Darul vietii

Publicat: 24 octombrie 2009
Comentarii: Fără răspunsuri

Daca vreti sa aflati cat de minunata poate fi viata, daca o privesti din perspectiva corecta, daca vreti sa vedeti frumusetea din interiorul fiintei umane si sa intelegeti profunzimea cuvintelor “tu esti chiar ceea ce cauti”, va invit sa cititi cartea “Calatoria, un ghid exceptional pentru vindecarea vietii tale si eliberarea ta”, aparuta recent la editura Adevar Divin.

Cartea prezinta drumul initiatic al autoarei Brandon Bays, de la decizia de a nu extirpa chirurgical o tumora cat o minge de baschet, in ciuda opiniei tuturor medicilor, pana la retragerea totala a tumorii intr-un interval de 6 saptamani si apoi, la nenumaratele incercari de viata prin care a trecut, pentru a ajunge, in final, la gasirea drumului in viata prin raspandirea metodei terapeutice denumite “Calatoria” .

Lectia uriasa pe care aceasta femeie o ofera, prin increderea si abandonarea totala cu care a acceptat toate incercarile care i-au aparut in viata, se bazeaza pe credinta nestramutata in darul vietii si in Divinitate si este ilustrata de urmatoarele cuvinte:

”Constientizeaza faptul ca tot ceea ce iti ofera pe neasteptate viata reprezinta un dar de la Dumnezeu. Daca te vei folosi asa cum trebuie de el, darul iti va fi de mare utilitate. Numai lucrurile ireale pe care si le doreste imaginatia ta iti pot face necazuri.”

Iata cateva ganduri legate de concluziile majore la care a ajuns autoarea:

“Sursa mi-a oferit o lectie importanta, folosindu-se de viata mea ca de o sala de clasa. Cand mi-a trimis in dar tumoarea, ea m-a invatat ca eu nu sunt totuna cu corpul meu. Cand mi-a trimis in dar incendiul (care i-a distrus aproape in totalitate locuinta de pe plaja), m-a invatat ca eu nu sunt totuna cu posesiunile mele materiale. Cand mi-a trimis in dar raspunsul de la IRS (prin care i se confiscau toti banii si i se blocau toate conturile bancare), m-a invatat ca eu nu sunt una cu banii si cu capacitatea mea de a supravietui. Cand mi-a trimis in dar scrisoarea de la Kelly (prin care fiica ei hotara sa rupa relatiile cu familia pentru o perioada nedeterminata), m-a invatat ca eu nu sunt una cu relatiile mele. In sfarsit, cand mi-a trimis in dar tradarea lui Don (sotul ei, care a divortat in urma unei relatii extraconjugale), ea m-a invatat ca eu nu sunt una cu casnicia mea.

Eu sunt una doar cu aceasta iubire infinita, care continua sa ramana prezenta inclusiv atunci cand toate celelalte lucruri dispar din viata mea.

Corpurile se nasc si mor. Posesiunile apar si dispar; la fel si relatiile, si orice altceva in viata, dar noi suntem una cu aceasta iubire care ramane prezenta inclusiv atunci cand tot restul a disparut. Aceasta iubire este eterna. Ea este singura iubire reala, singurul lucru care nu apare si dispare, singura noastra comoara, singura valoare pe care merita sa o pretuim si cu care merita sa ne casatorim. In acel moment, am facut un legamant cu mine insami sa ii raman credincioasa acestei iubiri eterne de-a lungul intregii vieti care mi-a ramas. Mi-am propus atunci sa imi transform viata intr-un imn continuu de recunostinta si de abandonare in fata acestei iubiri, care a continuat sa ramana prezenta atunci cand tot restul mi-a fost rapit.”

Legat de metoda de dezvoltare personala si de  vindecare promovata in aceasta carte, autoarea marturiseste:

“Convingerea mea este ca adevarata vindecare incepe intotdeauna pe nivelul sufletului, al constiintei pure, dupa care se reflecta de-a lungul straturilor emotionale succesive care imbraca acest suflet, pana la nivelul corpului fizic.

De aceea, pentru a ajunge la inima unei probleme emotionale, noi trebuie sa ajungem mai intai de toate la inima propriei noastre fiinte, descoperind astfel cine suntem cu adevarat. Odata ce intram in contact cu esenta noastra, intelepciunea ei ne poate conduce pas cu pas catre descoperirea amintirilor emotionale ingropate in celulele corpului nostru.

Numai in acest fel putem ajunge noi la cauza ultima a problemei cu care ne confruntam, eliberandu-ne astfel pentru totdeauna de ea.”

Scenariul terapeutic este descris pe larg la sfarsitul cartii si poate fi aplicat impreuna cu un prieten de incredere care a citit, la randul lui, cartea.

Prima parte a exercitiului consta in identificarea problemelor emotionale, care trebuie constientizate si exprimate. Apoi, trebuie constientizat ce se afla dincolo de aceasta emotie, care sunt oamenii asociati cu ea. Aceste emotii negative, dupa ce au fost constientizate din plin, trebuie transformate cu ajutorul exercitiului “focului de tabara”, in care ai libertatea sa inviti imaginar pe toti cei implicati intr-o anumita problema emotionala a ta la o discutie lejera, in jurul focului, pentru a le pune intrebari si a-ti exprima sentimentele legate de evenimentul neplacut care ti-a marcat existenta.

A doua parte a calatoriei consta in identificarea locului din corp in care si-a gasit locasul aceasta emotie puternic negativa identificata in prima parte a exercitiului. Prin scanarea corpului cu ajutorul imaginatiei, se porneste in cautarea ranilor fizice provocate de emotiile negative perpetuate mult prea mult timp. Exercitiul poate fi facut de oricine, poate fi aplicat in cazul unor blocaje emotionale si fizice in stare avansata sau incipienta si are efecte uimitoare.

Va invit sa descifrati intelesurile calatoriei spre vindecarea la toate nivelurile fiintei!

Puteti castiga aceasta carte participand la concursul nostru, lansat in colaborare cu Editura Adevar Divin, de astazi pana in data de 2 noiembrie 2009.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *