5 modalitati de a scapa de plictiseala

Publicat: 12 iulie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

Nu e nimic mai incomod decat o stare de plictiseala aparuta intr-un moment nepotrivit.

Iata cateva modalitati pentru a indeparta plictiseala si pentru a ramane cat mai mult in momentul prezent:

1. Nu sta intr-un loc.

Chiar si afacerile bat plictiseala, sugereaza cercetatorii de la Universitatea Chicago. Voluntarii care au alergat timp de 15 minute dintr-un loc in altul s-au simtit mult mai bine decat cei care au stat pe loc. De asemenea, suntem mult mai fericiti atunci cand alergam cu bagajele in aerosport decat atunci cand asteptam cateva ore bune.

2. Aminteste-ti solutia de 120 de secunde.

Un studiu publicat in revista Cognition arata ca 2 minute de revigorare sunt suficiente pentru a ne recapata energia. Atunci cand voluntarii au luat pauze de 2 minute in timp ce desfasurau o anumita sarcina, au reusit sa se concentreze mai departe si sa faca fata in continuare la sarcina lor. Creierul nostru este construit sa raspunda schimbarii, afirma cercetatorii, asadar o pauza de 2 minute atunci cand obosim este mai mult decat binevenita.

3. Visatul cu ochii deschisi stimuleaza plictiseala.

Cu totii am trait acele momente in procesul nostru de dezvoltare personala in care ne-am dorit sa fim in cu totul alt loc decat in cel in care ne aflam acum. A fost momentul ideal pentru a lasa scaunul putin pe spate si a visa cu ochii deschisi la valurile marii, la un rasarit care ne anunta o noua zi sau la orice alta imagine care ne relaxeaza. De fapt, studiile realizate la Universitatea din California arata ca visatul cu ochii deschisi intensifica plictiseala deoarece se creaza o discrepanta tot mai mare intre ceea ce experimentam in vis si ceea ce traim in prezent, ceea ce ne determina sa fim mai plictisiti in momentul in care revenim in concret.

4. Indepartarea mijloacelor nefolositoare de distragere a atentiei.

Un alt studiu realizat la Cornell University demonstreaza ca un zgomot de fundal, indiferent daca intensitatea sa este destul de scazuta, ne influenteaza activitatea creierului, dezvoltandu-ne o stare accentuata de plictiseala. Asadar, daca vrem sa ne odihnim, ar fi indicat sa inchidem telefoanele si televizorul si sa ne bucuram de ceea ce ne poate oferi linistea.

5. Insemnarile neintentionate sporesc capacitatea de atentie si memorare.

Vi s-a intamplat vreodata sa vorbiti la telefon si sa desenati ceva in acel timp? Un studiu realizat la Universitatea Plymouth arata ca cei care mazgalesc retin cu 30% mai multe informatii decat cei care nu fac acest lucru. Acest lucru este posibil deoarece activitatea mai sus exprimata ne aduce in prezent si indeparteaza visatul cu ochii deschisi.

Tu ce faci pentru a scapa de plictiseala?

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *