Care este legatura dintre creierul uman si spiritualitate?

Publicat: 13 august 2013
Comentarii: 3 Răspunsuri

care-este-legatura-dintre-creierul-uman-si-spiritualitate

care este legatura dintre creierul uman si spiritualitateOare ce ne face sa ne simtim cu adevarat “spirituali”?

Sau de ce unii oameni au o inclinatie catre spiritualitate si catre cautarea semnificatiilor vietii prin intermediul acestui element in timp ce altii isi traiesc existenta fara a se intreba o clipa daca exista si altceva in afara de lumea palpabila? Oamenii de stiinta au incercat sa ofere raspunsul acestei intrebari.

Acestia au descoperit o mica suprafata in creierul uman care poate avea legatura cu afinitatea catre spiritualitate.

Aceasta zona este responsabila cu definirea lui “Eu”, sustine cercetatorul Brick Johnstone de la Universitatea Missouri. Genereaza autoanaliza si ne ghideaza catre anumite terenuri sociale si fizice de tipul: mana mea, aptitudinile mele de a conversa, noua mea iubire, etc.

In studiul sau despre creierul uman el sustine ca oamenii care nu sunt preocupati cu definirea propriului eu sunt mult mai predispusi sa duca o viata spirituala.

Cele mai recente cercetari legate de conexiunea neurologie – spiritualitate au fost realizate pe diferiti practicanti de genul calugarilor care mediteaza sau maicutelor care se roaga, insa a fost dificil sa se ajunga la o concluzie (Aceasta zona a creierului se activeaza ca raspuns al unui vers sau al unei experiente spirituale?)

Asadar, Johnstone si colegul sau, Bret Glass s-au hotarat sa incerce diferite tehnici de neurostiinta pe acesti subiect. In cazul a mai mult de 26 de subiecti, cercetatorii au descoperit un lobul parietal drept era mai putin functional decat cel stang, ceea ce se poate traduce ca o concentrare pe propriul sine scazuta.

Cercetarile sugereaza ca una dintre experientele spirituale este caracterul dezinteresat, sperand ca studiul “va ajuta oamenii sa se gandeasca la spiritualitate intr-o modalitate specifica”.

Viziunile spirituale au fost ascoiate cu o santate fizica si mentala mai buna. Aceste beneficii ne pot indeparta de la a mai fi focusati in mod preponderent pe propria persoana si mai mult pe ceilalti.

Pe langa practicile spirituale, alte comportamente si experiente care slabesc vocea definirii eului sunt natura si aprecierea artei.

Vocea eurilor este cel mai mult stinsa de starile cele mai profunde de meditatie si rugaciune. Acesta este momentul in care eul isi pierde definitia si se risipeste in Univers.

Poate ca multi dintre noi putem considera aceste informatii drept nimic mai mult decat simple curiozitati despre creierul uman, insa faptul ca stiinta a ajuns in punctul in care integreaza partea spirituala, este clar ca ne indreptam spre o alta paradigma.

Resurse: http://www.livescience.com

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *