Filme motivationale si de dezvoltare personala

Publicat: 16 februarie 2015
Comentarii: 5 Răspunsuri

Ma gandeam zilele acestea ca filmele motivationale sunt un instrument foarte bun de dezvoltare personala si evolutie spirituala.

Ele ne pot ajuta sa intelegem lucrurile care ni se intampla, ne pot oferi alte perspective asupra unor aspecte din viata noastra sau ne pot atrage atentia asupra unui lucru pe care il neglijam sau pe care nu il tratam cum ar trebui.

Filmele motivationale sunt ca niste ghizi pentru evolutia noastra interioara si convingerea mea este ca un film, fie el de dezvoltare personala sau nu, la fel ca o carte, nu-ti apare niciodata intamplator in viata.

Intotdeauna avem lectii de insusit si intotdeauna inteligenta universala ne trimite aceste lectii printr-o persoana, un film motivational, o carte, o intamplare etc.

Asa ca am enumerat mai jos cateva din filmele  motivationale care m-au ajutat sa deslusesc mai mult din intelesul vietii, care mi-au fost aproape atunci cand nu mai stiam calea si care sunt convinsa ca pot ajuta pe oricine in cel putin un aspect din viata:

1. Conversations with God (Conversatii cu Dumnezeu) – unul din primele filme motivationale autentice pe care le-am vazut.

Biografie a celebrului autor al cartii omonime, Neale Donald Walsh, filmul descrie traseul palpitant si plin de speranta al personajului, de la cersetor la o viata celebra si plina de succes.

Intregul film este realizat intr-o nota de optimism cu baza spirituala, care dezvaluie faptul ca pana si cele mai crunte momente din viata unui om fac parte dintr-un plan divin  si sunt menite sa se intample pentru a ne conduce spre maretia destinului nostru.

2. The Celestine Prophecy – un film mistic despre adevarurile spirituale care vor conduce umanitatea la evolutie si la trecerea catre un nou nivel de dezvoltare.

Un film despre conectarea la energia universala si despre promisiunea unei vieti paradisiace pe pamant.

3. Peaceful Warrior (Razboinicul pasnic) – un film motivational real, despre cum sa tratam obiectivele vietii noastre din perspectiva spirituala, cum sa invingem imposibilul si sa realizam nerealizabilul, cum sa ne raportam la noi insine si la ceilalti atunci cand ne aflam atat de jos incat nu mai putem sa vedem calea de urmat si despre importanta de a stabili un dialog veritabil cu noi insine. Bazat pe biografia gimnastului american Dan Millman.

4. The ultimate gift – unul din filmele motivationale si de dezvoltare personala care mi-a marcat viata.

Despre lucrurile care conteaza cu adevarat in viata, despre diferenta dintre dorintele egoului si cele ale sufletului, despre  valoarea verbului “a deveni”si despre lectiile valoroase pe care trebuie sa si le insuseasca fiecare tanar la inceput de viata.

5. Click – un film motivational in aceeasi nota a constientizarii lucrurilor cu adevarat importante de care ne aducem aminte prea tarziu in decursul vietii.

O lectie de “traire “adevarata a vietii, in spiritul pretuirii valorilor adevarate precum familia, prietenii, momentele si lucrurile” mici”  din viata.

6. Jakob the Liar (Jakob mincinosul) – unul din cele mai valoroase filme motivationale pentru sufletul meu, despre valoarea sperantei si puterea ei de a transfigura orice situatie.

se petrece  in al doilea razboi mondial, in lagar si este o lectie de optimism si o marturie a sublimului esentei umane care intrece orice imaginatie.

7. Last Holiday (Ultima vacanta) – un film cu multe lectii de evolutie interioara.

Un film despre cum trebuie sa traim fiecare secunda a acestei vieti, despre curajul de a-ti trai viata asa cum iti spune sufletul, din perspectiva unei femei care afla ca sufera de o boala incurabila. Este unul din cele mai pozitive filme motivationale pe care l-am vazut.

La baza intrigii sta o eroare medicala, insa lectia filmului ramane vie si graitoare pentru fiecare dintre noi.

8. Shawshank Redemption (Inchisoarea ingerilor) – o capodopera a filmelor motivationale si de dezvoltare personala,  despre puterea visului si a sperantei de a schimba destine.

Un film despre perseverenta, despre puterea de a crede in lucruri incredibile, despre incapatanarea de a nu accepta provocarile vietii asa cum vin, ci de a le transforma intr-un instrument de transfigurare a vietii noastre si a celor din jur.

9. Under the toscan sun (Sub soarele Toscanei)- un film pentru vindecarea sufletului, un film care emana incredere absoluta in procesul vietii si in faptul  ca, atunci cand ascultam inima si tinem cont de semnele divine care ne sunt transmise, lucrurile bune vor veni in viata noastra. Unul din cele mai frumoase filme motivationale care iti reda increderea si dragostea de viata.

10. Freedom Writers – un film despre puterea tolerantei si a acceptarii, despre refuzul de a crede in oameni rai si capacitatea de a intelege resorturile din spatele comportamentului negativ al unui om. Unul din acele filme motivationale care vorbeste despre frumusetea sufletului uman, despre schimbare, despre evolutie si despre toate lucrurile bune care se nasc din incredere si lipsa de judecati critice asupra celorlalti.

Vizionare placuta !

 

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *