Aparatul care poate prevedea viitorul

Publicat: 14 septembrie 2007
Comentarii: Fără răspunsuri

Dr. Roger Jahn, de la Universitatea Princeton, a realizat un computer de mici dimensiuni (generatorul de evenimente intamplatoare) care producea numere in mod aleatoriu.

Numerele se reduceau la 1 si 0 si erau inregistrate la intervale de timp diferite. Ca si cum ai arunca o moneda si ar rezulta un numar egal de cifre de 1 si de 0 (“cap” si “pajura”).

Legile hazardului cereau ca generatoarele sa produca un numar egal de cifre de 1 si de 0, ceea ce ar fi fost reprezentat grafic printr-o linie aproape dreapta. Orice abatere de la acest numar egal arata ca o linie usor curba.

Spre sfarsitul anilor ’70, doctorul Jahn s-a hotarat sa cerceteze daca puterea gandului uman, singura, s-ar putea interfera cu ceea ce computerul afisa in mod obisnuit. A luat persoane de pe strada si le-a cerut sa se concentreze asupra generatorului. Le cerea sa incerce sa faca masina „sa arunce” mai multe “capete” decat “pajuri”.

Pentru vremea aceea era o idee absurda. Totusi, rezultatele au fost ametitoare si niciodata explicate in mod satisfacator.

Mai tarziu, Dr. Roger Nelson, tot de la Universitatea Princeton, a extins cercetarile profesorului Jahn, folosind generatoarele de evenimente intamplatoare in cadrul grupurilor de meditatie, grupuri care erau foarte populare in America acelor ani. Rezultatele erau, din nou, uimitoare. Grupurile erau capabile sa provoace schimbari dramatice in tiparul numerelor.

Din momentul acela, Dr. Roger Nelson era acaparat. Folosind internetul, a conectat la computerul sau din laboratorul de la Princeton 60 de generatoare de evenimente intamplatoare, situate in diferite puncte ale planetei. Acestea functionau in permanenta, in fiecare zi, procesand milioane de informatii diferite.

 

In cea mai mare parte a timpului, graficul de pe computerul sau arata, mai mult sau mai putin, ca o linie. Dupa care, in 6 septembrie 1997, s-a intamplat ceva extraordinar: valorile de pe grafic au crescut brusc, inregistrand o schimbare masiva si brusca in succesiunea numerelor, pentru ca aparatele sale din intreaga lume incepeau sa raporteze uriase deviatii. Ziua avea importanta istorica si din alt motiv. Era ziua in care mai mult de un miliard de oameni de pe tot globul urmareau de la Westminster Abbey funeraliile iubitei Diana, printesa de Wales.

Se pare ca psihicul colectiv al umanitatii a fost capabil sa schimbe graficul obisnuit, fara sa faca un efort constient de a se concentra pe generatoarele de evenimente intamplatoare, numite si “cutii negre”.

In 11 septembrie 2001, orizontala obisnuita a cutiilor a inceput sa urce din nou, avertizand asupra unui eveniment de proportii teribile, cu exact 4 ore inainte ca primul avion sa loveasca World Trade Center! Se putea ca mintea umana colectiva sa fi stiut ce urma sa se intample?

Conform cercetatorilor: „O modalitate de a intelege aceste corelatii infricosatoare este sa acceptam posibilitatea ca instrumentele au captat reactia unei constiinte globale, care incepea sa se formeze. Reteaua a fost construita sa faca tocmai asta: sa vada daca am putea capta gandirea comuna la care suntem participanti, chiar daca nu stim acest lucru. Bazandu-ne pe faptul evident ca atat indivizii, cat si grupurile prezinta ceva ce suntem tentati sa numim campul constiintei globale, am emis ipoteza ca aceasta ar putea fi o constiita globala capabila de coerenta. Urmand speculatia, s-ar parea ca noua gandire integrata tocmai incepe sa devina activa, acordand atentie numai evenimentelor care inspira puternic atat atentia cat si sentimentele. Poate ca cea mai buna comparatie ar fi cu aceea a unui bebelus care incet, incet devine constient, dar este deja capabil de emotii puternice, ca reactie la confortul imbratisarii sau la disconfortul durerii.”

Spre sfarsitul lunii decembrie 2004, diferite “cutii negre” au luat-o iar razna, afisand cresteri dramatice in timp ce totul parea linistit si calm. Dupa 24 de ore, un cutremur produs in adancurile Oceanului Indian a provocat tsunami-ul care a devastat sud-estul Asiei si a facut un sfert de milion de victime. Acesta a fost un alt exemplu de „soc anticipat”?

Cu aceasta metoda au fost inregistrate alte cateva evenimente istorice „emotionante” si continua sa se sugereze ca efectul este real, desi inca neexplicat. “Cutiile negre”, in numar de 103 in prezent, sunt monitorizate si studiate in cadrul Proiectului Constientei Globale la Universitatea Princeton, iar rezultatele si graficele referitoare la trecut si prezent sunt disponibile publicului pe internet la adresa: The Global Consciousness Project

dupa Newsletterul Editurii For You

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *