Codul intelepciunii mayase
Cele mai bune carti

Codul intelepciunii mayase

La Editura ForYou a aparut o carte noua, depre mayasi dar nu numai, care aduce multe informatii noi si deosebite despre planeta Pamant si rasa umana de-a lungul vremurilor.

Este vorba despre Codul intelepciunii mayase, de Barbara Hand Clow. Cartea contine date legate de anul 2012, pe care autoarea l-a studiat in amanunt, dar si referiri si lamuriri clare legate de Calendarul Mayas si alte documente.

Codul intelepciunii mayase este o explorare profunda a modului in care, pe masura ce ne apropiem de sfarsitul Calendarului Mayas, timpul si constiinta se accelereaza, oferindu-ne un nou mod de a intelege universul.

Folosind cercetarile lui Carl Johan Calleman, dar si ideile altor persoane care au studiat Calendarul Mayas, Barbara Hand Clow examineaza cei 16,4 miliarde de ani de evolutie, pentru a decodifica tiparul creator al Pamantului – Mintea Lumii. Aceste tipare extraordinare culmineaza cu anul 2011, iar in timpul anului 2012, influentele astrologice ne vor inspira sa ajungem la Unime si Iluminare.

Codul intelepciunii mayase ne arata modul in care ciclurile temporale ale Calendarului se potrivesc cu datele legate de evolutia Pamantului si a galaxiei Calea Lactee. Aceste stadii de evolutie converg in perioada ultimilor ani ai Calendarului – perioada dintre 1999 si 2011.

Razboaie si lupta pentru stapanirea unor teritorii, exploatarea resurselor si separarea de natura – toate fac parte din evenimentele zilnice ale acestor cativa ani, dar si a fenomenului de „grabire a timpului”. Barbara Hand Clow ne spune ca vindecarea noastra personala este cel mai important factor pe care trebuie sa-l urmarim acum, cand ne pregatim sa facem acest salt important spre evolutia omenirii – cel care este numit Trezirea Mintii Lumii.

Iata ce spun cativa dintre cei care au citit-o:

“Imbinarea plina de inspiratie si riguros documentata a elementelor care compun aceasta carte, scrisa de Barbara Hand Clow, ofera un sprijin important in descifrarea semnificatiei proceselor de accelerare a timpului si de evolutie a omenirii. Ea prezinta o perspectiva revolutionara, reconfortanta si incurajatoare asupra viitorului nostru, dincolo de sfarsitul Calendarului Mayas.”

Nicki Scully, autor al cartii Alchemical Healing (Vindecarea Alchimica)

“De acum si pana in 2012, parcurgem ceea ce mayasii numesc: Xi Balba bih, (Calea evlaviei). Instrumentele care ne ajuta sa privim accelerarea coplesitoare a timpului si fluxul evolutiei, pe care le experimentam prin ochii mariti ai sufletului, ne vor fi de mare ajutor pe parcursul acestor vremuri de transformari majore. Cartea este recomandata cu multa caldura pentru parcurgerea acestui proces.”

Ariel Spilsbury, co-autor al cartii The Mayan Oracle: Return Path to the Stars

Pana in 2012, fie vom reusi si vom fi capabili sa implinim Planul Divin, fie vom esua in acest demers, din cauza ignorantei noastre sau a dezinformarii raspandite de cei cu interese particulare. Indiferent de rezultat, in anul 2012 ne vom pierde abilitatea de a influenta cursul evenimentelor, printr-un salt cuantic colectiv al constiintei catre Ciclul Universal al Creatiei. Iata de ce ar trebui sa ne concentram asupra mesajului privind momentul prezent, transmis de Calendarul Mayas – si nu asupra anului 2012.

Cel care studiaza cu seriozitate Calendarul Mayas nu sta fara sa faca nimic, asteptand sa vada ce se intampla, ci cauta sa contribuie la posibilitatea ca toti oamenii sa faca acest salt cuantic. Este necesar sa subliniez aici faptul ca multe dintre dezbaterile asupra caracteristicilor Calendarului Mayas si a datelor de final, care s-au tot vehiculat de-a lungul anilor, nu doar despica firul in patru. Pozitiile adoptate in privinta unor asemenea aspecte-cheie – care nu demult pareau sa suscite doar interesul unor oameni instruiti, prin biblioteci prafuite, ies acum la iveala, relevand consecinte decisive asupra modului in care ne raportam la viitorul omenirii.

Sunt convins ca, departe de aceste biblioteci prafuite, Calendarul Mayas a devenit acum Teoria Tuturor Lucrurilor (sau teoria absoluta), anticipata de cuvintele de incheiere ale lui Stephen Hawking, din A Brief History of Time (O scurta istorie a timpului):

Daca tot ne-a fost dat sa descoperim o asemenea teorie absoluta, principiile sale ar trebui sa fie atat de simple, incat sa poata fi intelese de oricine, nu doar de cativa oameni de stiinta. Atunci, noi toti, filozofii, oamenii de stiinta si chiar oamenii obisnuiti, vom putea participa la discutia privind intrebarea referitoare la scopul existentei noastre si a Universului. Daca vom gasi raspunsul, acesta va fi triumful decisiv al ratiunii omenesti – pentru ca atunci am putea cunoaste Mintea lui Dumnezeu.

Cartea pe care o tineti in mana aduce o contributie importanta la dezbaterea problematicii sus mentionata. Prin urmare, in timp ce sistemul Calendarului Mayas infatiseaza cadrul universal – pentru ca noi sa putem intelege unicul adevar despre Dumnezeu si Creatia Divina – trebuie sa recunoastem ca nicio fiinta umana nu poate cuprinde totalitatea acestui adevar.

Perspectiva noastra este intotdeauna limitata de conditiile noastre specifice si de faptul ca facem parte, in mare masura, din lumea pe care vrem sa o intelegem. Din cauza acestor limitari, este necesara o discutie asupra diferitelor perspective individuale. Aceasta carte a Barbarei Hand Clow, Prima Mama a Mayanismului modern, poate fi considerata drept o invitatie adresata tuturor, de a participa la aceasta discutie mai larga despre motivul pentru care existam noi si Universul.

Doar atunci cand fiintele umane au fost capabile sa integreze contributia civilizatiilor indigenilor americani vestici, a devenit posibil ca viziunea asupra lumii noastre sa fie din nou intregita. Desi multi recunosc valoarea respectului pe care indigenii americani l-au avut fata de natura, este foarte tarziu pentru noi sa intelegem ca, fara contributia lor intelectuala – sistemul de calendare – nu am fi ajuns niciodata la constructia unei teorii desavarsite. Calendarul Mayas a fost piesa lipsa din puzzle si, spre norocul nostru, tot mai multi oameni constientizeaza acest lucru.

Codul Mayas aduce o noua perspectiva asupra tuturor Ciclurilor de Creatie, care constituie sistemul profetic al Calendarului Mayas. Insufletirea si claritatea cu care Barbara Hand Clow descrie accelerarea timpului – care este o alta exprimare in cuvinte a procesului Divin al Creatiei – sunt inegalabile. Sunt sigur ca cititorul va savura calatoria alaturi de ea, intrucat Barbara exploreaza efectele procesului de accelerare a timpului asupra vietilor noastre si a Universului, in ansamblul sau.

Scrierile sale ne determina sa reflectam asupra multor mistere neelucidate – de la asezarile de piatra din Era Neolitica, pana la comunicarile intergalactice si cele noua dimensiuni ale constiintei. Studentii mei care au fost nemultumiti de lipsa oricarei referiri la Atlantida si la civilizatiile pierdute, in lucrarile mele, vor gasi aici un punct de vedere alternativ.

Explicatiile Barbarei privind faptul ca Ciclului Galactic a fost – cel putin pana acum – atat de „negalactic” sunt extrem de interesante. Acest Ciclu a parut ca se refera mai degraba la miscarea de echilibrare a Planetei si a mintilor noastre, decat la expansiunea in cadrul Galaxiei. Oricum, este in firea lucrurilor ca fenomenele de noutate absoluta din viitor, sa fie imprevizibile.

De exemplu, nimeni nu a putut prevedea descoperirea Americilor de catre europeni, sau aparitia internetului si intotdeauna a parut mai dificila previziunea privind un fenomen absolut nou, care extinde si dezvolta lumea noastra, decat cea referitoare la catastrofele care o pot distruge. Trebuie sa consideram ca aceste fenomene totalmente imprevizibile ne vor imbogati lumea si poate ca, daca Barbara Hand Clow are dreptate, ne aflam in fata unei surprize de mari proportii.

Cunoscutul filozof austriac Ludwig Wittgenstein a spus odata, ca tezele sale au fost precum o scara absolut necesara cuiva care dorea sa urce pe acoperis, pentru a avea o privire generala asupra lucrurilor; dar, odata ce acoperisul a fost atins, scara nu ar mai fi de folos, putand fi data la o parte. Calendarul Mayas este la fel.

Barbara Hand Clow il rezuma foarte bine: In timpul anului 2012, vor fi celebrate toate festivalurile anotimpurilor, echinoctiile si solstitiile. Si, atunci cand timpul se sfarseste, iar activarea evolutionista, condusa de Arborele Lumii, este incheiata, locuitorii Pamantului vor uita totul despre istorie si Calendarul Mayas; ei se vor afla intr-o comuniune plina de extaz cu natura si cu Creatorul.”

Carl Johan Calleman, autorul cartii Calendarul mayas (tradusa si ea de Editura For You)

Cele doua carti le puteti gasi pe site-ul Editurii ForYou.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *