Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul – Robin S. Sharma, Editura Vidia

Publicat: 20 ianuarie 2014
Comentarii: 1 Răspunsuri

Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul este o carte inspirationala aparuta la Editura Vidia.

Cartea are in centru povestea lui Julian Mantle, un avocat celebru si bogat.

Dupa ce sufera un atac de cord in sala de judecata, acesta porneste in cautarea sinelui, luand drumul Indiei si ajungand pana in muntii Himalaya unde il intalneste pe Yogi Raman, un iluminat ce ii dezvaluie sistemul ce va fi denumit Sivana.

Legamantul pe care Julian il face la primirea acestui bagaj de cunostinte este ca va impartasi acest dar cu cat mai multi oameni si astfel revine in Occident pentru a-si indeplini promisiunea.

Primul la usa caruia bate este John, protejatul sau din perioada cand practica avocatura, caruia ajunge sa-i povesteasca in timpul unei nopti a sufletelor trezite toata calatoria sa initiatica si cum s-a metamorfozat dintr-un om bolnav si obosit intr-o fiinta viguroasa, cu sufletul, mintea si spiritul mereu vii.

In spatele acestei povestiri care ne captiveaza se ascund inmagazinate principii pretioase care pot servi oricarui om care se afla pe drumul dezvoltarii personale.

Astfel, pe langa diverse tehnici si strategii (precum Inima Trandafirului, practica recunostintei, Secretul Lacului s.a.m.d) Robin S. Sharma diseca si cele sapte virtuti atemporale ale vietii iluminate.

Acestea sunt:

1. Stapaneste-ti mintea.

Mintea noastra este asemeni unei gradini magnifice, iar datoria fiecaruia dintre noi este sa o hranim cu lucruri folositoare si nu cu ingijorari, temeri si ganduri negative.

2. Urmeaza-ti scopul.

Toti oamenii de pe aceasta planeta s-au nascut cu un scop pe care trebuie sa-l descopere si sa-l duca la indeplinire. Scopul vietii este o viata cu scop.

3.Exerseaza kaizen-ul.

Acorda-ti timp pentru dezvoltarea personala, pentru stapanirea mintii, ingrijirea corpului si hranirea sufletului.

4. Traieste disciplinat.

Disciplina nu este un dar cu care doar cativa alesi se nasc, ci se construieste treptat si constant, pornind de la actiuni marunte si sfarsind cu victorii (ale vointei) marete.

5. Respecta-ti timpul.

Stabileste-ti prioritatile, simplifica-ti viata si adu-ti aminte ca toti avem un o perioada finita de timp pe acest pamant. Vorba aceea: Timpul pierdut nu se mai intoarce niciodata.

6. Serveste-i pe ceilalti in mod altruist.

Ceea ce conteaza pana la urma este contributia pe care noi am avut-o in aceasta lume si modul in care am atins vietile celor din jur.

7. Imbratiseaza prezentul.

Noi, oamenii, trebuie sa invatam cum sa ne eliberam de povara trecutului nostru si cum sa traim in prezent, cu bucurie si recunostinta.

Intr-o societate in care totul se petrece pe repede inainte si in care pare ca nu avem timp de respiro, cartea Calugarul care si-a vandut Ferarri-ul ne reaminteste ca singurele limite ale vietii noastre sunt cele pe care ni le stabilim noi insine.

Pana la urma, dupa cum isi incheie si Julian Mantle, eroul cartii, pledoaria “ideea e simpla: fiecare persoana de pe planeta este o minune a acestei lumi. Fiecare dintre noi este un erou intr-un fel sau altul. Fiecare are potentialul necesar pentru a se realiza, pentru a cunoaste o fericire extraordinara si o implinire durabila.”

Important este doar sa incepem de undeva. Iar noi va recomandam sa incepeti cu aceasta minunata carte.

  • Aboneaza-te la newsletter pentru a primi un webinar gratuit

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *