Sinele real si iluzia ego-ului

Publicat: 27 mai 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

“Calea purtatorului de lumina” aparuta la editura Adevar Divin este un ghid pentru trezirea si evolutia spirituala, conceput ca un roman autobiografic in care gasim raspunsuri la intrebari esentiale legate de menirea in viata si scopul divin pentru care fiecare a venit pe pamant.

In paginile cartii gasim idei pretioase despre puterea de a urma vocea interioara si indrumarile divine pe care le primim in anumite momente din viata de la sinele nostru divin, si despre diferenta intre adevarata misiune in viata si dorintele egoului, care ne aduc suferinta si nemultumire continua, indiferent de maretia realizarilor si a obiecivelor propuse.

Pentru a intelege cel mai bine aceasta dualitate intre sine/ego, redau un fragment care sa ne ajute de acum inainte in luarea deciziilor cu adevarat importante pentru a indeplini misiunea pentru care am venit in aceasta viata:

“Sinele real si egoul nostru traiesc vieti separate, dar paralele. Primul se bucura de o viata traita in pace, armonie si sanatate, simtindu-se perfect implinit, in timp ce celalalt traieste o viata plina de griji, de lipsuri si boli. La ora actuala, lumile paralele reprezinta una din principalele teme de cercetare ale fizicii cuantice. Spre exemplu, oamenii de stiinta au descoperit ca un atom radioactiv poate exista simultan intr-o stare descompusa si intr-una nedescompusa. Atunci cand omul observa starea sa descompusa, aceasta devine unica sa realitate, cealalta stare devenind latenta. Astfel spus, starea observata capata preeminenta asupra celeilalte stari.

Un alt “eu” al meu traieste intr-o dimensiune paralela. Acest eu emana o fericire care nu putea deriva decat dintr-o viata traita in sacul amniotic al iubirii lui Dumnezeu. De aceea, daca eul meu egotic”descompus” coexista cu sinele meu real “nedescompus”, eul observat capata intotdeauna preeminenta asupra celuilalt eu.

Pentru a ilustra acest adevar, prof.dr. Kenneth Wapnick, autor al mai multor carti de comentarii pe tema “Cursului de miracole” se foloseste de metafora a doua benzi video. Daca apasam butonul “on” pentru banda sinelui nostru real, noi vizualizam un film fericit. Daca dam insa drumul la banda ego-ului nostru, filmul se schimba. Noi ne alegem singuri filmul pe care il privim prin gandurile noastre, de iubire sau de teama. Fiecare gand de iubire echivaleaza cu apasarea butonului “on” pentru filmul sinelui real, in timp ce fiecare gand de teama echivaleaza cu apasarea butonului “on” pentru filmul egoului nostru.

Cei mai multi dintre oameni trec prin viata osciland continuu intre cele doua filme. Neintelegand ce se intampla, ei traiesc in haos si confuzie.

Lumea egoului pare a fel de solida si de reala ca si visele pe care le experimentam atunci cand dormim. In realitate nu exista nimic solid, caci intreaga materie este alcatuita din energie. Gandurile si emotiile noastre influenteaza energia care sta la baza materiei, inclusiv la baza trupurilor noastre.

Fotografiile in system Kirlian arata cat de dramatic reactioneaza nivelul de umiditate si campul energetic sau “auric” al corpului nostru la emotiile noastre de teama, de manie sau de iubire. Atunci cand o persoana simte o stare de iubire (pe care o emana ea insasi sau o recepteaza), fotografiile Kirlian prezinta un camp auric alb-stralucitor, cu irizatii aurii. Daca aceeasi persoana experimenteaza o stare de teama sau de manie, culorile aurice devin intunecate si dense.

Egoul crede ca materia este solida si ca are o minte sau o viata a ei personala. Daca inteleg ca materia nu este altceva decat o forma de energie controlata de gandire, oamenii incep sa isi dea seama ca ei insisi sunt autorii propriei lor realitati. Cu alte cuvinte, ei sunt visatorii care viseaza.”

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *