Constelatii familiale si organizationale

Care sunt beneficiile metodei de constelatii familiale?

care-sunt-beneficiile-metodei-de-constelatii-familiale

care sunt beneficiile metodei de constelatii familiale

Este evident faptul ca in mod preponderent clientul beneficiaza mai mult de un curs de constelatii familiale deoarece o mare parte din atentie se rasfrange asupra lui.

Pe de alta parte, exista prejudecata ca reprezentantii si observatorii au mult mai putine beneficii, ceea ce este din start o opinie gresita.

De fapt, constelatiile se rasfrang in mod egal asupra clientilor, reprezentantilor si observatorilor deoarece ele ofera sansa de a invata mai multe despre viata si despre relatiile noastre la un nivel mult mai profund.

Sa analizam pe rand fiecare caz in parte.

Beneficii pentru clienti si pentru familiile lor, obtinute prin constelatia familiei:

Clientii aduc in prim plan povestea propriei familii.

Ei isi descriu mama intr-un anumit fel, tatal in alt fel, la fel de bine cum isi descriu propria suferinta. Ei vin cu o idee fixa legata de personajele pozitive si negative din poveste.

Ei si-au repetat aceasta poveste de sute de ori, insa nici macar aceast proces nu i-a determinat sa faca schimbari fundamentale. Ceea ce ar trebui sa retinem in acest context este faptul ca la nivel de suflet, lucrurile nu stau niciodata asa.

Cel mai important avantaj de care se bucura clientul in timpul unei constelatii familiale este faptul ca se elibereaza de paradigma in care traieste.

Apoi, ei descopera regulile care guverneaza campul energetic al propriei familii. Ei observa cum diferiti membri ai familiei sunt prinsi in diferite tipare comportamentale in loc sa actioneze conform liberului arbitru iar la finalul constelatiei  pastreaza o imagine vindecatoare care isi pune amprenta in timp asupra familiilor lor.

Deoarece afecteaza intregul camp energetic al familiei, efectele unei constelatii se resimt si asupra membrilor familiei, nu numai asupra clientului.

Beneficii pentru reprezentanti:

Reprezentantii “inlocuiesc” o persoana din familia clientului (mama, tatal, copilul, etc), un concept abstract sau o entitate (Moartea, Viata, o tara) si sunt alesi fie de clienti, fie de facilitator. Nu conteaza cine este ales sa reprezinte. In general, este recomandat ca barbatii sa reprezinte alti barbati, iar femeile sa reprezinte alte femei.

Atunci cand facilitatorul alege, nu stie cum arata oamenii care sunt reprezentanti, asa ca nu pot fi influentati.

In momentul in care un reprezentant patrunde in campul energetic al familiei clientului, el simte ceea ce simte individul pe care il reprezinta.

Aceste lucruri pot sau nu pot fi familiare clientului. De exemplu, doua persoane care reprezentau mama si tatal unui client nu se priveau unul pe altul, iar clientul a fost de acord ca aceasta este o imagine autentica a relatiei celor doi.

Reprezentantii ofera informatii facilitatorului si clientului prin ceea ce fac sau spun si prin simplul fapt ca se lasa purtati de campul informational al familiei respective, ceea ce face ca actul de a reprezenta sa fie cu adevarat o sarcina sacra.

Beneficiile observatorului

Rolul observatorului este acela de a sustine campul energetic care se formeaza prin intermediul atentiei pe care o ofera in timpul unei constelatii familiale.

Observatorul se poate bucura de faptul ca isi poate limpezi si purifica diferite aspecte personale in timp ce priveste din exterior modalitatea in care dinamica constelatiilor familiale actioneaza pentru alte persoane.

Daca doriti sa aflati mai multe despre metoda constelatiilor familiale, va asteptam la cursul de constelatii familiale sau la sedintele individuale de constelatii familiale.

Resurse: Joy Manne. PhD: Family Constellation – A Practical Guide to Uncovering the Origins of Family Conflict

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *