De ce nu scapam de tristete?

Publicat: 3 iulie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

Am trait cu totii acele momente de tristete inexplicabile care ne-au schimbat starea de buna dispozitie pentru intreaga zi.

Ei bine, indispozitia aceasta pare sa nu vina chiar din neant, ba chiar exista o serie de motive care ne determina sa nu fim cea mai placuta prezenta pentru noi sau pentru cei din jurul nostru.

Iata cateva dintre acestea:

1. Dormim avand o sursa de lumina in camera.

Un studiu din Ohio a demonstrat ca in cazul in care dormim cu veioza, lampa sau lumanarea aprinsa, sursa de lumina ne poate strica intreaga dispozitie. De asemenea, cercetarile arata ca patru saptamani de dormit cu ecranul televizorului sau calculatorului deschis scad nivelul de melatonina, hormonul bunei dispozitii.

2. Vedem varful muntilor de la fereastra noastra.

Cu cat esti mai sus ca altitudine, cu atat mai jos te poti simti din punct de vedere al bunei dispozitii. Un studiu realizat la Universitatea din Utah a demonstrat ca rata cea mai mare de sinucidere se intalneste in Statele Unite ale Americii in regiunile care au cea mai altitudine. O cauza majora a nefericirii in zonele muntoase este stresul metabolic.

3. Traim foarte mult in mintea noastra.

“O minte plimbareata este o minte nefericita,” scriu psihologii de la Universitatea din Harvard. Ei au demonstrat ca oamenii sunt mai fericiti atunci cand traiesc in momentul prezent si ca in fiecare zi reusesc sa ramana in aceasta stare doar o jumatate de zi. Altfel, mintea calatoreste, adesea plina de anxietate, ceea ce o poate conduce catre nefericire in drumul ei de dezvoltare personala. Cele 3 momente in care suntem cei mai predispusi sa ramanem in prezent sunt: atunci cand facem exercitii fizice, in conversatii si in timpul actului sexual.

4. Stomacul nostru nu este chiar fericit.

Deseori, credem ca ne doare stomacul deoarece suntem deprimati. Cateodata, lucrurile stau exact invers, ne asigura cercetatorii de la Stanford. Problemele digestive duc la schimbarile bruste ale dispozitiei noastre.

5. Efectele indulcitorilor artificiali.

Se pare ca indulcitorii artificiali pot distruge treptat flora intestinala asociata cu buna dispozitie. De asemenea, acestia blocheaza serotonina (desi acest lucru nu a fost vizibil si in cazul celor care nu prezentau o istorie a tulburarilor de dispozitie). Un alt studiu a demonstrat ca oamenii care beau mai mult de 4 cani pe zi de suc dietetic sunt cu 30% mai predispusi catre depresie comparativ cu cei care nu consuma astfel de sucuri.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *