Cartea ,,Iertarea – cea mai mare putere vindecatoare” de Gerald G. Jampolsky aduce in prim planul procesului de dezvoltare personala poate unul dintre cele mai ravnite, greu de realizat si controversate concepte, acela al iertarii.
Dincolo de conceptele teoretice in care se incadreaza aceasta carte, dincolo de cautarea radacinilor iertarii si de regasirea acestora in elementul care se poate transforma deseori in cel mai mare obstacol care este mintea, cartea ,,Iertarea – cea mai mare putere vindecatoare”prezinta si o serie de tehnici practice prin care ne putem insusi intr-o masura mai mica sau mai mare aceasta caracteristica.
Pe langa principalele 20 de motive pentru care refuzam sa iertam, un capitol al acestei carti este dedicat in totalitate inlaturarii obstacolelor in ceea ce priveste iertarea propriei fiinte si a celor din jur.
Iata cateva citate regasite in aceasta carte:
,,Iertarea inseamna sa renunti la toate neimplinirile trecute si la dorinta de a fi avut un trecut mai bun.”
,,Nu poti decat fie sa ierti in totalitate, fie sa nu ierti deloc.”
,,Este mai usor sa ierti daca optezi pentru a nu te mai crede o victima.”
Cartea ,,Iertarea” ne aduce inainte toate in fata cu noi insine, cu propriile convingeri si temeri, cu propriile dorinte si angoase, prezentandu-ne o modalitate putem incerca sa ne eliberam de emotiile negative in masura in care ne permitem acest lucru.