul. Sau sa simtim ca nu ne mai spijinim pe propriile picioare, ci pe ale lui. Si tocmai in acel unic si confuz moment, vine timpul in care trebuie sa dansam pe cont propriu.

Ca de obicei, partenerul este acolo. Insa de aceasta data ne priveste doar. Este nevoie sa ne descurcam singure.

Este firesc sa ne simtim independente atunci cand nu suntem intr-o relatie de cuplu.

Insa consider ca adevarata provocare este sa te regasesti pe tine cand traiesti zi de zi langa celalat. Sa reusesti sa te conectezi la acea bucatica din fiinta ta care isi cere drepturile chiar daca esti insotita pretudindeni de emotiile, durerile sau entuziasmul celui de langa tine. Sa poti sa zambesti vietii, desi lacrimile celuilalt prind radacini in sufletul tau. Sau sa iti respecti tristetea, desi te bucuri pentru realizarile lui.

Pentru a avea rezultatul 1, independenta trebuie sa porneasca de la cifra 2.

Este precum o ecuatie sentimentala in care vom reusi sa obtinem rezultatul dorit, chiar daca adunam emotii si ganduri incompatibile.

Intr-o perioada ma intrebam daca o relatie iti poate afecta independenta, insa acum imi dau seama ca doar ceva ce nu-ti apartine iti poate fi inlaturat. Daca independenta este profund interioara, ea nu iti poate fi smulsa decat daca alegi sa o oferi intr-un mod ma mult sau mai putin constient.

Si am mai observat ca in acest dans abstract al parteneriatului, ne putem lovi de o falsa independenta. De iesirile in oras cu prietenii aflate sub amprenta unui imens gol sufletesc sau de activitatile pe care incercam sa le realizam pe cont propriu, dar pe care abia asteptam sa le terminam pentru a da un telefon persoanei iubite.

Dar, pentru a castiga independenta pe care ne-o dorim, este nevoie sa pornim de la o profunda si autentica realitate, nu la imaginea falsa pe care o hranim adesea.

Poate ca doar astfel vom accepta fara nici cea mai mica indoiala invitatia la dans a partenerului nostru. Si poate doar astfel ne vom pastra spatele drept, privirea in fata si zambetul pe buze…

Voi ce parere aveti despre independenta in relatia de cuplu?

Andreea

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *