Terapia comportamentala axata pe comportamentele verbale

Publicat: 6 octombrie 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

La editura ForYou a aparut o noua carte, care se inscrie in seria de carti despre copii, dar care, de data aceasta, este pentru ingrijirea copiilor autisti si cu alte afectiuni.

Cartea este este cea mai buna carte in domeniu, pana la aceasta ora.

Mary Lynch Barbera are si ea un copil autist, iar dorinta de a-l ajuta a facut-o sa studieze aceasta problema, sa aplice ceea ce a studiat si apoi sa-si prezinte tehnica in lumea intreaga.

Cartea se numeste Terapia comportamentala axata pe comportamentele verbale – Cum sa educam copiii autisti sau cu alte afectiuni de dezvoltare, iar autorii sunt Mary Lynch Barbera si Tracy Rasmussen.

Iata ce spun altii despre aceasta carte:

„Un ghid usor de urmat si care functioneaza. Metoda comportamentului verbal se bazeaza pe motivatie, creand dorinta de a invata.”
Kathleen Ricca, M. Ed., parinte al unui copil autist, in varsta de 3 ani

„Una dintre cele mai pretioase carti pentru parintii copiilor autisti, de la Lasa-ma sa‑ti aud vocea, de Catherine Maurice, incoace.”
Mark Sundberg, Ph.D., BCBA

„Barbera nu numai ca este foarte exacta, dar si usor de inteles… experienta ei personala in acest domeniu face ca explicatiile sa fie usor de citit si usor de aplicat.”
Dr. Jack Michael, redactor la The Analysis of Verbal Behavior

Metoda comportamentului verbal (VB) este o forma de analiza comportamentala aplicata (ABA), care se bazeaza pe analiza comportamentului verbal, asa cum o face B. F. Skinner si care functioneaza foarte bine in cazul copiilor care au abilitati minime sau inexistente de limbaj.

In aceasta carte, Mary Lynch Barbera se bazeaza pe propria ei experienta, ca analist comportamental certificat si parinte al unui copil cu autism, pentru a explica metoda comportamentului verbal si modul ei de folosire.

Acest ghid ofera instructiuni pas cu pas si informatii din abundenta, despre cum sa ajutam copiii sa dezvolte aptitudini de limbaj si de vorbire mai bune, in acelasi timp explicand cum sa predam folosirea limbajului mimico‑gestual, in cazul copiilor neverbali.

Un capitol intreg se concentreaza pe modalitati de a reduce comportamentele problema, iar volumul contine si informatii utile cu privire la predarea deprinderilor de mers la toaleta si a altor aptitudini de independenta, care sunt utile unui copil.

Cartea le va da parintilor si specialistilor care nu cunosc principiile ABA si VB, posibilitatea de a incepe imediat sa foloseasca metoda comportamentului verbal, in educarea copiilor cu autism si cu tulburari conexe.

Mary Lynch Barbera, RN, MSN, BCBA este asistenta medicala atestata si analist comportamental, precum si analist comportamental sef in Proiectul de Comportament Verbal Pennsylvania, care studiaza efectul tehnicilor de comportament verbal la clasa, in tot Statul Pennsylvania.

Barbera a fost presedinta fondatoare a Societatii de Autism din comitatul Berks, din America si a lucrat cu sute de copii cu afectiuni din spectrul autist, avand o experienta vasta si in pregatirea a sute de specialisti in domeniu. Este mama unui baiat de zece ani care are autism.

Tracy Rasmussen este jurnalista premiata de peste douazeci si cinci de ani, specializata in reportaje medicale. Ea a tinut multe discursuri ca reprezentant al Aliantei nationale pentru bolnavii mintali (National Alliance for the Mentally Ill), pe teme legate de sanatatea mintala.

Cartea poate fi cumparata si de pe site-ul editurii ForYou:
www.editura-foryou.ro

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *