Iluzii de Richard Bach
Cele mai bune carti

Iluzii de Richard Bach

Astazi va voi prezenta cartea Iluzii, scrisa de Richard Bach, autorul faimoasei carti Pescarusul Jonathan.

O comparatie intre cele doua carti nu are sens, importanta este existenta filonului comun de intelepciune din care au fost extrase ele.

Ce poate stirni interesul pentru aceasta carte este chiar subtitlul ei, Aventurile unui Mesia capricios, acesta fiind un ingenios rezumat al cartii. Ideea care sta la baza acestei carti este ilustrata de autor in urmatorul citat:

“Acolo, in acele tinuturi, obisnuiam sa stau intins si sa exersez evaporarea norilor, si nu reuseam sa ma eliberez de acele ganduri… cum ar fi fost daca ar fi aparut cineva care s-ar fi priceput intr-adevar la asta si care ar fi putut sa-mi explice cum functioneaza lumea mea, cum as putea-o patrunde.

Cum ar fi fost daca as fi intalnit un geniu… daca un Siddhartha sau un Iisus ar fi venit pe pamant in zilele noastre, cu putere asupra iluziilor omenesti izvorata din cunoasterea realitatii ce se ascunde in spatele lor?

Cum ar fi fost sa-l cunosc personal, sa piloteze si el un biplan si sa aterizeze pe aceeasi pajiste cu mine? Ce ar spune oare atunci, cum s-ar comporta?”

Cu umor, gingasie si firesc, autorul contureaza mai departe o inedita relatie maestru-discipol ce are loc in lumea zilelor nostre, o relatie in care cunoasterea trece pe nesimtite, fara un efort aparent, de la initiator la initiat.

Este o carte din care un cititor atent si pregatit poate afla raspunsuri la intrebari profunde, de natura existentiala, si poate regasi adevaruri eterne, de asta data ele nefiind scrise intr-un limbaj abstract, tehnic, ermetic, accesibil doar unui numar restrins de initiati.

Din contra, cartea este caracterizata printr-o remarcabila usurinta, si un mod direct de a transmite informatia, autorul a creat inspirate imagini familiare cititorului contemporan, imagini care privite dintr-un unghi inedit reveleaza adevaruri profunde ce pot zgudui existenta cautatorului spiritual dornic de a-si intelege menirea.

In final va prezint citeva citate din Manualul Mintuitorului. Ce este cu acest manual veti afla citind cartea si imi doresc ca aceste citate sa va stirneasca suficient de mult interesul pentru a avea si voi parte de bucuria intilnirii cu aceasta remarcabila carte.

“Cel mai bine ii invatam pe altii lucruri pe care simtim noi insine nevoia sa le stim.”

“Singura ta obligatie in viata este sa fi onest cu tine insuti. A fi onest cu altcineva sau cu altceva este nu doar imposibil, ci si semnul unui fals Mesia.”

“Prietenii te vor cunoaste dupa un minut mai bine decat cunostintele dupa o mie de ani.”

“A invata inseamna a afla ceea ce stii deja. A face inseamna a demonstra ca stii. A-i invata pe altii inseamna a le aminti ca stiu la fel de bine ca tine.”

Daca v-am trezit interesul puteti gasi cartea pe site-ul editurii Mix:
http://www.edituramix.ro/

de Florin Zamfir

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. alissuk spune:

    a fost o carte zoober… merita citita… eu am invatat ceva despre viatza din ea… si… in plus… vei invata sa vezi lumea mai de aproape… asa cum e ea… si raul care se preface in bine… si binele care se preface in rau… CITITI-O…!… ( e si putin trista… dar… e minunata… si pana si tristetea din ea… te face fericit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *