Secretul succesului increderea totala in tine Editura Vidia
Cele mai bune carti

Secretul succesului – increderea totala in tine, Editura Vidia

Prin intermediul cartii pe care o gasiti la Editura Vidia,“Secretul succesului – increderea totala in tine”, suntem pusi din nou fata in fata cu un subiect provocator pentru fiecare dintre noi: acceptarea propriei fiinte.

Desi caracterul de noutate al cartii este ascuns in spatele unor idei demult gandite, unul dintre cele mai semnificative citate este“Construirea unei stime de sine pozitive nu este o calatorie a egoului”.

Acest gand ne reaminteste sa dam deoparte stratul de superficialitate care ne-ar contura in aparenta o parere mai buna despre propria persoana si ne indeamna sa privim in profunzime acest aspect.

Astfel, in aceasta carte nu vom gasi pasi simpli si lipsiti de semnificatie legati de “increderea totala in sine”.

Ci, din contra, inainte de toate suntem pusi fata in fata cu aspectele care dau nastere acestei stari.

“Exista trei cauze majore care contribuie la o stima de sine scazuta.

Prima se refera la o serie de concepte, crezuri si valori limitatoare pe care le-ati primit de la parinti.

A doua cauza e legata de o serie de reprosuri primite in scoala in urma conceptelor false si distorsionate ale profesorilor si a unor lucruri cum sunt analiza vocationala si testele de inteligenta.

A treia cauza isi are originea in conditionari religioase negative, care pun accent pe sentimentele de vinovatie si micime personala.

Desi exista multi alti factori care contribuie la o stima de sine scazuta, acestia trei sunt cei mai importanti.”

Dar pentru ca noul nu poate fi integrat decat dupa ce vechiul a fost eliminat, cartea “Secretul succesului – increderea totala in tine” ne aduce in prim plan fenomentul “dehipnotizarii”.

Aflam astfel ca noi suntem “hipnotizaiti” de informatiile primite din exterior deoarece nu le-am trecut prin filtrul personal.

Insa ceea ce ar trebui sa ne reamintim este faptul ca “nimeni nu poate fi hipnotizat involuntar pentru ca fiecare persoana colaboreaza la procesul de hipnotizare.”

Cu alte cuvinte, este posibil ca multi dintre noi sa avem probleme legate de increderea in fortele proprii deoarece, intr-o anumita masura, noi le permitem acestora sa se instaleze in mintea noastra.

Poate ca pentru unii dintre noi “increderea totala in sine” este precum o utopie, insa in momentul in care ne straduim sa jonglam cu diferite aspecte care ne pot consolida stima de sine, ne aflam deja pe drumul cel bun.

Astfel, “Secretul succesului – increderea totala in tine” prezinta mai multe etape care contribuie la o conturare sanatoasa a acestui concept: de la incercarea de a trai constient si lipsa invinuirii celorlalti la comunicarea pozitiva si capacitatea de a ne depasi frica si ingrijorarea.

Nu uitati ca “in fiecare dimineata, dincolo de fereastra dormitorului nostru exista aer curat, copaci, munti, campii sau parcuri, dar rareori le vedem. Ne intoarcem pe partea cealalta si dormim in continuare sau pur si simplu sarim din pat si ne grabim spre serviciu.”

Alegerea ne apartine intotdeauna, chiar si in ceea ce priveste increderea in propria fiinta.

Tu cum definesti increderea in tine?

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

 1. liana spune:

  Buna ziua. As dori sa stiu cum pot afla pretul cartilor sau daca ele pot fi cititte online. Imi place tare mult ce am citit despre cartea “Secretul succesului – increderea totala in tine” , dar nu stiu cum as putea sa o citesc, ce pret are..
  Va multumesc frumos

  1. Buna ziua,

   Pentru a face rost de aceste informatii, este nevoie sa intrati pe site-urile editurilor respective. Noi doar organizam concursuri si facem recenziile acestora, insa am lasat link si in cadrul articolului catre cartea respectiva: http://www.vidia.ro/index.php/secretul-succesului-increderea-totala-in-tine.html. Va multumesc!

 2. Aceasta carte este foarte buna, o am si eu si am citit-o. Are un efect pozitiv asupra psihicului extraordinar, te scoate din ceata in care te afli si iti sa puterea sa iti recastigi increderea in fortele proprii si intr-un viitor mai luminos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *