Misterul anului 2012
Cele mai bune carti

Misterul anului 2012

Acesta este titlul unei carti pe cat de tulburatoare, pe atat de incitante, aparuta la Editura For You, care lanseaza posibile raspunsuri la o problema controversata si indelung dezbatuta : ”Ce se va intampla in anul 2012?”

Un mare cataclism, o schimbare a polilor magnetici, sfarsitul calendarului mayas, un proces accentuat de evolutie spirituala, o schimbare a nivelului de constienta al omenirii? Iata cateva ipoteze desprinse din aceasta carte:

“Solstitiul din 21 decembrie 2012 devine o deschidere importanta pentru ridicarea noastra colectiva, spre potentialul nostru cel mai inalt. Un astfel de moment este atat de rar, incat ne pregatim pentru el de peste cinci mii de ani si vor mai trece inca douazeci si sase de mii de ani, inainte ca aceeasi sansa sa apara din nou. Pe masura ce sursa noastra de lumina-soarele nostru, se aliniaza perfect cu centrul galaxiei, suntem pregatiti sa primim cel mai mare dar dintre toate: darul adevaratului nostru Sine. Scena este pregatita, alegerea ne apartine, cosmosul ne asteapta. Oare avem intelepciunea sa unim stiinta, istoria, traditia si credinta, cu miracolul care ne asteapta in ziua de 21 decembrie 2012?”

In prezent suntem doar pe jumatate treji, in ceea ce priveste cine si ce suntem noi cu adevarat. Atunci cand suntem intrebati: cine esti?, majoritatea dintre noi vom raspunde, enumerand diversele lucruri cu care ne identificam-numele nostru, credintele, ocupatia, educatia, rolurile, genul, pozitia sociala, personalitatea, preocuparile. Dobandim un simt al identitatii din ceea ce avem sau facem in lume, din istoria si circumstantele vietii noastre. Cei treziti inteleg si ca natura esentiala a mintii-netulburata de griji si palavrageli-este o profunda seninatate, bucurie si iubire. Fara a recunoaste acest lucru, majoritatea dintre noi asteptam ca lumea din jurul nostru sa ne ofere pace si fericire.”

Trebuie sa ne trezim. Chiar acum, traim intr-o lume in care constiinta umana este, in esenta, o functie a ceea ce numim “mintea gloatei”. Aceasta este controlata si manipulata de catre guverne si intreaga gama de institutii care reprezinta factorii cheie in viata moderna-si crede in ele. Conducatorii, institutiile si mass-media transmit in permanenta informatii de natura negativa, energie negativa, astfel ca mintea gloatei prospera prin energie negativa. Prin betia noastra tehnologica, am creat un asemenea dezechilibru, o epuizare a resurselor si poluarea planetei, incat trebuie sa ne trezim, daca vrem sa continuam sa ne bucuram de Pamant. Trezirea noastra va presupune sa intelegem ca, in realitate, tehnologia nu ne poate ajuta si ca trebuie sa depasim faza tehnologica. Daca nu ne trezim, planeta se va auto-distruge de la sine, deoarece se afla deja intr-un imens dezechilibru.”

“In anul 2011, dominatia mintii duale se va risipi si toate conflictele omenirii, nascute in nivelurile mai joase ale constiintei, vor fi rezolvate.
Din perspectiva starii de Iluminare, vechea ordine nu va mai fi reala. Tehnologiile avansate, dezvoltate de mintea duala, isi vor gasi locul ce le-a fost destinat dintotdeauna-in slujba omenirii si a cosmosului viu, si nu ca instrumente de dominatie. Toate ierarhiile se vor narui. Odata cu sfarsitul dualitatii, dominatia unui suflet asupra oricarui alt suflet va inceta in mod natural. Intr-un sens mult mai profund decat in prezent, toate fiintele umane vor fi recunoscute ca avand aceeasi valoare-fiecare ca manifestare a Divinitatii. In procesul ascensiunii catre nivelul universal al constiintei, toate gandurile limitatoare vor disparea. “

Bineinteles, cartea ofera si o perspectiva stiintifica, istorica si mitologica evenimentelor care vor urma, vorbind despre fizica cuantica, calendarul mayas, cele noua cicluri ale creatiei, schimbari climatice si demografice, era varsatorului, alinierile galactice, schimbarile temporale.

In acelasi timp insa, in cuprinsul cartii gasim cateva eseuri care pun in prim plan aspectul spiritual al acestui proces. Pe masura ce ne indreptam catre marea schimbare, oamenii renunta la vechile obiceiuri, tipare, relatii si situatii, fortati sa elibereze tot ce este fals, tot ceea ce ii tine in trecut si ii mentine agatati:

”Nu mai putem continua sa pretindem ca suntem fericiti-daca nu suntem. Trebuie sa infruntam ceea ce nu merge bine, sau nu se ridica la nivelul visurilor si dorintelor noastre. Viata va fi privita nu ca pe o scoala severa, ci ca pe un dar minunat. Noi nu ne aflam aici pentru a fi buni sau perfecti. Nu suntem aici pentru a dovedi ca suntem merituosi. Nu ne aflam aici pentru a-i servi pe altii sau pentru a salva lumea. Nu trebuie sa castigam sau sa meritam iubirea. Nu trebuie sa “ne comportam bine”, sau conform unor reguli sau cerinte din afara. Intr-un Univers plin de iubire, ne putem relaxa. Suntem in siguranta. Suntem demni de incredere. Suntem iubiti fara conditii. Suntem calatori cosmici, intr-o aventura magnifica prin realitatea fizica si –in calitate de scantei creatoare ale Divinitatii-putem avea, face sau fi orice dorim. Nu exista limite. Nu suntem papusi manipulate cu sfori.

Putem crea propriul Paradis pe Pamant. Iar cheia pentru a face toate acestea este iubirea neconditionata-pentru noi, pentru ceilalti, pentru intreaga lume.”

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *