Descoperiri stiintifice: 5 beneficii ale plansului

Publicat: 19 mai 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

Cu totii stim ca cele mai recente descoperiri stiintifice vorbesc despre importanta gandirii pozitive si a starilor de bine, chiar daca acestea sunt fortate.

Fara a contesta validitatea acestor descoperiri stiintifice, noi va vom prezenta astazi 5 beneficii ale plansului in hohote si ale descarcarii emotionale prin intermediul acestuia:

1. Plansul ne ajuta sa eliberam toxinele din organsim.

Noi descoperiri stiintifice realizate de Dr. William H. Frey II la Centrul Medical St Paul-Ramsey arata ca lacrimile cauzate de stres nu au aceeasi consistenta ca lacrimile cauzate de factori fizici, cum ar fi taierea unei cepe.

Lacrimile provenite dintr-un eveniment stresant ajuta corpul sa se elibereze de substantele care cresc hormonul stresului.

Cu alte cuvinte, ne vom simti mult mai bine dupa o portie buna de plans.

2. Plansul ne ajuta sa facem fata stresului.

Profesor si consultant in psihologia clinica, Roger Baker vorbeste despre stiinta si despre rolul acesteia in raport cu emotiile noastre.

El afirma ca “plansul este transformarea unui eveniment stresant in ceva tangibil si ca aceasta descarcare reduce emotiile cauzate de trauma.”

Vi s-a intamplat vreodata sa va simtiti tristi fara motiv?

Nu avem nevoie de ultimele descoperiri stiintifice pentru a afla ca emotiile nu sunt intotdeauna logice.

Este posibil sa primim un raspuns la intrebarea de mai sus daca observam care este directia in care ne poarta emotiile noastre. asadar, poate ca uneori este in regula sa plangem pentru a ne elibera de tensiunea resimtita si pentru a vedea ce concluzii ne aduce acest fapt.

3. Noi descoperiri stiintifice: “o sesiune de plans” este mai eficienta decat antidepresivele.

Ceea ce sapunul reprezinta pentru corp este echivalent cu ceea ce inseamna lacrimile pentru suflet”, spune un proverb evreu.

Un studiu realizat la Universitatea din Florida arata ca plansul este mai eficient decat antidepresivele produse pe piata.

O “partida” buna de plans ne poate imbunatati starea cu pana la 88,8%.

4. Faptul ca nu te temi de lacrimile tale te face mai puternic.

Desi de cele mai multe ori asociem lacrimile cu slabiciunea, ele sunt, in fond, un simbol al puterii.

In momentul in care avem curajul sa plangem, reusim sa ne exprimam in totalitate adevarul personal cu riscul de a fi criticati de ceilalti.

Iar acest fapt este cu siguranta unul curajos.

5. Confuntarea temerilor noastre ne ajuta sa ne continuam drumul in viata.

Desi cu totii suntem tentati sa nu ne parasim zonele de confort, nu vom ajunge sa ne dezvoltam personal daca nu ne vom asuma riscul de a fi noi insine.

Desigur ca nu este deloc usor sa interactionam cu noi situatii de viata in care sa ne afisam emotiile (cum ar fi sa incepem o noua relatie dupa ce fosta relatie a fost una distructiva).

Nici in aceasta situatie nu avem nevoie de diferite descoperiri stiintifici pentru a ne reaminti sa mergem mai departe, pentru a ne aduce aminte ca pe masura ce ne vom confrunta cu propriile emotii ce provin din trecutul nostru, vom fi capabili sa deschidem usile viitorului.

Tu ce parere ai despre aceste descoperiri stiintifice? Crezi ca plansul este un simbol al slabiciunii sau al puterii?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *