Recomandare carte: “Ghidul proaspatului tatic” – Editura Philobia

Publicat: 22 mai 2014
Comentarii: Fără răspunsuri

Astazi va propunem o recomandare de carte de la Editura Philobia“Ghidul proaspatului tatic” scrisa de Pierre Antilogus si Jean-Louis Festijens.

Insa trebuie sa va anuntam ceva inca de la inceput:

In cazul in care va asteptati la o carte serioasa despre parternitate, atunci va garantam din start ca asteptarile va vor fi inselate.

Iar daca nu ne credeti pe cuvant, va vom demonstra acest lucru prin intermediul intrebarilor din aceasta carte, de tipul:

• Se poate sa nu lesini in sala de nasteri?
• Copilul ala plange doar ca sa te calce pe nervi?
• Cum de e atat de urat?
• De ce arunca in tine cu mancare?
• Nu reusesti sa-l faci sa rada, oare n-ai umor?

De aceasta data, venim cu o altfel de recomandare de carte. Iar motivele pentru care alegem sa va prezentam aceasta lucrare sunt urmatoarele:

• Faptul ca, in general, nu exista foarte multe carti de citit despre modalitatea in care tatii ar trebui sa se comporte in fata venirii pe lume a propriului copil

Umorul debordant al acestei carti de dezvoltare personala care ne indeamna sa o citim din scoarta in scoarta.

Daca nu v-am convins indeajuns pana acum, va oferim un pasaj care sa va ajute sa patrundeti in limbajul acestei carti:

“Sarcina este o incercare destul de spinoasa pentru viitorul proaspat tatic; trebuie sa suporte o consoarta plina de ifose, care da la boboci cand ti-e lumea mai draga, e gata sa-ti caute pricina din te miri ce si, nu in ultimul rand, e trupesa peste masura.

Si pentru simplul motiv ca-i creste burta, femeia asta se crede nici mai mult, nici mai putin decat buricul pamantului; toata lumea forfoteste in jurul ei, o copleseste cu iubirea, ii face suc proaspat de portocale, iar ea il refuza, cica are greturi.

Dar bietului sot cine sa-i poarte de grija? Cui ii pasa daca se simte bine au ba, daca are draci, daca-l framanta gandurile, daca-i dau ghes angoasele? Nimanui, bineinteles…”

Aceasta recomandare de carte vine si datorita faptului ca un ochi subtil poate descoperi ca in ciuda umorului exacerbat al acestei lucrari se ascunde baza unei carti psihologice.

Astfel, avem de-a face cu schimbarile de atitudine si comportament pe care un tata le resimte o data cu nasterea copilului sau. Acestea sunt atent evidentiate pe parcursul celor sase parti ale cartii:

Partea intai – Viitorul proaspatului tatic

Partea a doua – Nasterea, etapa esentiala in drumul spre paternitate

Partea a treia – De la o zi la sase luni

Partea a patra – De la sase la optsprezece luni

Partea a cincea – De la optsprezece luni la treizeci de luni

Partea a sasea – De la trezeci de luni la trezeci de ani

“Pierre Antilogus si Jean-Louis Festjens isi propun sa darame bariere, sa ne dezarmeze de toate prejudecatile ostile fata de bebelusi, sa ne galvanizeze energiile molatice si sa repopuleze teoriile ancestrale.

Pe scurt, sa faca din fiecare cel mai fericit, mai cool si mai in tema dintre tatici.”

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *