Conversatii cu Dumnezeu

Publicat: 2 martie 2009
Comentarii: Fără răspunsuri
Indiferent ca suntem din categoria celor care cauta raspunsuri spirituale la orice problema sau dintre cei care se bazeaza in viata doar pe ratiune si propriile puteri, este imposibil sa nu fim atinsi de povestea cautarilor, a nefericirilor si a, intr-un final, gasirii scopului suprem in viata, a lui Neale Donald Walsch, celebrul scriitor american.

“Conversatii cu Dumnezeu” este un film la care sa ne uitam daca vom simti vreodata ca viata noastra nu se aseaza pe nici un fagas inteligibil mintii umane sau daca nu vom sti vreodata cum sa ne raportam la propria noastra viata.

Ne putem uita la el chiar daca nu indeplinim aceste conditii, pentru ca mai mult ca sigur vom regasi in el macar un raspuns  la o intrebare legata de evolutie spirituala care ne-a preocupat de-a lungul vietii. Vom regasi in el o perspectiva moderna asupra reconectarii cu Dumnezeu.

Iata mai jos un fragment reprezentant pentru mesajul filmului: dialogul dintre personajul Neale, notat cu N, si Dumnezeu.Un dialog de o frumusete covarsitoare, in care se raspunde intrebarilor esentiale ale umanitatii despre viata, dragoste,teama, conceputul de divinitate al oamenilor  si existanta unitatii divine a universului.

Mai jos redam transcrierea in limba romana a dialogului:

Dumnezeu: Inca nu te-ai saturat ?  Acum esti pregatit ? Chiar vrei sa afli raspunsurile la întrebarile pe care le pui? Ai de gand sa-mi raspunzi ? Ai pus o gramada de întrebãri. Esti furios. Si acum te intreb daca chiar vrei sa afli raspunsurile la intrebarile pe care le-ai pus…sau vrei doar sa te descarci ?

Stiu la ce te gandesti. Am vorbit tot timpul, cu toata lumea, cu propria lor voce.

Intrebarea este: cine asculta ?

A fost strigat de pe cel mai inalt munte. Din cel mai jos loc, soapta lui a fost auzita. Iar prin coridoarele intregii experiente umane acest adevar a starnit ecouri.

Dragostea este raspunsul. Voi ati proiectat asupra lui Dumnezeu  rolul parintelui si astfel v-ati ales cu un Dumnezeu care judeca si rasplateste sau pedepseste. Ati creat în jurul iubirii o realitate bazata pe frica. Iar aceasta dragoste bazata pe frica domina felul în care simtiti dragostea.

De fapt, chiar asta o creeaza.

Aveti nevoie de frica pentru a fi sau a face ceea ce este în mod natural bine ? Trebuie sã fiti amenintati, pentru a fi buni ?

Va spun ceva : voi va faceti singuri regulile. Voi stabiliti principiile. Dragostea e tot ce conteazã. Da, ai mai auzit asta.
Am pus asta chiar si pe un abtibild. Dar în momente în care ai necazuri, îti faci griji, te îndoiesti sau ti-e frica,tu alegi sa uiti asta.

Ceea ce trebuie sa faci e sa raspunzi la o intrebare simpla: ce ar face dragostea acum ?

Sa-ti traiesti viata fara sa ai asteptari, fara sa ai nevoie de vreun rezultat,  asta este libertate.

Tine minte:  in fiecare moment te afli în procesul de a te crea pe tine insuti. In fiecare, tu decizi cine si ce esti.

Tu decizi asta în mare parte prin alegerile pe care le faci. In legatura cu persoana sau lucrul care iti starneste pasiune.

Neale: Trebuie sa-ti spun ca imi fac griji pentru ceea ce vor zice oamenii cand le voi spune ca port conversatii cu tine.

Dumnezeu: Ingrijorarea este activitatea unei minti are nu intelege conexiunea ei cu mine.
Iti amintesti de intrebarea: ce ar face dragostea acum ?  Raspunde la acea intrebare, Neale ! Si eu voi fi acolo. Intotdeauna.
In toate modurile.

Suferinta nu are nici o legatura cu evenimentele, ci cu reactia in fata evenimentelor.
Ce se intampla este doar ce se ntampla. Ce simti despre asta e cu totul altceva.

Neale:

Eu îmi vreau doar viata înapoi.

Dumnezeu: Nu poti avea tot ce-ti doresti.

Neale: Scuza-ma ?

Dumnezeu: Pentru ce te scuzi ?

Neale: Ai spus ca nu pot avea tot ce-mi doresc.

Dumnezeu: Asa e.

Neale: Poftim ?

Dumnezeu: Nu poti avea tot ce-ti doresti.

Neale: Nu pot avea tot ce-mi doresc ?

Dumnezeu:Corect !

Neale: Dar nu are niciun sens.

Dumnezeu: Sigur ca are.

Dorinta ta este una incompletã si spui ca vrei un lucru care doar produce cea experientã anume …pe care ti-o doresti în realitate.

Neale: Da.

Dumnezeu: Prin urmare, ar trebui sa te pedepsesc pentru ca ai facut o alegere pe care eu ti-am asternut-o la picioare ?

Aceasta este intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui inainte sa-mi desemnezi mie rolul de Dumnezeu care condamna.

Fara incetare m-ai implorat sa ma arat, sa ma explic, sa ma dezvalui. Si fac asta aici, in termeni atat de simpli, incat nu ai cum sa ma intelegi gresit.

Sunt aici. Chiar aici.Chiar acum.

Acum e timpul sã te întorci in spatiul tau sacru, mai mult ca oricand.

Iti va aduce o mare pace sufleteasca.

Iar dintr-un suflet impacat izvorasc marile idei, idei care ar putea fi solutiile la cele mai mari probleme pe care le-ai putea avea.

Tu crezi ca asta e o problema prea grea pentru ca eu sa o rezolv ?

Ar fi un miracol atat de mare sa pot iesi din aceastã situatie grea ?!

Inteleg ca ai putea crede ca pentru tine este prea mult, chiar si cu toate mijloacele pe care ti le-am oferit, dar tu chiar crezi ca pentru mine e prea mult ?

Neale: Eu nu stiu ce vrei de la mine.

Dumnezeu: Neale, nu m-ai înteles deloc.Si nici voi nu m-ati inteles.

Eu nu vreau altceva de la tine decât ca tu sa  fii fericit.

Dar tu crezi ca îmi esti inferior, pe cand, in realitate, toti suntem unul.

Nu exista separare.

Eu iti doresc tie ce iti doresti tu, nimic mai mult, nimic mai putin.

Eu nu-mi fac griji pentru succesul tau lumesc.

Doar tu iti faci.

Nu trebuie sa te preocupe sa-ti castigi existenta.

Adevaratii maestri sunt cei care au ales sa traiasca, nu sa-si castige existenta.

Curaj ! Fa orice iti place cu adevarat.

Nu fa nimic altceva.

Ai atat de putin timp.

Cum te si gandesti sa pierzi vreo clipa facand ceva ce nu-ti place, pentru a-ti castiga existenta  ?

Asta nu e viata.

Asta e moarte.

Nu te simti abandonat, pentru ca mereu voi fi langa tine. Nu te voi parasi. Nu te pot parasi, pentru ca tu esti creatia si produsul meu: fiul meu, fiica mea, telul meu si eu însumi. Prin urmare, cheama-ma…oriunde si oricand te vei simti separat de pacea care sunt. Si eu voi fi acolo.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *