4 efecte ciudate pe care sexul le are asupra creierului uman

Publicat: 7 octombrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

In general, sexul este asociat cu placerea.

Totusi, oamenii de stiinta sustin ca exista o serie de factori care il pot determina in orice moment sa treaca in cealalta extrema. Va prezentam in acest articol cateva dintre efectele pe care sexul le are asupra creierului uman, cat si asupra activitatilor noastre:

1. Sexul poate fi un factor de depresie pentru femei.

Desi in general sexul este asociat cu eliberarea energiilor noastre, din pacate, pentru unele femei, acesta poate fi urmat de tristete si lacrimi – iar oamenii de stiinta inca nu au inteles de ce.

Un studiu realizat pe 200 de femei tinere a descoperit ca acestea traiau o stare de tristete post-sex, emotie ce nu avea nicio legatura cu nivelul lor de satisfactie sau al partenerilor lor. Sentimentul de tristete aparea brusc o data ce partida de sex era incheiata. Conform studiului, una din trei femei a experimentat acest tip de melancolie.

Este indicat sa luam in calcul faptul ca numarul subiectilor a fost unul destul de mic. Desi detinem aceste informatii, este indicat ca mai multe cercetari sa fie realizate pentru a reusi sa tragem o concluzie relevanta.

2. Sexul iti poate afecta memoria.

Un alt efect deloc obisnuit pe care sexul il are asupra creierului uman consta in pierderea partiala a memoriei. Mai exact, avem de-a face cu fenomenul numit amnezie temporara. Acesta a fost si cazul unei femei de 54 de ani din Washington.

Intr-o dimineata, ea s-a trezit fara a avea vreo amintire a ceea ce facuse recent. Stia cine este si unde se afla, insa ultimele 24 de ore erau sterse in totalitate din mintea sa. Ea trecuse de la ziua de joi la cea de sambata, neamintindu-si nimic din ziua de vineri. Dupa incident, femeia a fost la Spitalul de Urgenta Georgetown. Avand mintea limpede, ea a reusit sa-si aminteasca exact momentul in care totul s-a sters din mintea ei. Femeia si-a amintit ca amnezia a fost declansata o data cu terminarea unui act sexual.

Exista anumite teorii care incearca sa explice acest fenomen. De exemplu, oamenii de stiinta considera ca incordarea abdomenului in timpul unui act sexual diminueaza capacitatea creierului de a se oxigena. Asa se explica pierderile temporare de memorie.

3. In momentul in care o persoana are orgasm, creierul sau arata ca atunci cand ar lua heroina.

Oamenii de stiinta si-au continuat cercetarile prin a studia diferentele dintre creierul unui barbat si al unei femei in timpul actului sexual. Ei au analizat partile creierului care erau active in timpul actului sexual.

In mod suprinzator, ei au descoperit ca sexul nu prezinta diferente majore intre un barbat si o femeie. La ambele sexe, regiunea creierului aflata in spatele ochiului stang este inactiva. Un cercetator sustine ca aceasta parte a creierului este cea care are in vedere ratiunea si controlul comportamental. Insa, “in momentul in care oamenii au orgasm, pierd controlul.”

De asemenea, doctorul sustine ca in momentul in care un om are orgasm, creierul sau arata la fel ca atunci cand ar lua heroina.

4. La femei, sexul activeaza reactia “Lupta sau fugi”.

Totusi, exista anumite diferente intre creierul barbatului si cel al femeii in timpul actului sexual. Una dintre acestea consta in faptul ca la femei o portiune a creierului este activata. Aceasta controleaza reactia “Lupta sau fugi”.

De asemenea, in creierele femeilor s-a observat o descrestere a actiunii pe care regiunea care activeaza frica si anxietatea o are. Teoria sustine ca aceste diferente exista deoarece femeile au o mai mare nevoie de a se simti protejate si relaxate in timpul actului sexual.

Mai mult decat atat, studiile arata ca desi femeile isi pot pacali partenerul ca au orgasm, creierul este cel care surprinde adevarul. In momentul in care subiectilor li s-a cerut sa mimeze un orgasm, activitatea creierului a crescut in zona cerebelului si a altor portiuni care au in vedere miscarile de control. In schimb, activitatea creierului arata cu totul altfel in timpul unui orgasm real.

Cunoasteti si alte efecte pe care sexul le are asupra creierului nostru?

Resurse: http://mancave.cbslocal.com

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *