Ce înseamnă o relație conștientă?

Publicat: 23 martie 2021
Comentarii: Fără răspunsuri

Ce înseamnă o relație conștientă – aceasta este întrebarea de la care pornim acest articol. Cei care mă citesc știu că vorbesc de câțiva ani despre noua paradigmă relațională – relații conștiente, relații sacre, conexiuni profunde de suflet pe care le întâlnim din ce în ce mai mult ca parte din realitatea noastră.

De ceva timp, nu mai folosesc atât de mult termenul “relații sacre” pentru că am realizat că poate conține în el o capcană. Deși sacralitatea noilor relații care vin acum pe Pământ este un adevăr, există tentația de a crede că acest tip de relații înseamnă sa te cocoți pe un norișor al dimensiunilor înalte și și să nu te mai dai jos din frecvențele de lumină și iubire pe care le simți continuu, 24/7, pentru partenerul tău.

Adevărul de zi cu zi însă este că acest tip de relații sunt minunate și profund provocatoare în același timp, necesitând în fiecare zi abilitatea de a transmuta răni, traume, condiționări, programe. Nu este totul despre pace, lumină și iubire. Este și despre angajament, tărie de caracter, determinare de a tăia prin iluzie și a ajunge în fiecare moment la adevăr. Este despre devoțiunea continuă față de ceva mai înalt decât relația in sine. Este despre angajamentul de a ne urma calea sufletului, dincolo de relația în sine. Este despre puterea de a îl ține pe celălalt în cea mai înaltă lumină, în același timp în care îi arătăm locurile din el nealiniate la cea mai înaltă versiune a Sinelui. Este despre sinceritate față de sine și asumare profundă a propriilor răni. Este despre vindecarea profundă a Masculinului și Femininului interior. Este despre a ieși din jocul “tu ai mai multe răni și ești mai inconștient decât mine”. Este despre a lăsa deoparte toate proiecțiile și a ajunge la esență. Și, mai presus de toate, este despre măiestria spirituală de a a naviga prin întuneric și lumină, în fiecare zi, cu grație și adevăr.Relații conștiente


Așa că astăzi o să vă vorbesc, în cele ce urmează, despre ce înseamnă din perspectiva mea relațiile conștiente.

Relația conștientă este o relație care îți susține expresia Sinelui mai Înalt, a misiunii și a căii sufletului tău. Este relația care îți oferă spațiul să fii cea mai înaltă versiune a ta. Te provoacă în fiecare moment să crești dincolo de frici și zona de confort, dincolo de propriile limitări.

Spre deosebire de relațiile vechi, acest tip de relație ne oferă spațiul sacru nu doar de a ne pune în scenă traumele și rănile, ci și de a le transmuta. Este unul dintre cele mai importante aspecte care definesc și diferențiază relația conștientă de vechea paradigmă a relațiilor karmice.

Relația conștientă este un spațiu sacru de conținere. Îți oferă triggere zilnice pentru toate rănile și traumele vechi neprocesate. Îți scoate la lumină tot ce țineai în umbră. Te provoacă să te uiți la părți nerevendicate din tine și la tot întunericul interior. Dar, în același timp în care face asta, îți oferă spațiu să vindeci tot ce ai scos la lumină. Pentru asta, este extrem de necesar ca cei doi să dețină instrumentele de a ține spațiu pentru acest tip de transformare profundă. Cu instrumentele corecte, containerul sacru al relației poate transmuta orice rană sau traumă care iese la suprafață. Trecem astfel de la a pune în scenă cele mai mari răni la a ne oferi toate reparațiile psihologice pe care un cadru sigur ni le poate oferi.

Aceste relații au viața lor proprie. Nu pot fi controlate prin dorința noastră de securitate, de a ne agăța de ceva cert, predefinit, sigur. Nu mai pot funcționa după modelul vechi al traseului clasic urmat de părinții și bunicii noștri. Nu că ar fi ceva în neregulă cu traseul clasic. Însă acest tip de relații nu mai pot avea un traseu predeterminat de condiționări care vin din afara noastră. Sunt relații care au viață proprie, determinată în acord cu calea cea mai înaltă a sufletului celor doi. Cu alte cuvinte, vom fi în această relație atât timp cât servește spre binele mai înalt al celor implicați. Nici mai mult nici mai puțin. Nu mai putem vorbi de acel angajament care limitează sufletul uneori, în vechea paradigmă relațională. Totul este fluid acum și urmează traseul pe care e nevoie să-l urmăm pentru evoluția sufletului nostru. Acum, trecem de la vechea formă de angajament care ne limita sufletul pentru că venea din codependență la o realitate mai înaltă care ne unește: sentimentul devoțiunii. Devoțiune care merge dincolo de relația în sine și de partenerul în sine. Este devoțiunea față de calea mai înaltă, față de Sinele mai Înalt al fiecăruia și nu în ultimul rând, față de Divinitate.

Maturitatea emoțională al ambilor parteneri este crucială în acest tip de conexiune. Conexiunea ne aduce împreună, dar maturitatea emoțională face ca totul să funcționeze. Și angajamentul fiecăruia față de cea mai înaltă expresie de Sine.

Un alt aspect extrem de important al acestor tip de relații este: cu cât este mai mare iubirea și intimitatea pe care o experimentezi, cu atât mai mult umbra ta o va șantaja. Pentru ca intimitatea profundă și sănătoasă nu dă umbrei spațiu să se extindă. Asta înseamnă: adio dramă, adio dependență de suferință, adio proiecții pe sexul opus, adio scenarii mentale, adio jocuri emoționale, adio manipulare. Umbra începe să fie distrusă încet din interior, ceea ce creează spațiu pentru un mod sănătos de a fi cu noi înșine și cu celălalt. Iar asta înseamnă: bun venit vulnerabilitate, împărtășire de sine, asumarea emoțiilor, discuții asumate, întâlnirea autentică a celuilalt acolo unde este, granițe sănătoase. Bun venit, maturitate emoțională! Iar ca să ajungem aici, este nevoie să ne dorim conexiunea mai mult decât dorim să ne hrănim umbra.

Apoi, în relațiile conștiente, intimitatea, iubirea, atracția sunt lucruri care cresc pe măsură ce trece timpul, cei doi își fac munca și accesează noi nivele ale conștiinței împreună. Paradigma veche a atracției fulgerătoare de la început care apoi se disipă o dată cu timpul pur și simplu nu mai poate sta în picioare. Cu cât devin mai vulnerabili unul cu altul, cu cât își țin spațiul unul altuia pentru a vindeca părțile rănite, cu cât pot aduce toate părțile interioare în relație, cu atât dragostea, intimitatea, autenticitatea, deschiderea inimii se amplifică. Dacă vine momentul în care scopul relației s-a împlinit la nivel mai înalt, atunci ambii parteneri simt asta și, în funcție de stadiul de maturitate emoțională la care sunt, pot onora realitatea relației din acel moment.

E nevoie de o perioada de adaptare la acest mod nou de funcționare și la această nouă paradigmă relațională. Este un model cu totul nou. O hartă a unui teritoriu necunoscut pe care nu au pășit nici părinții noștri, nici cei de dinaintea lor. Întreaga ființă, începând cu sistemul nervos are nevoie de timp să-și creeze noi căi neuronale pentru a susține acest nou tip de relații.

Cere timp și dedicare, însă merită. Pentru că atunci când Masculinul și Femininul pot dansa împreună prin viață în felul acesta, este începutul Raiului pe Pământ.

Despre toate acestea și multe alte subiecte legate de relațiile conștiente vom vorbi în programul “Conexiuni de suflet și relații conștiente” la care vă invit să participați în 20 și 27 aprilie.

Cu bucurie,
Mihaela Marinaș

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *