vreti sa castigati pachetul de carti osho oferit de editura mix
Concursuri

Vreti sa castigati pachetul de carti Osho oferit de Editura Mix?

Noi banuim raspunsul, dar tot este nevoie sa luati atitudine. Iata ce trebuie sa faceti:

Asteptam sa ne trimiteti sub forma de comentariu la acest articol, raspunsul la urmatoarea intrebare:

Care este cartea/ citatul ce-i apartine lui Osho care v-a inspirat in procesul vostru de dezvoltare personala?

Premiu: Veti putea primi, prin tragere la sorti urmatorul pachet de carti de la Editura Mix:

Osho – “Amintiri dintr-o copilarie de aur”
Osho – “Calea perfecta”
Osho – “Calea mea, calea norilor albi”

Perioada de desfasurare: 2 – 9 iulie 2013

Castigatorul va fi afisat pe site in dimineata zilei de 10 iulie 2013, in cadrul acestei pagini de concurs. Din momentul in care vor fi afisati, castigatorii au la dispozitie 10 zile calendaristice pentru a ne trimite un e-mail prin care sa ne spuna numele, concursul la care au participat si adresa de livrare a cartilor. Daca in termen de 10 zile nu suntem contactati, premiul va reveni altor utilizatori, in urma unei alte trageri la sorti. Va multumim!

Castigatoarea este Georgeta. Felicitari!

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

53 de comentarii

 1. Rodica spune:

  Singura răspundere adevărată este faţă de propriul tău potenţial, faţă de propria ta inteligenţă şi conştienţă, faţă de acţiunea conformă cu ele.

 2. anamaria spune:

  Este un citat din Osho in Revolutia interioara:”Noi suntem ceea ce cunoaştem, ceea ce simţim. A cunoaşte ceva înseamnă a te identifica cu acel ceva. A cunoaşte iubirea înseamnă să iubeşti; a cunoaşte divinitatea înseamnă sa devii divin. Autocunoaşterea înseamnă realizare; cunoaşterea înseamnă să fii.”

 3. Irina spune:

  Nu te-ai gandit niciodata ce a facut corpul tau. Este atat de miraculos, atat de misterios. Insa nu te-ai interesat niciodata de el. Nu te-ai deranjat niciodata sa faci cunostinta cu propriul corp si pretinzi ca ii iubesti pe altii? Nu poti, pentru ca si acesti “altii” ti se infatiseaza tot ca niste corpuri. Corpul este cel mai mare mister al intregii existente. Acest mister trebuie iubit, misterele si functionarea lui trebuie sa fie patrunse in intimitatea lor. (“Echilibrul corp-minte”)

 4. Birsan Camelia spune:

  În momentul în care simţi că nu mai eşti dependent de nimeni, în fiinţă ţi se instalează o tăcere profundă, o relaxare lipsită de febrilitate şi tensiune. Dar asta nu înseamnă că atunci vei înceta să iubeşti. Din contră, vei cunoaşte pentru prima dată o nouă dimenisune, o nouă calitate a iubirii, o iubire care nu se mai limitează la cuvinte, şi care se apropie mai degrabă de prietenie pură.

 5. andreea spune:

  Citatul care m-a inpirat in procesul meu de dezvoltare personala este :”Ceea ce este, este. Opreşte-te şi priveşte.” Mesajul lui m-a impresionat profund, mai ales ca traim intr-o lume in care actiunea este preamarita, si uitam sa privim cu adevarat, sa meditam, sa contemplam, pentru a sesiza esenta din tot.

 6. Mihai T. spune:

  M-a impresionat in mode deosebit acest citat profund. ,,Ne-am obisnuit sa vedem in judecata acel fundal care acompaniaza o alta activitate exact ca in momentul in care lucram si ascultam muzica pentru a intretine atmosfera. Doar ca in acest caz, judecata devine zgomot, iar locul ei de propagare este adesea sufletul celorlalti. Aruncam venin asupra celorlalti din teama de a nu ne otravi cu propriile critici pe care speram sa le ingropam pe masura ce le trimitem celorlalti”.

  1. Citatul acesta nu este din Osho, ci dintr-un articol pe care l-am redactat ieri:) Daca doriti sa participati la concurs, citatul trebuie sa-i apatina lui Osho.
   Multumim!

  2. Mihai Tanasie spune:

   ,,Rămâi obişnuit, rămâi necunoscut. Şi în statutul tău de nimeni vine musafirul esenţial… în starea ta de nimeni, tu devii gazda”. Osho

 7. – Renunţă la comparaţii şi poţi să te bucuri de viaţă la maxim.
  – Adevărata savoare a vieţii se găseşte înlăuntrul vostru.
  – Ceea ce este, este. Opreşte-te şi priveşte.

 8. Oanna spune:

  Citatul care m-a ajutat in dezvoltarea mea personala este ceva de genul ca ”atunci cand te confrunti cu o problema accepta-o si nu incerca sa te lupti cu ea sau s-o eschivezi,caci mai mult rau iti faci. Intregeste-te cu ea si se va integra cu ego-ul tau,trairile tale si potentialul”

 9. Anca spune:

  Indragesc mult acest autor..

  Osho în,, Viaţa este aici şi acum,,
  Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorităţii sau a inferiorităţii. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie, şi din acest lucru nu rezultă nicio comparaţie. Noi nu le-am permis oamenilor să se accepte pe ei înşişi aşa cum sunt. În clipa în care te accepţi aşa cum eşti, fără nicio comparaţie, orice inferioritate şi orice superioritate dispare. În acceptarea totală de sine vei fi liber de aceste complexe de inferioritate sau superioritate. Altfel, vei suferi toată viaţa. Şi nu pot să-mi închipui o fiinţă care să aibă totul în această lume. Unii n-au ezitat să încerce, dar au eşuat lamentabil. Fii doar tu însuţi şi va fi suficient. Eşti acceptat de soare, eşti acceptat de lună, eşti acceptat de arbori, de ocean, de pământ. Ce poţi să îţi doreşti mai mult? Eşti acceptat de întregul univers. Bucură-te şi savurează acest lucru!

 10. Curieru I. spune:

  Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală. – Osho

 11. Patricea spune:

  “Traieste total, traieste cu pasiune… In felul acesta fiecare moment devine de aur, iar intreaga ta viata se transforma intr-o insiruire de clipe aurite. O astfel de fiinta nu moare niciodata, caci atingerea ei seamana cu aceea a regelui Midas: orice atinge, se preschimba in aur.
  Aceasta scurta viata pe care o aveti poate fi transformata intr-un paradis. Aceasta mica planeta este floarea de lotus a paradisului.”Osho

 12. Lidia Barzu spune:

  In dezvoltarea mea personala m-au ajutat mai multe citate de Osho, acum insa voi scrie doar unul dintre ele: ,,Oricât de dureroase ar fi experienţele iubirii, pătrunde în iubire fără să eziţi, pentru că, dacă o eviţi – aşa cum face majoritatea oamenilor, vei rămâne blocat în ego. Atunci viaţa nu îţi va mai fi un pelerinaj, nu va mai fi un râu care curge spre ocean, ci va deveni o mlaştină.” – OSHO.

 13. Daniela spune:

  Nu la lumea materială este necesar să renunţăm, ci la trecut şi la condiţionările acestuia, la sistemul de convingeri greşite care ne înlănţuie şi pe care fiecare generaţie îl impune celor următoare. OSHO

 14. UNTU PETRONELA spune:

  “Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală.” OSHO

 15. paunaoana spune:

  Citatul care m-a ajutat,m-a inspirat si mi-a deschis ochii sufletului este: “Maestrul spiritual nu trebuie să aibă atitudini autoritare. Un maestru vine doar ca să ajute. El este prezent doar pentru a arăta calea. Azi, această cale nu trebuie indicată în funcţie de un sistem rigid. Calea trebuie indicată în funcţie de fiecare individ în parte. Un maestru te ascultă, te observă, te învăluie cu dragostea sa şi te ajută să devii tu însuţi.” Cuprinde toata intelepciunea de care un om are nevoie pentru a se dezvolta.

 16. Vasile Carmen spune:

  ,,Exprimarea inseamna viata, reprimarea inseamna sinucidere” Osho. Este un citat care imi da incredere in mine si multa speranta fata de propriul destin.

 17. Florin spune:

  M-a inspirat gandul urmator al lui Osho: “Libertatea este un criteriu: orice iti lasa libertate este bun si orice iti distruge libertatea este rau”.

 18. Sorina spune:

  “Omul devine cu adevărat om atunci când își asumă întreaga răspundere pentru ceea ce este. Ăsta e primul curaj, cel mai mare curaj” OSHO

 19. corina spune:

  mie mi-a placut povestea cu hotul care s-a dus la intelept sa-i spuna cum ar putea sa nu mai fure, ca stie ca e ceva urat,sfatul a fost sa fie in prezent,constient de ce face si a functionat.Iar marea dilema a fostului hot a fost”acum ce fac sa-mi castig existenta?”

 20. Alexandra spune:

  Tema acestui concurs mi-a smuls un zambet pentru ca dezvoltarea mea personala a inceput cu Osho.Cred ca prima carte care m-a inspirat a fost si prima de acest gen pe care am citit-o “Razboiul si pacea interioara”.

 21. Petrescu Viorica spune:

  Nu pot sa definesc ce este dragostea, pentru ca nu exista nici o definitie a dragostei. Este unul dintre lucrurile care nu pot sa fie definite, asemenea nasterii, mortii, asemenea lui Dumnezeu, asemenea meditatiei. Este unul dintre lucrurile care nu pot sa fie definite nu pot sa-l definesc.
  Nu pot sa spun asta inseamna dragoste , nu pot sa ti-o arat. Nu este un fenomen vizibil. Nu poate sa fie disecat, nu poate sa fie analizat; poate numai sa fie traita si numai prin traire vei sti ce este. Insa pot sa-ti arat calea pentru a o trai.

 22. Cristina Alexandru spune:

  Acesta este citatul care m-a influentat si inspirat din cartea ” Creativitatea” :

  “Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere.” OSHO

 23. Alexandru Agusoaei spune:

  Cartea care m-a ajutat sa inteleg viata in esenta ei este “Psihologia ezotericului”. In lumea in care traim spiritualitatea este un deziderat care este mai dificil de atins pentru unii, pentru ca media este impotriva evolutiei, tine omul in loc. Osho ne invata cum sa traim liber, sa ne detasam de lucrurile materiale, sa simtim viata dincolo de lumea aceasta.

 24. Sorina spune:

  “Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală”.

  Osho în “Viaţa este aici şi acum”

 25. diap dia spune:

  Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală.

  Osho -Viaţa este aici si acum!

 26. Gica C. spune:

  ,,Adevărata savoare a vieţii se găseşte înlăuntrul vostru”. Osho

 27. Erzsebet spune:

  ,,Un raspuns nu este acelasi lucru cu o reactie. Prima diferenta intre ele se refera la faptul ca reactia este automata, in timp ce raspunsul este constient,,

  Calea spirituala Yoga, Osho

 28. maria spune:

  “exprimarea inseamna viata, reprimarea inseamna sinucidere”

 29. SANDU MONICA MARIA spune:

  Citat din cartea EMOTIILE :”Daca deveniti constient de o anumita emotie, iar în lumina luciditatii dumneavoastra, ea dispare, a fost o emotie negativa.”

 30. Dobrescu Nicoleta spune:

  Calea perfectă

 31. irina spune:

  ”Nu este nevoie sa stii unde mergi. Nu este nevoie sa stii de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie sa stii este faptul ca mergi plin de veselie; daca faci acest lucru, nu poti gresi.”

 32. Mihaela.G spune:

  “Meditatia nu este altceva decat esenta, esenta pura.Nici o forma nu poate fi desprinsa din ea. Ea va permite accesul la ambele lumi:la lumea de dincolo, la lumea divina, dar si la lumea aceasta. In acest fel, nu veti mai fi saraci;veti fi bogati,dar nu ma refer aici la o bogatie in bani. Meditatia va va aduce bogatia suprema, daruindu-va lumea fiintei voastre interioare”
  “Farmacie pentru suflet”-Osho

 33. Taerel Elena spune:

  ,,Daca iubirea ta este atat de mare pentru a contine si renuntarea, numai atunci se poate numi iubire”. Osho

 34. Claudiu B. spune:

  ,,În momentele de iubire profundă, oamenii respiră la unison. Atunci când se urăsc, respiraţiile lor sunt cât se poate de diferite”. Osho

 35. Nemo Emanuel spune:

  Adevarata savoare a vietii se gaseste inlauntrul vostru-Osho

 36. Radu D. spune:

  ,,Iubirea nu este o relatie intre doua persoane. Ea este un stadiu al constiintei tale”.

 37. Madalina spune:

  “Iubirea iti acorda libertatea de care ai nevoie si te ajuta sa fii tu insuti”

 38. Nae M. spune:

  Iubirea pare sa fie ca un medicament; este ceruta doar de cei in suferinta. OSHO

 39. Alice spune:

  “Unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie intelese cu privire la om este ca omul doarme” Osho – Constientizarea

 40. Atunci cand iubesti pe cineva …proiectezi asupra sa
  lucruri care nu sunt adevarate.
  Atunci cand nu mai iubesti si nu mai urasti…
  totul devine limpede, iar ceilalti iti apar exact
  cum Sunt.

 41. Alina S spune:

  Citatul meu preferat din osho se regaseste in cartea “Viata este aici si acum”: “Trăieşte total, trăieşte cu pasiune… În felul acesta, fiecare moment devine de aur, iar întreaga ta viaţă se transformă într-o înşiruire de clipe aurite. O astfel de fiinţă nu moare niciodată, căci atingerea ei seamănă cu aceea a regelui Midas: orice atinge, se preschimbă în aur.”

 42. Bumbaru Daniel spune:

  “Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală.” – Osho

 43. Irina D. spune:

  “În momentele de iubire profundă, oamenii respiră la unison. Atunci când se urăsc, respiraţiile lor sunt cât se poate de diferite.”

 44. După părerea mea, să fii serios înseamnă să fii bolnav. Dacă eşti neserios, jucăuş, dacă iei totul cu umor, după mine, asta înseamnă singura religie autentică.

 45. Paul Stefan spune:

  ,,Iubirea nu este o relatie intre doua persoane. Ea este un stadiu al constiintei tale”.

 46. Natalia spune:

  Constientizeaza si te vei elibera.

 47. Georgeta spune:

  În sine, puterea este neutră.În mîinile unui om bun, ea devine o binecuvîntare. În mâinile unui om inconștient, ea devine un blestem. De mii de ani, puterea este condamnată, fără să ne gîndim că ea nu are nicio vină.

 48. Cosmina spune:

  Singura răspundere adevărată este faţă de propriul tău potenţial, faţă de propria ta inteligenţă şi conştienţă, faţă de acţiunea conformă cu ele. – Osho

 49. catalin spune:

  Dumnezeu nu e o persoana, ci o experienta

 50. catalin spune:

  scurt si la obiect:)

 51. DORINA AMALIA spune:

  ” Eu nu folosesc niciodata cuvantul renuntare. Bucura-te de viata, de iubire, de meditatie, de frumusetile lumii, de extazul existentei – bucura-te de tot! Transforma lumescul in sacru. Transforma acest tarm in tarmul celalalt, transforma pamantul in paradis. Iar apoi, indirect, incepe sa se produca o anumita renuntare. Dar ea apare de la sine, nu ti-o impui tu. Este ceva care se intampla, incepi sa renunti la prostia ta. Incepi sa renunti la relatiile fara sens. Incepi sa renunti la locurile in care evolutia nu e cu putinta, insa eu nu numesc acest lucru renuntare, eu il numesc intelegere, constientizare.
  Daca duci in mana pietre crezand ca sunt diamante, eu n-am sa-ti spun sa renunti la acele pietre, ci am sa-ti spun doar: “Fii atent si mai uita-te o data!”. Daca vezi singur ca nu sunt diamante, mai e nevoie sa renunti la ele? Iti vor cadea din mana de la sine. De fapt, daca mai vrei totusi sa le cari, va trebui sa faci un efort mare, iti va trebui o mare vointa sa le mai cari. Insa nu poti sa le mai cari mult. O data ce ai vazut ca sunt inutile, fara rost, nu se poate sa nu le arunci. Si o data ce ai mainile goale, cauti adevaratele comori. Iar adevaratele comori nu se afla in viitor. Adevaratele comori se afla aici si acum.” Osho

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *